Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluid van PC naar analoge versterker via ethernet

Anoniem
cslekniws
4 antwoorden
 • Weet iemand een eenvoudige en goedkope oplossing om geluid van PC via ethernet naar mijn analoge versterker te krijgen? Een soort adapter met een UTP aansluiting welke ik via een tulp aansluiting op mijn versterker kan krijgen. Ik heb wel een WD streamer maar ik moet telkens mijn TV daarvoor aanzetten en dan via het menu van mijn streamer de muziek gaan opstarten. Ik wil graag mijn geluid via mijn PC bedienen en dan gewoon afspelen op mijn (zeer goede) boxen van mijn HiFi installatie. Iemand een suggestie ???

  Alvast bedankt.

  Cees
 • Ik ben een dergelijke oplossing nog niet tegengekomen in het aanbod van accessoires.

  Is een bluetooth verbinding een alternatief: zag iets in de winkel dat bestaat uit twee modules, een voor aan de pc kant en een voor aan de analoge (versterker) kant.
 • Bluetooth kan zeker een optie zijn. Maar hoe weet mijn PC dan dat hij zijn geluid via Blue Tooth moet uitsturen? Of zou daar dan een stukje software voor meegeleverd worden? Enig idee hoe die set eruit zag of mogelijk een merk?
 • Google op "audio over utp" en er komt wel het eea bovendrijven, niet alleen audio maar audio+video of audio+vga.

  Er zijn tegenwoordig veel draadloze oplossingen dus de utp doosjes zie je niet veel meer en ik kan ook niet zeggen dat ik ooit er een heb gezien voor alleen audio maar vroeger was er behoorlijk veel keus in dat spul voor video over utp en daar gaat dan natuurlijk ook de audio bij, jij gebruikt van zo'n doosje alleen de audio en de video laat je ongemoeid.

  bluetooth is ook een goede optie alleen moet je er wel rekening mee houden dat de geluids kwaliteit van audio over bluetooth te wensen over laat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.