Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Laptop koppelen aan een oude tv?

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik zou graag mijn laptop aan mijn tv willen koppellen. Nu weet ik dat, dat met de nieuwe tv's vrij makkelijk kan. Maar ik heb helaas nog een oude tv en daarvoor werken al die kabeltjes etc niet. Weet iemand of het mogelijk is om mijn Acer TravelMate 5730 te koppellen aan mijn ouderwetse JVC tv?

  Alvast bedankt voor de hulp!
 • Welke JVC TV (typenummer) is het dan precies, dan kunnen we ook opzoeken wat voor aansluitingen erop zitten.
 • Model AV-32T5SK
 • Dan heb je aan de laptop kant dus VGA voor het beeld een 3.5mm JACK voor het geluid. Aan de TV kant heb je 3 x RCA (composiet) voor beeld/geluid.

  Nu bestaan er wel kabelsets waarmee je de verbinding kunt leggen, maar ik geloof niet dat het gaat werken omdat dat beeldsignaal dat uit de VGA poort komt anders is dan waar RCA mee om kan gaan.

  Dus dan moet er een converter tussen en dan wordt het wel een dure grap voor beeld dat op een oude TV er toch nooit mooi uit gaat zien, je kunt dan beter maar sparen voor een modernere TV met D-SUB (VGA) PC ingang.
 • Ik heb dit vroeger ook wel eens zoiets geprobeerd. Maar dan met de tv-out van een videokaart, die ik via een kabel op de scart of RCA aansluitingen van een oude tv aansloot. De beeldkwaliteit was inderdaad zoals Obi-wan-kenobi al zei, niet echt goed. Nu ik een modernere LED tv heb en een recenter pc, heb ik daarop via een 10 meter lange HDMI kabel wel goed beeld inclusief geluid.
 • Hmmm ok, bedankt voor het meedenken. Misschien toch maar eens kijken naar een nieuwe tv ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.