Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DIVX afspelen

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
  • Bij het afspelen van een film via USB op een DVD-speler. De film is DVD formaat begint hij normaal te spelen na een tijdje gaan hij over naar een andere film en geef hij aan "niet ondersteund videoformaat" en gaat dan verder naar de volgende file. Bij een andere film kan ik geen subtitles selecteren op de DVD-speler, terwijl wanneer ik deze afspeel via VLC player op de computer waar kan ik wel de subtitles selecteren. Bij nog een andere film op USB krijg ik dan weer een menu (zoals bij DVD's) maar hier kan ik dan weer niets selecteren. Terwijl dit alles perfect werkt via VLC-player. Kan iemand mij hierbij helpen ?
  • Lees je verhaal nog eens door en maak er meer Nederlands van a.u.b.

    Verschillende bestanden blijven een bron van problemen voor verschillende apparaten/spelers: er zijn zo veel variaties in video encodering en de zogenaamde containers waarin video's verpakt worden, dat voornamelijk hardware spelers (zoals je dvd speler waarschijnlijk) er over kunnen struikelen. Weinig aan te doen, anders dan enkel die video's aanbieden die precies ondersteunt worden.

    Je hebt al gemerkt dat vooral de speler op een pc het meest flexibel is, houdt naast VLC ook MPC HC in de gaten. Succes.
  • Tja jaap, alvast bedankt voor je antwoord. Ik vind het raar dat wanneer ik een bepaalde film via USB afspeel op mijn DVD-speler ik het menu krijg (selectiemenu) zoals op een echte DVD. Hier kan ik echter niets selecteren. De bestanden op de USB-stick zijn bestanden zoals op een echte DVD. Wanneer ik ook nog op de forward knop duw van de DVD-speler dan begint hij gewoon de film af te spelen maar niet in de taal die ik wens (op de knoppen audio en subtitles duwen heeft hier ook geen zin!). Kan je me misschien daarbij een beetje uitleg geven hoe dat kan of hoe ik dit moet oplossen ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.