Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Film afspelen op tv lukt niet wegens "not HD supported&

Anoniem
Rumaro
4 antwoorden
 • Als ik films met .avi-extensie download en brand en ik wil hem op mijn tv afspelen (ik heb een dvd-speler die .avi-films op de tv kan afspelen), dan lukt dat niet, doordat ik bij sommige films op de tv de boodschap krijg "not HD supported". Ik heb al vele malen geprobeerd de betrokken films opnieuw d.m.v. P2P-programma's te downloaden, maar zij zijn allemaal in HD, dus afspelen lukt in geen geval. Vraag wat doe ik daaraan?
 • Als de films een te hoge resolutie hebben (beeldpunten horizontaal maal verticaal) dan kun je ze of proberen te downloaden inderdaad in lagere resolutie of op de pc omzetten daarna.

  Met een programma als: 'MediaInfo' kun je zien wat de resolutie is van een film o.a.

  Kijk in de gegevens van je dvd speler welke resolutie maximaal wordt ondersteund (PAL dvd is maximaal 720x576 of 1024x576 breedbeeld meen ik). Kijk op www.videohelp.com eventueel voor tools om je films te bewerken op de pc (er is een enorm aantal van, maar deze site biedt handleidingen in het geval je die handig kunt gebruiken).
 • Beste Jaap H
  Bedankt voor de snelle reactie en de tips.
  Ik zal kijken of ik er voor het probleempje wat mee kan.
  De lijst is inderdaad aanzienlijk en het meeste ervan is Sanskriet voor mij, maar proberen is het enige dat ik ermee kan doen.
 • Geen dank natuurlijk.

  Het is inderdaad een complexe wereld, maar oefening baart kunst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.