Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

problemen met lezen cd-R

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb een probleem met m'n cd-rom…

  Als ik een gebrande cd wil lezen geeft hij soms problemen, deze problemen variëren van maar gedeeltes lezen van de cd tot aan de cd helemaal niet zien (drive niet gereed, geen toegang tot D: )

  Met dat gedeeltes zien bedoel ik mee, dat er bijv. op de cd 2 directories staan A en B, en dat hij alleen A kan zien.
  B kan hij pas zien als er een 3e directory bij wordt gebrand bijv. C. En die C kan hij pas weer zien als er D bij komt… etc. Etc. Etc. ( ik bedoel hiermee gewone cd-R's mee en geen re-writables)
  Volgens een kameraad ligt dit aan "close sessions".
  Ik heb niet met alle gebrande cd's problemen. Ook met normale cd's heb ik nooit problemen.

  De cd waar ik momenteel problemen mee heb is gebrand op een Philips cd brander, en de cd is een Princo Silver/Blue 650 Mb.
  Deze cd ziet hij helemaal niet. (geen toegang tot D: )
  Ik heb het in Windows '95 geprobeerd en in DOS.
  Je hoort de Cd-rom wel bezig als je de cd er in stopt maar hij doet verder niks…. Bij degene waar de cd is gebrand pakt hij de cd in de brander en in een gewone cd-rom speler.

  Ik heb een 8x cd-rom speler. Van het type AP. (Advanced Power)

  Kan het aan mijn drivers liggen of ligt aan aan de cd-rom speler zelf (hardware)?

  Heeellppp!!!


 • Ik dacht eigenlijk ook in die richting. Ik heb dat in het verleden ook eens gehad met een oude 2-speed speler (da's dus lang geleden).

  Om een in meerdere keren beschreven CD-R te kunnen lezen heb je een multisessie CD-speler nodig. Wat ik alleen niet begrijp is dat hij als het ware steeds één stap achterloopt. Bij mijn 2-speed kon alleen de eerste index gelezen worden, zodat alleen de eerste sessie toegankelijk was.

  Ik heb trouwens verschillende keren meegemaakt dat een CD-R na de vierde of vijfde sessie kompleet 'vernaggeld' werd.

  Dit is dan ook de reden waarom ik een CD niet uitbreid, maar steeds compleet opnieuw brand. Zo duur zijn de CD-R's niet meer en ik heb sindsdien ook nooit meer dergelijke problemen gehad (2-speed CD-speler trouwens ook niet meer).

  Advies dus: (laat) de CD opnieuw in één sessie overbranden (of koop inderdaad een nieuwe speler: heb je meteen veel meer snelheid).

  Wim.

 • 'k Denk dat je cd-rom speler een beetje oud is. Hij kan dit soort cd's niet aan.
 • Het komt ook voor bij gloednieuwe cdspelers, ik heb hetzelfde probleem met een IDE DVD-Rom en een Toshiba DVDrom (brander). De gebrande cd schijfjes (van Philips) laten zich slecht, haperend of niet lezen. Schijfjes van Arita, ooit op via andere brander beschreven, leveren geen probleem op en ik heb geen flauw idee waar dit aan ligt .
  OS XP

  greetz
  vliegje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.