Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

de lengte van MP3 files

Anoniem
dafje
5 antwoorden
 • ik kon geen betere plek vinden voor deze vraag

  tegenwoordig zijn MP3 files een goede oplossing om goedkoop tegen een goede kwaliteit allerlei soorten muziek te beluisteren.
  Nu zijn de meeste songs hooguit 10 minuten lang. Dit hoeft geen probleem te zijn voor een huidig systeem
  Maar wanneer deze songs /concerten langer worden? Hoe ver kun je dan gaan zonder dat het zoveel van je systeem gaat eisen dat je niks meer anders kunt doen c.q. de kwaliteit (stotteren) achteruitholt.

  Heeft iemand ervaring met echte grote opnames in mp3 formaat op een beetje hoge ripsnelheid (128/160 kb/s)
  en wat is dan de maximale lengte van een mp3 song
  ik kan mij voorstellen dat hiervoor een soort van formule voor geldt
  soort cpu
  aantal mb intern
  snelheid cdromspeler
  snelheid harddisk

  Aan de andere kant kan ik met ook voorstellen dat het niks uitmaakt.

  Gegroet

  [This message has been edited by PWA (edited 30-08-1999).]

 • Ik stel me ook voor dat dat geen probleem is heb ff voor je gekeken het langste nummer dat ik geript heb (16 min) op 128 is probleemloos gegaan…. dusssss
 • Ik weet niet hoe het met mp3 zit, maar als ik bijvoorbeeld een concert als wav opneem kan ik zonder problemen (het duurt alleen even voordat het hele bestand is ingelezen) wav's van ruim 600 Mb afspelen.
 • mp3 wordt in een stream afgespeeld. Dus de lengte maakt niets uit. Ik heb een paar mp3's die 70 MB groot zijn en die kan je gewoon afspelen zonder performance verlies van je PC
 • Volgens mij is het niet zo dat je mp3 speler het stotteren veroorzaakt. Het stotteren wordt veroorzaakt door dat je tijdens het luisteren allerlei bewerkingen doet die je mp3 player van slag kunnen brengen. Naar mijn idee kan je daar vrij weinig aan doen. Wil je echt genieten van je muziek dan moet je gewoon je computer met rust laten of ervoor zorgen dat hij zo weinig mogelijk moet laden en swappen….

  Niels

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.