Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd branden op cd-rom

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb laatst het blad "microsoft windows xp" gekocht en daarin werd de suggestie gemaakt dat als je geen DVD-brander hebt maar el een CD-brander, je ook mini DVD's kunt maken. Deze filmpjes zouden dan een lengte van maximaal 20 minuten hebben.
  Nu heb ik een DV en een DVD welke geen Svcd ondersteund.
  Mijn idee was om de dv-filmpjes dan op cd te branden in DVD kwaliteit, maar met nero wil dat niet want die ziet geen dvd brander.
  Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen, alvast bedankt.

  Bas van Dongen
 • Met nero kun je filmpjes branden op cd met svcd kwaliteit. Er moet dan wel een svcd codec geïnstalleerd zijn oftelwel een MPEG2 codec. Maar je hebt dus geen DVD brander nodig. Omdat je DVD speler geen svcd ondersteunt zou je 'm ook kunnen branden als vcd (MPEG1). Dan kan er ook dubbel zoveel op, maar de kwaliteit is ook minder
 • Het idee van de miniDVD is wel aardig. Ik heb daar een tijd lang mee lopen spelen, maar het probleem is dat het bijna niet ondersteunt wordt.
  Je moet in de meeste gevallen de miniDVD toch handmatig openen, en dan kun je net zo goed de clips gewoon als MPEG-2 branden zonder menu structuur.
  Op het internet zijn diverse sites te vinden die precies vertellen hoe je deze miniDVD's kunt maken. Ik heb helaas alle url's weggegooien, omdat ik met dit item gestopt ben. Ik denk dat google wel een aantal goede hits zal opleveren!
 • http://www.vcdhelp.com

  Hier staat precies vermeldt hoe je verschillende video cd formaten moet maken, ook miniDVD. Probleem is echter wel dat veel standalone DVD spelers dit niet ondersteunen, dus veel heb je er waarschijnlijk niet aan, maar als je het niet probeert, dan weet je het ook niet.
 • als ik julie er even op mag wijzen, volgens mij stond er in de laatste computertotaal! ook een artikel over dvd's rippen en de software die je daar voor nodig hebt.
 • Dat artikel gaat over het rippen van een DVD naar DivX formaat.
  Dat is iets heel anders dan het maken van een MiniDVD!
 • VERREK, dhr timmers heeft gelijk! :sad:
 • Tja,…Goed lezen is ook een kunst :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.