Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Hp 9110i brander kapot

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoi, ik heb een probleem met mijn brander: Hij is een beetje veel gebruikt en op het moment een beetje erg gaar(kapot,op). Heeft iemand een idee hoe ik de brander kan repareren of zoiets dergelijks.
  Alvast bedankt.
 • Misschien is het een idee om aan te geven wat er kapot aan is… :smile:


  Want met de diagnose "gaar" kan ik niet zoveel :grin:
 • Nou, hij is gewoon zoveel gebruikt dat hij op is. Na ongeveer 1000 keer branden is de lens kapot(of zoiets}en dan brandt hij fouten op cd's.
 • Wat je denk ik kunt doen is het lensje en het loopwerk schoonmaken en smeren (niet het lensje, alleen het loopwerk :grin: ), maar meer zul je niet kunnen doen.

  Want het zal waarschijnlijk ondoenlijk zijn om bv reserveonderdelen te kopen…
 • Dat een brander na 1000 CD's per definitie gaar is is natuurlijk kolder. Zoveel CD's zijn dat niet. Lijkt me eerder dat je gewoon een zwak exemplaar hebt. Of er zit ergens een fout in je configuratie. Wat voor foutmeldingen krijg je bijvoorbeeld? Graag DUIDELIJKE uitleg, niet "ja, hij is gaar" of "ik kan niet branden want dat doet ie niet" Waar baseer je trouwens de stelling "ja hij's gaar" op? Je hebt volgens mij eigenlijk geen flauw idee en doe je zomaar een "shot in the dark"… :???:
 • Dus ik kan net zo goed een nieuwe brander kopen van €125,-?
 • Als ik een muziek-cd brand slaat hij gewoon over in meerdere liedjes. Bij data-cd's blijft de cd-rom speler hangen en krijg ik een blauw scherm. Duidelijker kan ik het niet uitleggen, en trouwens, 1000 cd's zijn er wel veel, gemmiddeld 3 per dag in een heel jaar!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.