Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Cd-branden met nero....... (erg merkwaardig)

Anoniem
Marwinius
10 antwoorden
 • Dag mensen,

  Ik ben redelijk thuis in de branders wereldje. Maar nu ben ik toch iets vreemd tegen gekomen. Ik heb een cd'tje (audio) gekocht. Wil hem overbranden. Maar het mag domweg niet. Zelf als ik de muziekCD gewoon wil laten lezen in de cd-rom speler van de computer, doet ie dat gewoon domweg ook niet. Is dit een nieuw soort van copieer beveiliging. (Het is namelijk wel een splinter nieuwe cd). Ik ben hulp nodig of antwoorden, want zoiets ben ik nog nooit tegen gekomen!

 • Dit is inderdaad een nieuw soort kopieerbeveiliging die ervoor zorgt dat cd's alleen nog maar in audio-cdspelers af te selen zijn. Meer over kopieerbeveiligingen kun je hier lezen.

  Als het goed is moet trouwens ergens op de cd-hoes vermeld staan dat je hem niet af kunt spelen in je cd-romspeler. Als dat niet het geval is kun je een nieuwe cd eisen lijkt me.

 • Yep, is een kopieerbeveiliging. De dingen zijn niet leesbaar in cdrom spelers. Bijkomstig nadeel hiervan is dat ook sommige echte audio CD spelers en DVD spelers die dingen soms niet kunnen lezen.

  Feitelijk is het een goede audiosessie met een corrupte datasessie er achteraan. De audio speler ziet alleen de eerste sessie, terwijl de cdrom speler zich verslikt in de corrupte datasessie.

  Overigens kan mijn SCSI plextor cdrom speler die dingen gewoon lezen en datzelfde geld voor een Teac SCSI writer. Je moet dus net geluk hebben een apparaat te hebben die het ding kan lezen.

  Lukt dit niet, dan is een backup nog te maken met CloneCD. Er zijn vanwege de corrupte sessie en het vfeit dat ie waarschijnlijk meer dan 850MB aangeeft, dan nog wel enkele trucjes nodig, maar niets is mooier dan dit zelf uit te vogelen.

 • [quote:8f641ce3fd]
  Op 2002-01-12 22:45, schreef Tweaker:
  Yep, is een kopieerbeveiliging. De dingen zijn niet leesbaar in cdrom spelers. Bijkomstig nadeel hiervan is dat ook sommige echte audio CD spelers en DVD spelers die dingen soms niet kunnen lezen.[/quote:8f641ce3fd]

  Yup… Philips is ook niet zo blij met deze vorm van kopieerbeveiliging. Tenslotte voldoen CD's met deze beveiliging niet aan de officiële standaard… :sad:
 • Klopt! Lees dit artikel maar eens:

  http://www.tweakers.net/nieuws/20028


 • Tja, ik denk dat er heel veel mensen zijn die dit niet leuk vinden!!! Dom gedoe.
 • Als je nog een oude cd-rom spelr ergens hebt liggen probeer dat dan eens dat wil nog wel eens werken. Met m'n Plextor 24/10/40 kan ik die cd's trouwens ook gewoon lezen met m'n Sony CRX160 niet en op een oude Aopen 36speed weer wel.
 • Tja, het is erg merkwaardig allemaal. Ik heb een cd-rombrander die ze af en toe leest. Maar dat geldt ook voor mijn cd-rom speler. Die leest ze heel af en toe. En soms, helaal voor mij soms allebei. Niet. Is er een cd-rom speler of brander die ze wel altijd leest. Of is hier nog niks over bekend?
 • Je kunt proberen de CD te kopieeren mbv van Clone CD en Plugin daarvoor: ClonyXL. Clony geeft 9 van de 10 keer het type beveiliging weer en de manier om het met CloneCD te omzeilen. Een en ander is wel van je hardware afhankelijk. Zoeken dus effe op google…
 • De nieuwe feurio kan ook aardig overweg met beveiligde audio cd's

  http://www.feurio.de

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.