Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

TV geeft zwart/wit beeld via s-video van notebook

Anoniem
arjant2
10 antwoorden
 • Ik heb een ouwe tv en krijg ook zwart wit beeld als ik mijn video kaart aansluit op de scart kabel. Bij alle 2 de scart ingangen. Ik heb ook een s video ingang, maar ook daardoor krijg ik zwart wit beeld? :razz:)

  owja ik heb een gewone desktop pc


  [ Dit bericht is bewerkt door: backwares op 2002-05-08 00:44 ]
 • Ik heb een Compaq EVO N115 notebook met een s-video uitgang. Mijn TV heeft diverse aansluitmogelijkheden voor externe apparaten. namelijk: s-video, scart, en tulp

  Nu heb ik een verloopkabel met s-video en minijack aan de ene kant en scart aan de andere kant.

  s-video voor beeld en minijack voor geluid vanuit mijn notebook

  de tv sluit ik aan via de scart aansluiting

  Mijn vraag:

  Ik krijg goed beeld en geluid, alleen heb ik geen kleur (zwart/wit beeld)..ik heb diverse resoluties en aantal kleuren geprobeerd op mijn notebook maar niks helpt.

  Heeft iemand een oplossing?
 • Kijk eens in de instelingen van de laptop of deze wel op PAL staan (en dus niet op NTSC, of SECAM)
 • Ik heb exact het zelfde probleem en ik heb al alles geprobeert. Volgens mij is het niet mogelijk om met je notebook naar je tv te gaan.
 • Het is me uiteindelijk gelukt om dvd en/of divx af te spelen vanaf mijn notebook naar de tv. Het bleek dat ik de verkeerde scart aansluiting op de tv had gebruikt (deze ondersteunde geen s-video). Ik wist niet dat ik zoveel aansluitingen op mijn tv had :smile:

  Mrjord…waar je op moet letten als je je notebook gebruikt dat je "om moet schakelen" naar tv settings. Bij mij op het notebook is dat de toestcombinatie "fn" en "F3". Uiteraard heb je wel een video out nodig op je notebook.
 • Kijk eens of je Tv op super video staat.
  Dat is je Av , met een S erin kan
 • Bij de aanschaf van mijn tv out kabel waarschuwde de verkoper mij dat er bij oude tv's wel eens zwart wit beeld kan ontstaan. En bij mij thuis klopt dat precies. Bij mijn oude TV (8 jaar oud) heb ik zwart wit beeld, bij m'n nieuwe TV (1 jaar oud) heb ik wel kleur. Ik vrees dus dat je gewoon pech hebt. Succes, Remco
 • Probeer het eens met een cinch (gele tulp) kabel i.p.v. s-video! Sluit deze aan op je scart plug en laat bij eigenschappen van beeldscherm je TV herkennen. Ik had precies hetzelfde probleem! Je TV ondersteunt waarschijnlijk s-video niet.
  suc6
 • [quote:36fa4fd608]
  Op 03-05-2002 2:55 schreef remmy:
  Bij de aanschaf van mijn tv out kabel waarschuwde de verkoper mij dat er bij oude tv's wel eens zwart wit beeld kan ontstaan. En bij mij thuis klopt dat precies. Bij mijn oude TV (8 jaar oud) heb ik zwart wit beeld, bij m'n nieuwe TV (1 jaar oud) heb ik wel kleur. Ik vrees dus dat je gewoon pech hebt. Succes, Remco
  [/quote:36fa4fd608]

  Niet helemaal…

  Ik heb ook zo'n "oude TV". Het probleem met deze TVs is dat ze geen S-video signaal aankunnen. Ingewikkeld techpraat zal ik ff achterwege laten, maar toch even simpele uitleg (niet 100% correct): maar een S-video signaal heeft eigenlijk twee signalen de "Y" signaaltjes (luminance) en de "U/V" of "Cb/Cr" signalen (chroma). Deze komen in een S-video signaal tweemaal zo snel binnen (om-en-om) als bij een composite signaal, en oude TVs kunnen alleen de eerste van de twee interpreteren. TV-experts hier zullen wel weten dat een luminance zonder chroma signaal zwart wit oplevert (U/V wordt dan op 128 gezegt (of 0 - hangt ervanaf wat je het 0-punt noemt - signed/unsigned gedoe - ga ik maar niet op in :wink: ).

  Goed, tot zover het probleem, jij wil natuurlijk de oplossing. Ik heb mijn scart kabel uit elkaar gesloopt en twee connectortjes met elkaar verbonden. Waarom dat zo is kan ik ook weer niet exact verklaren - ik neem aan dat het de chroma/luminance signalen combineert - dan krijg je dus weer het aloude composite signaal, dat kan je TV namelijk wel aan.

  Kee, nu de praktische blabla dus: ik ga ervanuit dat je een svideo-naar-svideo kabel hebt waarvan je de ene kant op de svideo-out op je laptop aansluit en de andere kant op een zo'n scart ding, welke je op de TV aansluit.
  Breek dat ding open (ja - garantie vervalt) en als het goed is zijn de pinnetjes van dat ding genummerd. Pinnetje "20" zit aan dat "hoek-uitseek-kantje", pinnetje 15 zit daar twee rechts van aan de andere kant (zie http://www.hut.fi/Misc/Electronics/avkoulutus/1995/scart.gif). Let wel, pinnetje 21 zit niet op je scart ding (dat plaatje is beetje vaag, maargoed).

  Als je nu pinnetje 15 en toe middels een dun draadje oid aan elkaar verbindt (ik heb dat knullig met plakband gedaan, je kan waarschijnlijk beter solderen ofzo), dan heb je als 't goed is kleur. :smile:.
 • hoi, ik heb net een s video kabel gekocht, maar weet echt niet hoe ik dat eigenlijk moet instellen kan iemand me helpen?

  ebie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.