Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

wat is .AVI nou precies??

Anoniem
None
10 antwoorden
 • ik capture miniDV met Adobe premiere en gebruik de Microsoft DV pal codec, de PC slaat het dan op als AVI. Hoe gecomprimeerd is het dan en hoe zet ik dit (makkelijk )om naar DivX of een ander formaat?
  Is het mogelijk de oorsronkelijke (miniDV) compressie te capturen editen en saven?
 • MOVE –> MULTIMEDIA


  [i:a0e59fbf59]is het nou echt zo moeilijk om te [b:a0e59fbf59]LEZEN[/b:a0e59fbf59]???[/i:a0e59fbf59]
 • Zie bovenstaande ;)
 • AVI is een verzamel naam voor filmpjes met geluid, letterlijk: Audio-Video-Interleaved.
  Binnen het avi formaat is er dan dus ook nog compressie mogelijk voor de audio en video.
  In jouw geval is dat dv compressie en alleen de video heeft deze compressie de audio is ongecomprimeerde pcm.

  Rechtsklik maar eens op 1 van je gemaakte avi's en kies "eigenschappen" , afhankelijk van je OS vind je een tapblad(of meerdere) met eigenschappen van de video en audio waaronder ook de compressie , als het goed is is deze bij jouw DV-compressie.

  Je hebt dus al dv compressie in je avi en als je in premiere werkt zal deze als jij niets doet weer dv compressie gebruiken bij het saven, voorop gesteld dat je een project aanmaakt met dv-eigenschappen(kies bij het opstarten van AP voor DV-pal standard 32 of 48 khz, de 32 of 48 khz is je geluid welke je hebt opgenomen met je camcorder en moet overeenstemmen.)

  wil je saven met een andere compressie dan doe je dat door bij export-timeline/movie/settings bij "general" te kiezen voor "microsoft avi" en vervolgens op het tapblad van de audio en video onder compressor een codec te kiezen, met de "configure" knop verander je de instellingen van de codec zoals bitrate,keyframes enz.

  1 waarschuwing: AP is net zoals de meeste "officiele" programmas nogal simpel als het aankomt op divx en dergelijke en verdomt het meestal om een avi om te zetten naar divx/mp3.
  De betere tool hiervoor is Virtual-dub, dus eerst je gemaakte project saven als dv-avi en dan met Virtualdub omzetten naar divx
 • [offtopic]
  rwilligen heeft verstand van zaken… misschien een baan bij
  computer!totaal :D:D:D:D
  [/offtopic]
 • RWilligen heeft inderdaad verstand van zaken op videogebied. Hij heeft al vele mensen geholpen met tips e.d. Hulde!
 • dank voor je antwoord! nog een vraagje.. :D
  welke codec geeft de [i:3140c4f84d]minste [/i:3140c4f84d]compressie als ik miniDV met firewire capture in AP? (en dus de beste kwaliteit?)
 • [quote:b11f0aea9a="tibber"]dank voor je antwoord! nog een vraagje.. :D
  welke codec geeft de [i:b11f0aea9a]minste [/i:b11f0aea9a]compressie als ik miniDV met firewire capture in AP? (en dus de beste kwaliteit?)[/quote:b11f0aea9a]
  Dat is niet waar wat je hier zegt.
  Een goede codec is juist met de meeste compressie en met de beste kwaliteit.
  Ik dacht dat dat M$ Indeo Video v5.04 was maar weet het niet zeker.

  Succes!
 • Als je DV "captured" kan je niet kiezen, er is maar 1 compressie voor DV en dat is DV.
  Er is geen keuze voor resolutie,kleurdiepte,framesnelheid of bitrate, alles staat vast en is niet te wijzigen.
  Het enigste verschil dat er is tussen codec's is de compressie en decompressie kwaliteit/snelheid van het video materiaal.
  Die van microsoft is niet echt geweldig, wil je beter dan moet je denken aan pinnacle maar dat betekent dat je automatisch ook een pinnacle kaart moet kopen want de codec van pinnacle(zoals bij bijna alle andere merken) wordt niet los verkocht.

  Overigens is het verschil tussen de codec's bij het "capturen" niet aanwezig, immers: de dv stroom is door de camera gecomprimeerd en de firewire verbinding hoeft de data alleen maar over te seinen, een actie vergelijkbaar met het kopieren van data tussen 2 harde schijven, er is bij dv dan ook eigenlijk geen sprake van capturen.
  Wil je dus een betere video kwaliteit dan zal je dus een betere camera moeten kopen want daar gebeurt de compressie.
  Het verschil tussen de codec's onderling komt er alleen uit bij het op de pc omzetten van gewoon analoog materiaal naar DV of bij het renderen van effecten en overgangen.
 • jaja rwilligen we weten het nu wel :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.