Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD noodzakelijk in nieuwe pc?

Anoniem
R. Sanchez
11 antwoorden
 • Ik ga een nieuwe pc aanschaffen zeer binnenkort, maar ik vroeg me af of een dvd-speler nou handig/noodzakelijk is (voor de toekomst). Is dit een punt om op te bezuinigen of moet ik hem er toch bij laten plaatsen? Ik heb namelijk al een stand-alone DVD-speler voor mijn televisie.

  Waarvoor worden dvd's allenmaal gebruikt (duh… uiteraard films) Maar ook al voor software en games? Of gaat dit pas in de (zeer) nabije toekomst gebeuren? En is het dan niet slimmer om ff te wachten totdat dvd-burners flink goedkoper worden en die dan later aan te schaffen?

  (Het 'grote' probleem is dat ik van mijn vader een budget voor mijn nieuwe pc heb gekregen, en dat ik liever een goede processor en videokaart heb, dan een dvd-speler :))

  Graag ervaringen en ik hoop dat jullie mij met mijn probleempje kunnen helpen.
  Ciao
  R. Sanchez
 • of het nou echt noodzakelijk is weet ik niet, maar een dvd speler kost tegenwoordig echt niet veel meer…
 • :lol: nodig niet wel leuk dvd's rippen :lol:
 • DVD gaat de CDROM op den duur vervangen, das een feit.
  Hoelang dit duren gaat hangt uiteraard van de ontwikkelaars af.

  Maar denk toch dat de ontwikkelaars al snel een DVD zullen pakken als blijkt dat de informatie niet op een CD past, en das toch k*t als je dat spel wil hebben…maw, wees dit voor!
 • Ga maar meteen voor een dvd.
  Het prijsverschil met een cdrom is nu echt wel klein. Heb daarstraks een cdrom voor 34 Euro en een dvd voor 54 Euro gezien.

  Voor die 20 Euro ga je geen veel betere video of cpu kunnen kopen.

  En zoals Martijn zegt, ben je dan ook wat verzekerd voor de toekomst, als er meer software op dvd zal uitkomen.
 • [quote:c3627f8d10="Sectie.B"]Ga maar meteen voor een dvd.
  Het prijsverschil met een cdrom is nu echt wel klein. Heb daarstraks een cdrom voor 34 Euro en een dvd voor 54 Euro gezien.

  Voor die 20 Euro ga je geen veel betere video of cpu kunnen kopen.

  En zoals Martijn zegt, ben je dan ook wat verzekerd voor de toekomst, als er meer software op dvd zal uitkomen.[/quote:c3627f8d10]
  Vind ik ook.
  Btw, er zijn nu ook veel spellen die 4 cd's gebruiken wat niet erg handig is. :(
  Die komen dus ook op DVD in de toekomst. :)
 • Prijsverschil pakweg 20 euro, misschien over enkele maanden zelfs nihil

  Als je geen behoefte heb aan DVD rom speler kan je ook een cdrom speler kopen. Tegen de tijd (hoelang ???) dat je een dvd rom nodig hebt vanwege de games, dan pas een aanschaffen, je hebt op dat moment de een speler met de nieuwste features, zal ook sneller zijn.

  Succes met je keuze, laat ons weten wat je gaat doen 8)
 • :lol: kun je niet wat meer €oos aan je vader vragen (door hem ook wat vcd's te beloven) creatief denken :lol: :lol: :lol:
 • Ik denk dat ik de dvd-speler toch laat zitten, en dat ik later een brander/speler koop: Ik heb 2000 euro als budget en geen cent meer, en ik ben ook niet van plan bij te gaan leggen, omdat ik ook een andere hobby heb, die ook erg veel geld vreet… :( Zonder dvd-speler kan ik een asus moederbord ipv een MSI moederbord kopen (bij paradigit) met ti4600 en p4 2.26 ghtz. Dan kom ik (met 3 jaar garantie) net onder de 2000 euro. DVD-speler erbij betekent geen Ti4600, maar een Ti4400, of een MSI-moederbord, en die schijnen minder stabiel te zijn (?, kom voornamelijk MSI-problemen tegen met AMD's en niet met Intels. Geldt het ook voor intel?), en ik heb een grondige hekel aan instabiliteit :D.

  Een vriend van mij heeft ook een dvd-speler en heeft hem maar een keer gebruikt (om te testen of ie het deed :)).

  Ik ga geen films kijken achter me pc-tje (heb een stand-alone speler). maar me pappie heb wel een digitale videocamera en het zou wel lachen zijn om alle 'vakantiefilmpjes' op dvd te hebben, maar dan heb ik een burner ipv speler nodig (duh…).

  Dus ik laat hoogstwaarschijnlijk die DVD-speler nog ff zitten en ik wacht gewoon tot de brandertjes een beetje goedkoper zijn (dan bouw ik die zelf wel in, heb tenslotte een drukbezocht forum voor hulp tot mijn beschikking, he jongens en meisjes :)).

  Bedankt voor alle reacties. En jullie horen nog van me.
  Ciao R. Sanchez
 • Pak dan een TI4400 ipv een TI4600 en neem de DVD-speler.

  Weinig kwaliteitsverschil tussen die 2 Vcards heb ik op dit forum ergens gelezen, maar wel verdomd veel prijsverschil tussen de TI4400 en TI4600.

  Het geld dat je uitspaart -> tuurlijk een DVD-speler.
 • [quote:a60fb17b7a="R. Sanchez"]Dus ik laat hoogstwaarschijnlijk die DVD-speler nog ff zitten en ik wacht gewoon tot de brandertjes een beetje goedkoper zijn (dan bouw ik die zelf wel in, heb tenslotte een drukbezocht forum voor hulp tot mijn beschikking, he jongens en meisjes :)).[/quote:a60fb17b7a]
  Denk toch voornamelijk jongens hoor. :lol: :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.