Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Naar probleem geluid

Anoniem
Eddy van Wuyckhuyse
8 antwoorden
 • Ik heb een naar probleem met mijn pc-geluid. Sinds ik mijn nieuwe moederbord over heb gezet in een nieuwe kast komt er met name uit de linkerspeaker een soort storend monotoon geluid (moeilijk te omschrijven maar lijkt het meest op 'stroomgeluid'). Nu heb ik eerst andere boxen getest maar die deden precies hetzelfde. Dus dacht ik, een nieuw geluidskaartje erin. Immers ik maakte gebruik van onboard sound en dat kan wel eens de geest geven. Dus een nieuwe Soundblaster Live 5.1 erin maar nog steeds dat geluid! Waar zou het nu nog meer aan kunnen liggen? Het is dus niet de kaart of de boxen. Storing via de videokaart? Dat zou kunnen want ook die is er nieuw in gegaan toen ik een ander moederbord kreeg. Maar ik heb videokaart en geluidskaart al zo ver mogelijk uit elkaar gezet, dus wat kan ik nu nog meer doen om dit op te lossen?

  [update]
  De ellende begint al zodra ik de pc aanzet. Dan begint het geluid. Verder wordt het geluid sterker als ik met mijn hand vlakbij de hoofdbox kom (die met aan/uit schakelaar). Heel raar.
 • zit je pc op een geaard stopcontact?
 • Nee, en ik heb die mogelijkheid helaas ook niet.
  Kan het daar aan liggen, begrijp ik?
 • dat wil nog weleens een probleem geven….

  je kunt om te testen en als nood-aarde een draad trekken die op het metaal van je case/ voeding contact maakt naar je verwarming.

  hopelijk verhelpt dat die brom
 • Als ik mijn hand dus op de kast leg, is de brom bijna helemaal weg.
  Zou dus toch duiden op een aarde probleem zoals je al aanduidt denk ik?
  Ik zal eens een draadje aan de kast zetten naar de verwarming toe.

  [update]
  Ik heb de PC incl. boxen eens even op een geaard stopcontact geprobeerd en dan is de ruis helemaal verdwenen. Wat ik echter niet begrijp is dat ik hier vroeger nooit last van had (heb wel een nieuwe behuizing nu, maar die is van Chieftec dus je zou toch mogen aannemen dat die beter is dan de oude). Bovendien staat er hier nog een PC op een ongeaard contact en ook die produceert geen enkele ruis. Hoe kan het dan dat ik nu opeens ruis over de boxen krijg?
 • een stroompje of spanninkje wat die ruis veroorzaakt hoeft maar minimaal te zijn, een op harde feiten gebaseerde reden kan ik je niet echt geven…….


  iemand van de electrotechneuten mischien??
 • [quote:290e1bbafa="den"]
  [update]
  Ik heb de PC incl. boxen eens even op een geaard stopcontact geprobeerd en dan is de ruis helemaal verdwenen. Wat ik echter niet begrijp is dat ik hier vroeger nooit last van had (heb wel een nieuwe behuizing nu, maar die is van Chieftec dus je zou toch mogen aannemen dat die beter is dan de oude). Bovendien staat er hier nog een PC op een ongeaard contact en ook die produceert geen enkele ruis. Hoe kan het dan dat ik nu opeens ruis over de boxen krijg?[/quote:290e1bbafa]

  Heb je toch niet iets anders aan de apparatuur ook veranderd ?
  Ik heb dat zelf namelijk aan de hand gehad met een nieuwe monitor. Met de oude was alles (ongeaard) in orde. Met de nieuwe moet ik aarden anders treedt er ook een lichte brom in de speakers op.
 • Ik kan niet met zekerheid zeggen dat het aan de kast ligt. Immers, ik heb kort ervoor een nieuw moederbord moeten kopen en daarop is ook een andere videokaart gegaan. Kort daarna heb ik alles overgezet in een nieuwe kast. Dus het kunnen meer dingen zijn in dit geval. Waar het mij meer om gaat is, of het iets is dat kwaad kan? Ik ga binnenkort toch proberen geaarde contacten door te trekken, dus op termijn komt er hopelijk wel de mogelijkheid van aarding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.