Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

enkele vragen over AVI naar vcd

Anoniem
thijs1981
17 antwoorden
 • Heb een aantal avi files. Deze wil ik kunnen afspelen met m'n dvd speler.
  Nu heb ik op het forum gelezen hoe dat moet.
  Heb de file eerst gedubt met virtualdub. Daarna geconverteerd naar mpeg file met tmpgenc en het geluid weer toegevoegd. Dit duurde 4,5 uur. Is dat normaal??? Resultaal een mpg file van 750 mb voor een film van 1 uur en 18 minuten. Heb ergens gelezen dat er ongeveer 74 minuten film op een cd van 700 mb gaan. Klopt dit????
  Neem aan dat wanneer ik het brand tot vcd met nero de file niet kleiner wordt. Of wordt ie juist iets groter?? Ik zou dus bijvoorbeeld de aftiteling eraf kunnen halen met tmpgenc.


  Weet iemand misschien een mogelijkheid om meer dan 74 minuten te kunnen branden op een cd die is af te spelen in een dvd speler of is dit niet mogelijk.
  Met dvd-speler bedoel ik een dvd speler voor de tv.
  Alvast bedankt voor de reacties.
 • Als het niet veel meer dan 74 minuten is, kan je overburn gebruiken..
 • Bedankt Steve.
  De film is maar 71 minuten, maar de mpeg file is 710.
  Ik wil dus weten of dit dus als vdc te branden is met nero op een cd van 700 mb.
  Dit lijkt mij niet. Maar omdat ik regelmatig gelezen dat op een cd van 700 mb 74 minuten vcd gaat, vraag ik het toch maar ff hier. Want ik zit er toch 3 minuten onder.
  Alvast bedankt
 • Gewoon bij de voorkeuren van Nero overburn enablen, en stel een limiet in die net iets boven de lengte van je video ligt.
 • ja ok, Kan wel wat overburnen. Maar 10mb lijkt me wat veel.
  Maar misschien weet jij of de file door nero nog wat gecomprimeerd wordt.
 • Is echt niet veel, ik heb al eens 150 MB kunnen overburnen..

  En nero zet hem om naar VCD, met een beetje geluk is hij wat kleiner.
 • zal wel ff testbranden en kijken hoe dat verloopt voor ik hem echt brand. In ieder geval bedankt Steve.
 • Nou het volgende probleem heeft zich voorgedaan.
  Wilde dus de file branden als vcd. Nero begon te zeuren dat de file niet goed ge-encodeerd is. En wil het dus overdoen. Ik heb echt alles gedaan wat er in de handleiding op internet stond. Dus volgens mij zou nero hem gewoon moeten branden.
  Voordeel was wel dat na de encodatie van nero de file kleiner werd, nl 640 mb. Maar dit ging wel een paar uur duren en daar heb ik dus geen zin in omdat de encodatie die ik gedaan heb ook al vele uren in beslag nam. Maar wie heeft er nu gelijk, Nero of is de file wel gewoon goed.
 • Nee, nero encodeert hem zelf. Is hij al MPEG-1 ?
 • ja, als het goed is wel.
  Heb gedaan wat er op de site stond. http://users.pandora.be/sectie/
  Moet hem nu dus alleen als vcd wegschrijven. Maar daar geeft ie dus de problemen. Maar volgens mij heb ik alles goed gedaan, dus zou niet weten wat er mis is. Kun je niet op een of andere manier kijken wat voor mpg het is????????
 • [quote:5a0d964bb4]Resultaal een mpg file van 750 mb voor een film van 1 uur en 18 minuten. Heb ergens gelezen dat er ongeveer 74 minuten film op een cd van 700 mb gaan. Klopt dit???? [/quote:5a0d964bb4]
  Bij een video cd gaat het om het aantal minuten. Je kunt de 1uur18 dus zonder problemen op een 80minuten CD'tje branden.
  Als je converteerd moet je rekening houden met de standaards voor Mpeg-1. Als je Nero laat converteren wordt het inderdaad naar deze standaards gedaan, maar duurt langer dan nodig en geeft meer kwaliteitsverlies.
  Ik gebruik zelf al tijden TmpegEnc. Deze bevat een aantal templates waardoor je simpel naar een zeer goede kwaliteit mpeg-1 kunt omzetten.
  Tijd hangt af van je systeem.
 • Dus ook jouw advies, gewoon de met tmpgenc gecreeerde file van 710 mb branden met overburn???? Het moet dus passen???
  Bedankt voor je reactie.
 • Ja maar als je hem gewoon erop zet als data, heb je geen Video CD..
 • Ja dat weet ik, maar je kunt bij het maken van een vcd ook kiezen om gewoon te branden ipv nero te laten encoderen. Ga ik maar proberen.
  Evengoed bedankt.
 • Ow, had ik nog niet gezien. Suc6.
 • Heb net geprobeerd te branden met Nero.
  heb overburn geactiveerd. Heb m'n mpeg bestand van 710 ernaartoe geslleept en ben gaan branden. Dan geeft nero ineens aan dat ie een file van 810mb gaat branden. Ben wel doorgegaan met branden maar dit is dus mislukt, gelukkig al in de simulatie.
  Hoe kan dit??? Ik kom er nu ff niet meer uit.
 • als de file die je wil branden niet langer is als 80 minuten moet hij gewoon op die cd passen ongeacht de groote van het bestand.
  ikzelf heb al meerdere malen vcd's gemaakt van 78 minuten .
  dus je hoeft geen overburn in te stellen zover ik weet..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.