Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Luidsprekers aansluiten op geluidskaart

Anoniem
Eddy van Wuyckhuyse
7 antwoorden
 • Ik heb een Terratec DMXFire/1024 geluidskaart. Tot nu toe heb ik steeds gewerkt met mijn 'geweldige', bij de computer geleverde speakertjes. Ik wil nu mijn gewone stereo-luidsprekers aansluiten, maar de vraag is: hoe doe ik dat? Mijn luidsprekers zijn voorzien van snoer, maar het uiteinde van het snoer is afgestript (ik stop de twee draadjes gewoon tussen twee klemmetjes op mijn receiver). Op mijn geluidskaart zitten natuurlijk 3,5mm mini-jack aansluitingen. Bestaan hier koppelstukjes voor, of moet ik een aparte receiver op de outputs van de geluidskaart aansluiten en dááraan mijn speakers?

  Alvast bedankt voor de hulp! :wink:
 • Volgens mij kan je de speakers niet rechtsreeks op je geluidskaart aansluiten aangezien het geluid van je geluidskaart niet (voldoende) versterkt is, je zal er dus een versterker oid tussen moeten plaatsen.
 • Dit klopt inderdaad. Je zult zien dat alle computerspeakers een eigen voeding nodig hebben om hun ingebouwde versterkers van stroom te voorzien.
  Wat volgens mij wel een optie is, ben er niet zeker van. Om de audio-out van je geluidskaart, als die erop zit, aan te sluiten op een externe versterker en die dan via je boxeb te laten lopen. Maar er zijn perfecte luidsprekers te koop voor de computer en die zijn echt niet hartstikke duur.
  Succes ermee
 • Je kan inderdaad d.m.v. een verloopstekkertje de out van je geluidskaart in een versterker pluggen. Wanneer je de out van je versterker dan weer naar de in van je geluidskaart laat gaan, dan kun je zelfs harddisk recorden als je dat wilt.
 • Je hebt een kabel nodig met aan de ene zijde een 3,5 mm jackplug en aan de andere zijde 2 cinch stekkers. Dit is een standaardkabel en bij elke hifi-zaak en ook veel computerzaken te koop. Is meestal te koop in 1, 3 of 5m en eventueel is 10m ook mogelijk.
  De cinch stekkers sluit je aan op de line-in of CD of DVD of wat je ook maar vrij hebt (behalve phono) op je receiver.
  Een ding is zeker: het klinkt stukken beter!! :D
 • Hartstikke bedankt voor alle reacties! Ik ga nog even puzzelen wat voor mij de beste optie is. Bedankt

  Bob
 • [quote:0e69bac41e="Eddy van Wuyckhuyse"] [b:0e69bac41e]Is meestal te koop in 1, 3 of 5m en eventueel is 10m ook mogelijk.[/b:0e69bac41e][/quote:0e69bac41e]

  Wij verkopen ze van 1,2 - 2,5 - 5 - 10 en 20meter :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.