Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

[Creative Audigy] Oplossing voor geluid centre speaker!!!

Anoniem
gerben
16 antwoorden
 • [quote:ccc994cb0a="wacht02"]Zo het werkt OH, OH, Oh, wat een geluid.

  Alle speakers doen het bij het afspelen van dvd's.

  Spelletjes heb ik nog niet geprobeerd.

  Ik heb een update van een asia site geinstalleerd en bingo!!!!

  Verder in power dvd 5.1 niet aanklikken[/quote:ccc994cb0a]

  Ook met de audigy dus? En? In games ook 5.1??
 • Ik heb sinds kort deze combinatie:
  - Creative Audigy
  - FPS 5300 (5.1 surround)

  Ik heb tijdens windows-werk en games [b:a213c475bf]geen [/b:a213c475bf]geluid uit de centre speaker, wel tijdens het afspelen van een dvd of het testprogrammatje van creative.. het werkt dus allemaal wel. Waarschijnlijk ondersteunen mijn spellen de 5.1 surround niet.. :(

  Hiervoor had ik de SB live 5.1 + DTT2200.. Toen had ik ook geen geluid uit de centre speaker, ik had dit toen opgelost door met creative suround mixer als preset te kiezen: [b:a213c475bf]'Movie mode' en dan 'movie mode on'[/b:a213c475bf].. dan had je wel gewoon altijd geluid uit je centre speaker.. sinds de nieuwe drivers van creative bestaat deze preset niet meer en komt er dus tijdens muziek ed geen geluid uit de centre speaker.

  Heeft iemand anders ook deze combinatie en misschien hetzelfde probleem of de oplossing?? :P
 • Heb je de bijgeleverde software geinstalleerd of andere dit wil ook nog weleens het probleem zijn.
 • Heb eerst de drivers van de audigy cd gebruikt en daarna de nieuwe van creative op de site.. van 23 augustus 2002 zijn die d8 ik.. maar bij beide hetzelfde resultaat.. géén geluid uit de centre speaker :(
 • Bij mij doet de center-speaker het ook niet. Alleen bij de demo van SB Audigy.

  Zelfs bij het afspelen van dvd's geen geluid uit de center speaker, ondanks dat deze dvd's wel dolby surround 5.1 zijn (Lord of the Rings bijvoorbeeld).
 • Ik heb net een FAQ site over audigy gevonden, maar moet 'm nog doorspitten.  http://mipagina.cantv.net/guizzo/AudigyFAQ/
 • Normaal krijg je alleen geluid uit de centrespeaker wanneer het spel dit ondersteund.
  Ik heb de DTT3500 (voorloper van de Inspire 5700) en krijg alleen geluid uit de centre speaker wanneer het spel dit ondersteund.

  Idd met de moviemode kun je het geluid zo regelen dat er uit de centre ook geluid komt, als dat bij de nieuwe drivers niet zo is zou ik terug gaan naar de oude (indien deze geen problemen geven).
 • [quote:41816f010a="MicroHerz"]Normaal krijg je alleen geluid uit de centrespeaker wanneer het spel dit ondersteund.
  Ik heb de DTT3500 (voorloper van de Inspire 5700) en krijg alleen geluid uit de centre speaker wanneer het spel dit ondersteund.

  Idd met de moviemode kun je het geluid zo regelen dat er uit de centre ook geluid komt, als dat bij de nieuwe drivers niet zo is zou ik terug gaan naar de oude (indien deze geen problemen geven).[/quote:41816f010a]

  Ja maar waar krijg ik de 'oude' drivers vandaan, zelfs die op de meegeleverde cd zijn te nieuw, die van de SB live 5.1 cd waren goed, maar die kan ik natuurlijk niet voor de audigy gebruiken! :(
 • Bij het afstruinen op het Internet, ben ik er nu wel achter dat audigy en XP geen vrienden zijn.

  Op dit moment is de enigste oplossing of een ander OS installeren, of een andere geluidskaart nemen.
 • [quote:2379e98da1="wacht02"]Bij het afstruinen op het Internet, ben ik er nu wel achter dat audigy en XP geen vrienden zijn.

  Op dit moment is de enigste oplossing of een ander OS installeren, of een andere geluidskaart nemen.[/quote:2379e98da1]

  Nou das niet helemaal waar, misschien met oudere drivers, maar met de nieuwe drivers heb ik totaal geen problemen met mijn audiqy onder Xp prof.. alleen dan dat ik geen geluid heb uit de centre speaker, maar dat zal je met elke andere OS ook hebben :-?
 • oeps, foutje
 • Niemand hier op dit forum die wel altijd 5.1 surround heeft, ook tijdens windows werk?!
 • Zo het werkt OH, OH, Oh, wat een geluid.

  Alle speakers doen het bij het afspelen van dvd's.

  Spelletjes heb ik nog niet geprobeerd.

  Ik heb een update van een asia site geinstalleerd en bingo!!!!

  Verder in power dvd 5.1 niet aanklikken
 • Ik las op tweakers het antwoord!!

  Je moet met [b:b9d958120b]creative playcentre[/b:b9d958120b], onder het 'uiklap-menutje' [b:b9d958120b]CMSS[/b:b9d958120b] op 'on' zetten, dan heb je ineens wel altijd geluid uit de centre speaker!

  Wel irritant dat je Playcentre nergens kan downloaden van innet, tenminste ik heb hem niet voor de Audigy kunnen vinden, je moet dus Playcentre van de Audigy cd gebruiken (en kan daarna de update van Creative erover heen knallen)..
 • Je gebruikt nu dus de mixer van Creative. Deze leidt het geluid af uit de andere kanalen. Je kunt gewoon stereo ook opmixen naar vier, vijf of zes kanalen. Geen enkel probleem. Alleen is het dan geen stereo meer, en wordt het geen surround. Voor echt 5.1 geluid heb je een zeskanaals bron nodig. Dit is dus bijvoorbeeld een ac3 stream, dvd, of een game die dat ondersteunt. De meeste games doen tegenwoordig vierkanaals. De subwoofer wordt dan afgeleid uit de vier kanalen, dat lukt wel. De center wordt niet aangestuurd. Dat geluid is er domweg niet. Je kunt het alleen opmixen uit bijvoorbeeld linksvoor en rechtsvoor. Maar het is en blijft nep.
 • Maar toch vind ik het geluid zo uit de centre speaker veel 'helderder', en nu gebruik je tenminste al je speakers! Beter dan dat 4.1 surround.. maar dat is mijn persoonlijke smaak.. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.