Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

GF4Ti4600 of Raedon9700 en/of DC10+/Studio8 (analoge video)

Anoniem
rwilligen
16 antwoorden
 • Ik ben van plan een MSI G4Ti4600 VTD-kaart te kopen. Deze heeft video-in. Dat wil volgens mij zeggen dat je een analoge camcorder kunt aansluiten op je pc. Klopt dit?

  De Hercules 3D Prophet 9700 Pro schijnt een superkaart te zijn. De hiervoor vermelde MSI-kaart kost € 355,00 en de Hercules 3D Prophet 9700 Pro kost € 509,00.

  Wat is nu aan te raden? Heeft de Hercules-kaart ook (analoge) video-in?

  Ik ben zelf geen die-hard FirstPersonShooter, maar ik zou de eerste jaren wel graag "veilig" willen zitten met mijn grafische kaart. (Ik ben zelf meer een Sea Dogs 2 liefhebber)

  Wie heeft het antwoord voor mij? :-?
 • Heeft het eigenlijk veel zin om "Miro DC10 Plus PCI video edit." erbij te nemen?
 • Ik ben op dit moment niet "bij" maar kan je wel zeggen dat als je denkt dat je "veilig" kan zitten voor een paar jaar met een videokaart dat dit een illusie is.
  Deze ontwikkelingen gaan zo snel dat op het moment van aanschaf je kaart al weer veroudert is :cry:
  Sterker nog: kaarten die nog in de winkel liggen zijn al weer veroudert omdat model X met verbeterde weergave er al weer aankomt.

  Een hoop geld er aan besteden als je geen gamefanaat bent is dan ook niet echt aan te raden, ga dan voor goede prestaties voor een leuk prijsje.
  Of ga voor beeldkwaliteit en koop een matrox…
  De hardwarematige beeldkwaliteit van nagenoeg alle kaarten is hetzelfde(behalve matrox) en de kwaliteit van tv-in en tv-uit verschilt ook niet

  Ik vind €509 toch echt wel een hele berg poen voor een videokaartje…..
 • We waren gelijk aan het typen….

  Een dc10 erbij nemen heeft weldegelijk zin voorop gesteld dat je een video in en out gaat gebruiken, een dc10 munt uit in het opnemen van camera en terugschrijven naar video band en haalt daarbij resultaten die je niet gauw met een gforce oid haalt.
  Om eea duidelijk te maken: de video-out van een dc10 is uitsluitend te gebruiken om video naar een video recorder toe te sturen, hij is niet te gebruiken als tv-out om divx filmpjes op je tv te vertonen.

  Gaat het je alleen maar om een video-in en ben je niet geintresseerd in het terug schrijven naar videoband dan is een dc10 wellicht wat overkil en kan je met de video-in van een gforce of Hauppauge tv kaart ook hele goede resultaten behalen, de studio software die bij een dc10 wordt geleverd is ook los te koop.
 • Het gaat mij niet zo zeer om het weer op een VHS-band zetten, maar om de Hi8-opnamen naar CD (of later DVD) te branden.

  Ik begrijp uit je mail dat een GeForce4Ti4600 voldoende zou moeten zijn. De Herculeskaart is ook binnen no-time weer verouderd. Scheelt toch zo'n € 150,00.

  Het is dus de vraag of ik Miro-kaart nodig heb. Ik heb, voorzover ik kan beoordelen (heb weinig tot geen verstand van videocapturing en -editing), alleen "video-in" nodig.

  Het schijnt dat uitsluitend MSI bij zijn GeForce4Ti-kaarten "video-in" levert.

  Als ik het ergens mis heb, dan hoor ik dat graag.
 • Oh ja, met "eerste jaren veilig" bedoelde ik dat je beter geen MX-kaart kan kopen.
 • Als je alleen de video-in nodig hebt zou je hiervoor ook een gforce oid kunnen gebruiken(of een tv kaart kan ook), een dc10+ is dan een beetje overkill of je moet een niet zo snel systeem hebben.
  De dc10+ heeft nl hardwarematige mjpeg compressie en dat betekend dat je ook op een niet zo snel systeem goed volle pal kwaliteit en resolutie kan capturen.
  Verder is het natuurlijk zo dat bij een dc10 software en hardware goed op elkaar afgestemd zijn, bij een gforce ed. zal je zelf wat moeten proberen om het optimale resultaat te halen.

  Begrijp goed dat de dc serie van pinnacle echt wel iets anders is dan de video-in en uit op gewone videokaarten, de hardwarematige mjpeg compressie zorgt voor nagenoeg 100% garantie op goed gelukte captures waarbij ook nog eens de kwaliteit uitstekend is.
  Bij de video-in/uit van gforce en consorten handeld het bij allemaal om een vrij eenvoudig chippie wat is toegevoegd en voor de video ondersteuning zorgt, hardwarematige compressie is er niet , die zal van een software codec moeten komen en dus heb je een redelijk potent systeem nodig om het allemaal goed te laten lukken, zeg minimaal zo'n p3-500 mhz.
  Het maakt ook niet zo veel uit welk merk kaart je kiest, ze gebruiken allemaal hetzelfde video-in chippie en dus is de capture-kwaliteit van al deze kaarten hetzelfde.
  Verder is het zo dat ik van diverse mensen al heb begrepen dat de ontwikkeling van de capture driver bij videokaart fabrikanten (nvidia-hercules enz) op een laag pitje staat, logisch: videoweergave is het hoofddoel van zo'n kaart, videocapture staat op een lagere prioriteit.

  Wil je dus een videokaart met video-in kopen, ga te raden bij iemand die al zo'n kaart heeft en vraag of de capture goed werkt, wil je geen risico koop dan een dc10+
  Voorzover ik weet zijn er meerdere merken die video-in/uit op een video kaart leveren, bv ATI maar ook Asus.
  Er bestaat ook zoals ik al zei de optie van een gewone videokaart en een tvkaart voor de video-in, er is zelfs een model Hauppauge wintv kaart ( de PVR) die hardwarematige mpeg-1/2 compressie heeft.
  De daardoor gegenereerde files kan je zo op een cd/dvd branden, conversie van avi naar mpeg is dan dus niet meer nodig.
 • Op de Hi8-bandjes staan mijn 2 kinderen (bijna 2 en 3,5). De kwaliteit moet wel goed blijven wil ik ze overzetten naar CD(of later DVD). Rechtvaardigd het kwaliteitsverschil de € 234,00 (= NLG 515,00!)?

  Nog 3 vraagjes :roll: :
  - Hoeveel minuten film past er eigenlijk op een CD-rom?
  - Zijn er veel (kwaliteits-)verschillen tussen de CD-rom merken?
  - Welke merk raad je aan?

  ComputerTotaal zou in 1 van de volgende nummers eens wat aandacht moeten besteden aan het videocapturing en -editing met analoge camcorders. Het lijkt in de computerbladen wel alsof iedereen een digitale videocamera bezit. Wanneer ik met mensen praat is het tegendeel waar! :o
 • Voorlopig laatste vraag (als je het niet erg vindt):
  Is DC10+ begrijpelijk voor de (beginnende) amateur?


  Over de prestaties van mijn toekomstige (pc-prive)systeem:
  moederbord: Asus P4B533 I845E S478
  processor: P4 2,4 Ghz
  geheugen: 512 DDram (266mhz)
  harddisk: 80Gb (WD, UDMA100, 7200 rpm, 8mb-buffer)
  Grafische kaart: GeForce4Ti4600 (MSI)
  Videokaart: Miro DC10 plus PCI
 • Ik begin te denken dat jij wellicht beter een dc10 kan kiezen, de software is zo eenvoudig als kan en ook voor een echte beginner goed te doen terwijl de kaart voor de meer gevorderde ook voldoende bied en de kwaliteit is zeker 1 van de beste die haalbaar is met een analoge hobby kaart.

  Ik begrijp dat jij je videomateriaal wilt "veiligstellen" en wellicht ook wel een leuke montage wilt maken?

  Het capturen met een tv-in op een videokaart is best wel goed te doen, zeker met jouw systeem maar het vereist toch wat meer gepiel om het allemaal goed werkend te krijgen.

  Verder moet je als je geen appels met peren wilt vergelijken bij deze videokaart oplossing ook de prijs van een software pakket rekenen terwijl dat bij de dc10 er bij zit., ik maak uit jouw reactie ook wel op dat een knappe kwaliteit video toch ook wel enig belang heeft en dat zelfs dvd's maken ook in het verschiet ligt.

  Het bklijft wikken en wegen……. :roll:  Wat betreft video cd enzo, zonder al te veel uit te wijden: een vcd kan zoveel minuten video bevatten als de cd lang is in audio-minuten, dus op een 80 min cd past 80 min. Videocd-mpeg1, de kwaliteit daarvan is in principe vergelijkbaar met vhs maar met eigen gemaakte home video materiaal valt het meestal wat lager uit.
  Vooral bewegelijk videomateriaal (zonder steadyshot uit de hand gefilmt) wordt kwalitatief gauw wat minder alhoewel het op een tv er vaak nog wel heel behoorlijk uit ziet terwijl het op de pc dan al behoorlijk "blokkerig" is.

  Een betere oplossing is Svcd (super videocd) welke mpeg2 bevat in een hogere resolutie en kwaliteit maar dan ook wel minder video tijd kan bevatten, reken op zo'n 35 minuten op een 80mincd/700MB.

  Ik heb het in beide gevallen over vcd's die in een bepaalde norm vallen waardoor ze in principe af te spelen zijn op een home-dvd player, mits deze vcd-rom en Svcd-rom ondersteund, steeds meer spelers hebben deze ondersteuning.

  Ga je buiten deze norm dan is in principe dvd kwaliteit op een cd te zetten, van de speelduur blijft dan niet veel meer over, zo'n 8 a 10 min.

  Het merk van de cd's heeft geen invloed op de videokwaliteit, koop gewoon een knap "echt" merk als : TDK,Basf,sony,philips,kodak en neem niet te veel risico met "spotkoopjes" die weinig kosten.
  Een Aldi cd-tje is wellicht de moeite waard om een kopietje van een spelletje op te branden maar niet een videofilm waar je 5 avonden aan heb zitten werken,als na 2 jaar de cd niet meer leesbaar is heb je denk ik het 50 voudige van het prijsverschil er voorover om je data terug te krijgen , maar dan is het meestal te laat…..
 • Heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoorden. :D

  Ik heb er toch voor gekozen om DC10 plus aan te schaffen. Ik heb een flashdemo gezien om de site van Pinnacle en het zag er erg goed uit. Omdat de hardware en software op elkaar zijn afgestemd zal dit een veilige keus zijn. Dan maar wat meer betalen. :o
 • suxs… :D
 • De Radeon 9700 heeft helemaal geen tv-in.
  En ik zou ook niet gaan voor een ti-4600.
  Ga liever voor een ti-4200 en steek het geld wat je overhoud in die miro-10

  btw er zijn al ti-4200 128mb kaarten voor 235 euro en deze halen met gemak de snelheden van de 4600. (bv van asus Deluxe en POV XP)
 • zijn er al XP-drivers voor die dc-10?

  andere goedkope oplossing is de pctv studio van pinnacle, voor het eenvoudige overzetwerk meer dan zwaar genoeg.
 • Er zijn geen drivers meer, er is nieuwe software: studio7 en 8 en die maakt werken met de dc10+ onder 2000 en XP mogelijk.

  Als je een dc10+ koopt moet je dan ook opletten dat bij voorkeur de laatste versie (8) er bij zit.
 • Ik heb begrepen dat er, naast het programma Studio 8, nu aparte hardware-drivers te krijgen zijn. :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.