Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

AVI -> DIVX problemen

Anoniem
Henny
3 antwoorden
 • Recentelijk heb ik een firewirekaart gekocht om mijn digitale camcorderfilmpjes te kunnen overzetten naar de computer. Vanwege de enorme omvang van de bestanden wil ik de AVI files omzetten naar DIVX.

  Nu heb ik drivers voor de Firewire van Adaptec gedownload.

  Als ik via VirtualDub (DIVX5) probeer om DIVX te maken, dan komt het programma met de melding dat Video en Audio in 1 stream zitten, die hij niet herkent. :(

  Welk programma moet ik dan gebruiken om toch DIVX te kunnen maken? Of bestaan er codecs die het probleem kunnen oplossen?

  Alvast bedankt
 • Ik heb exact hetzelfde probleem gehad. Het probleem is dat inderdaad de audio en video van een DV camera in dezelfde stream zitten. Bij mij werd dit opgelost door de Main Concept DV codec te installeren.

  http://www.mainconcept.com/archive/mcdv204.exe

  Ik capture zelf met AVI_IO (die maakt afzonderlijke bestanden van 2GB of 4GB die naadloos op elkaar aansluiten, zodat je niet tegen de limiet van Windows aan loopt) en gebruik Nandub (het broertje van VirtualDub) om daarna naar DivX te coderen. Gaat perfect.
 • Windows heeft geen limiet!!

  Het bestandssyteem heeft de limiet. Onder 2K of Xp kun je gewoon het nts
  bestandformaat kiezen en dan heb je geen last meer van de max bestandsgrootte…

  Wel is het handig de besstanden te slplitsen als je nog een bewerking wit doen dan kun je eerder ingrijpen als een bepaalde instelling toch niet het geweste resultaat geeft. Ikzelf maak meestal bestanden van een uur speelduur en dan kunnen ze ook vrij makklijk weer naar vcd gezet worden en passen dan gelijk op een cd zonder dat je eerst weer moet knippen naar de gewenste grootte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.