Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

video CD maken

Anoniem
Long John
5 antwoorden
 • Ik heb mijn eerste anologe video met Studio 7 op mijn harde schijf gezet. Dat is prima gelukt, maar nu probeer ik de film op SVCD te branden met het programma Nero 5.5. Het probleem is nu dat de totale film 1,35GB groot is. Als ik via Nero een SVCD probeer te branden dan krijg ik de mededeling dat het bestand te groot is en ik een andser opslag medium moet inleggen. Maar de CD's kunnen maar 700 MB opslag kwijt.
  Is er geen mogelijkheid om aan te geven dat Nero het bestand op twee schijven moet branden, of bestaat er een programma die hiermee wel overweg kan?
 • even in delen knippen met een geschikt programma!!!

  als voorbeeld TMPGEnc……
 • je moet even voor de gemakkelijkheid vergeten dat er 700 mb ruimte op de schijf is.
  als je video of svideocd brandt wordt er alleen nog maar gekeken naar de duur van de film.
  bij video cd zal dit gaan to 80 minuten op een gewone cdrom
  indien je cdroms hebt die een langere tijd kunnen opslaan bv 90 minuten cd's of 99 minuten cd's dan gelden die tijd die wordt aangegeven op de cdrom.
  echter bij svideocd gaat er bij een 80 minuten schijfje maar rond de 35 a 40 minuten op die schijf. waarom weet ik ook niet maar het schijnt zo te zijn.
  maar het verschil tussen svcd en vcd vindt ik te verwaarlozen zodat ik alles vcd brandt en daardoor dus 80 minuten op die schijfjes kwijt kan.
  als je een avi of divx bestand wil branden op die 90 of 99 minuten cdroms dan zal dat niet gaan. dit kan alleen bij video of svcd . nero kan dit met overburn indien je brander die 90 en 99 minuten cdroms ondersteunt
  ikzelf heb een lite-on brander en weet dat die de 90 en 99 minuten ondersteunt. veel succes verder met het branden van de films op cdrom.
 • Het waarom is heel erg gemakkelijk en kun je ook vinden de de bij de
  cdstandaard behoorende gegevens (yelow, red, white book etc)

  de fout correctie van een audio of video cd is veel minder uitgebreid en neemt dan ook veel minder ruimte in beslag dan om een data cd!!

  aangezien een fout bij een data cd direct een onbruikbare cd oplevert (een bitje missen kan niet bij software) zul je een verkeerde of misselijke bit in een audio of video cd alleen bemerken als een tikje of storing in het beeld maar dan moet je aan een behoorlijk fout hebben (relatief gezien)

  Dit is toch wel lagere computerschool hoor…..
 • Dit is toch wel lagere computerschool hoor…..

  niet iedereen op dit forum heeft computer lessen of cursussen gevolgt.
  waardoor het niet voor iedereen zo duidelijk is .
  maar verder bedankt voor de uitleg. weer wat geleerd vandaag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.