Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Live kaart niet te installeren wie weet raad

Bedankt ik ga het gelijk proberen

Anoniem
laperre
2 antwoorden
  • Ik heb een Aopen (AX35-U) pentium 3 moederbord, met een p3 733 processor, cd speler van creative (48 sp), een 40 gig. hd (seagate), een realtek netwerk kaartje (10/100mb) en een sb Live! 5.1 geluidskaart.

    In de bios heb ik de optie voor de geluidskaart die op het moederb. zit uitgezet. Daarna heb ik win98se ge-installeerd, en de installatie van het moederb. onder windows. Na het opstarten van de pc ziet windows nieuwe hardware, maar alleen de netwerk kaart. Ik heb de geluidskaart in de 3e pci slot gedaan, en na opstart van de pc ziet windows nieuwe hardware, maar halverwege de installatie loopt de pc vast, en is alleen weer op te starten door de stekker uit het stopcontact te trekken, pas na +/- 15 min start de pc weer normaal, maar heb ik geen geluid, en de pc wil niet meer normaal opstarten dan door de stekker uit het stopcontact te trekken. In het configuratiescherm onder de optie system zie ik bij de geluidskaart een gele ! met errorcode 11, wat een conflict aangeeft met de irq's van het moederb. welke betrekking hebben op de pci sloten.

    Het maakt niet uit in welk pci slot ik de geluidskaart zet het geeft allemaal hetzelfde probleem. Ik heb de netwerk kaart eruit gehaald waarna het me 1x is gelukt is de geluidskaart goed te installeren, maar toen was de netwerkkaart niet te installeren.

    Wie heeft een oplossing voor dit probleem? :cry:
  • pnp uitzetten in het bios.
    dan de kaart handmatig installeeren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.