Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Sounblaster en XP

Anoniem
sdk
2 antwoorden
 • Het is als volgt; nadat ik recentelijk XP op mijn comp heb gezet merkte ik op dat er met de standaard XP drivers geen geluid uit mijn rearspeakers komt. Dus heb ik de laatste LiveDriverPack(25 mb) voor XP van de Creative site gehaald en geïnstalleerd. Nu heb ik wel geluid uit 4 boxen.
  Het probleem is echter dat als ik het volume aardig hoog heb staan er een soort zoemend/ rommelend geluid uit de boxen komt terwijl ik niks doe, en als ik met de muisaanwijzer over het scherm beweeg het zoemen toeneemt. Ook klinkt er een scherpe piep als ik de cd-rom open en dicht doe.
  Bij wijze van proef heb ik de XP driver weer geprobeerd maar het bleek daarbij ook zo te zijn.
  Heeft iemand misschien een oplossing voor dit probleem, ikzelf kan namelijk geen nieuwere/ betere drivers vinden en ik heb geen idee waar het anders aan kan liggen.
  Bij voorbaat dank!
 • Denk eerlijk gezegd dat het niet in je Windows versie of je drivers zit maar dat het meer een hardware probleem is :(

  Probeer je Soundblaster kaart eens in een ander pci slot te prikken, kan zijn dat hij stoort op andere onderdelen in je pc. Het beste is om je geluidskaart zo ver mogelijk van je videokaart te zetten.

  Het kan ook een irq probleem zijn (zelfde adres voor meerdere onderdelen), dat kan ook nog wel eens problemen geven. Gewoon even in verschillende pci sloten testen zou ik zeggen :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.