Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Combi audio/CDrom maken?

Anoniem
Black Shadow
3 antwoorden
 • Iemand enig idee of (hoe) het mogelijk is om een audio/CDrom te branden? Ik heb in het verleden wel eens van dergelijke CD's in de winkel gekocht. Je stopt hem in je gewone audio CD speler en speelt mooie muziek, en stop je hem in je CD rom, zie je allerlei bestanden. Ik dacht altijd dat het met Nero (5.5) ook wel mogelijk was. Ik gebruik Nero al 2 jaar, maar heb deze optie gewoon nog nooit nodig gehad.
  Nu ineens wel. Ik heb eens rond gekeken bij "hybrid CD" maar kwam al snel tot de conclusie dat, dat niet was wat ik zocht.
  Toen kwam ik op het idee om een CD rom te branden, maar niet te finalizen, en dan later die "niet ge-finalizde CD" als nieuwe CD te gebruiken om een audio CD te gaan branden. Maar ook dat lukt niet ("CD is not empty!") Maar als dat ook al niet lukt, hoe dan wel?

  Overigens nog een subvraagje. later dacht ik, "Nou ja, ik heb nog wel wat data liggen die er bij kan" maar toen ik daarmee ging branden kreeg ik evengoed "CD not empty!" waar is dan dat finalizen in 's hemelsnaam voor? :)
 • Het kan volgens mij wel in Nero. Gebruik de wizard.
  Nieuwe CD compileren>Andere CD typen>Audio +data gemengd>voltooien. En dan slepen en plakken en vervolgens branden.
 • Dat werkt inderdaad. Tnx, het is gelukt.
  Ik ben er zo een die alle wizards altijd meteen wegklikt omdat ie alles zelf wil doen. Ik zag nu dat ik ook gewoon "Mixed mode CD" kan kiezen.
  Wel op het idee komen om de optie "hybrid CD" te inspecteren, om met de opties "Audio CD" en "CD rom iso" te experimenteren, en daarbij de optie "Mixed mode" maar over het hoofd zien. Nou ja, het was al laat zullen we maar zeggen. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.