Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Kleur afwijking Beamer

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem, het verschil in kleur op het scherm van de laptop en het beeld dat de beamer produceerd is erg groot .d.w.z blauw op de laptop wordt lichtblauw paarzig geprojecteerd.
  Ben al met de kleurinstellingen van de beamer bezig geweest, maar die hebben weinig effect.Wie kan mij hier enig advies over geven??

  GRTZ en BVD
 • Er is een afwijking tussen een beamer en een monitor, de techniek is nu eenmaal anders en dus de gereproduceerde kleuren ook.

  De kwaliteit van een beamer is af te leiden uit de mate waarin ie de kleuren correct en met voldoende contrast kan reproduceren en dat alles met voldoende verlichtingssterkte.
  Bij een hele goede beamer mag je dus exacte kleuren verwachten, bij een wat mindere zullen de kleuren ook wat minder correct zijn.

  Het zal dus deels een kwaliteits probleem zijn maar mogelijk kan het ook nog te verbeteren zijn met een voor de beamer speciaal kleurprofiel.
  Dit profiel zal je moeten krijgen(downloaden) van de fabrikant.

  Een kleurprofiel is een *.ICM file welke je installeerd door rechtsklik en dan "installeren" te kiezen, vervolgens moet het geladen worden: rechtsklik op je desktop/eigenschappen/instellingen/geavanceerd/kleurbeheer , vervolgens zal je onder toevoegen het kleurprofiel moeten kiezen en daarna "als standaart instellen" , daarna reboot.
  Als het goed is wordt na de reboot het kleurprofiel geladen en zullen afbeeldingen in windows en programmas worden weergeven volgens het kleurprofiel.
  Verder zou je een verbetering kunnen krijgen door Adobe Gamma-loader te draaien welke bij Photoshop wordt bij geleverd, bereikbaar via het configuratie scherm.
  Voor zover ik weet is het niet los verkrijgbaar.

  Gamma loader is een optische Gamma configuratie tool welke op een vrij eenvoudige wijze de beeldscherm (of beamer) weergave kan ijken.
  Het resultaat kan ongeveer hetzelfde resultaat geven als een profesionele beeldscherm ijk-set van enkele tienduizenden euro's vooropgesteld dat je er :de tijd voor neemt en het meerdere malen gedurende enkele weken achter elkaar doet.

  Je kunt ook online een soortgelijke check doen: bv deze: http://members.fortunecity.de/astrodoc/gammatest.htm

  Maar ff google op monitor gamma test levert er genoeg op…..

  Als je je hier wat in gaat verdiepen en meerdere programmaatjes gaat testen kom je al snel tot de ontdekking dat er kennelijk meer aan de hand is dan alleen een waarde voor rood,groen en blauw en dat het allemaal iets gecompliceerder is dan je zou denken…..
 • THNX voor je reply, zal het es ff uitzoeken.

  GRTZ and THNX

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.