Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

hard geluid, maar geen rear

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Ik zit er aan te denken om een 4.1 4400 of een 5.1 5100 soundsetje te kopen. ik heb een asus a7v8x dus ik heb een 6 kanaals onboard geluidskaart. Wat zou ik doen: 4.1 met geluidskaart, 5.1 kopen of 5.1 met 5.1 geluidskaart? (creative lijkt me wel goed merk)

  is er een duidelijk verschil in kwaliteit tussen deze setjes? ik bedoel, ervaar je 5.1 anders als 4.1? ik heb nog bijna nooit zo'n setje gehoord alleen in de bioscoop, maar da's andere koek. (speakers hangen overal)

  Zelf lijkt mij een 4.1 setje (64,97) wel een aardige prijs. het is van creative dus met de kwaliteit zal hetwel goed zitten. ik heb hem weleens gezien maar nooit voluit gehoord.

  Ohja, laatste vraag…hoe lang zijn die snoeren? ik wil namelijk een of 2 boxen op m'n kast zetten die achter me staan. (2 meter hoog ofzo)
 • 5.1 is voor dvd, daar heb je een center speaker nodig (stemmen). 4.1 is meer voor games. Kijk ook eens naar Logitech voor je speakers (Z540/Z640).
 • 4.1 ga ik dus voor.

  En een PCi geluidskaart? of kan ik ook uit de voeten met mijn onboard?
 • Probeer die kaart eerst …
  Als het dan niet goed genoeg is kun je nog altijd voor een losse geluidskaart kiezen.

  Zelf zou ik voor een Terratec kiezen ( http://www.terratec.net/ttnl/ ) ipv Creative. De geluidskwaliteit & ondersteuning is daar toch een stuk beter van.
  Zeker wat het vinden & downloaden van drivers is Creative een verschrikking (ze hebben een soort fileplanet-achtig wachtrij systeem en je mag maar een bestand per keer downloaden … :mad: )
 • Inderdaad, probeer eerst je onboard geluid eens. Is tegenwoordig vaak van redelijke kwaliteit. Je hebt echter geen zaken als EAX, daarvoor heb je echt een geluidskaart nodig.

  Nieuwere games beginnen overigens al gebruik te maken van 5.1 geluid. Sommige ondersteunen de 6.1 van de Audigy 2 ook al.
 • Ik ga deze ok volgende week eens kijken bij die zaak bij mij in de buurt. Eerst ga ik nog even langs bij iemand met de 4.1 van creative.

  De geluidskaart zal idd van een ander merk worden. ik hoor weleens klachten over creative PCI kaarten en IRQ's :roll:
 • Je hebt volgens de specificaties zo te zien :
  [quote:19e2fc8521]
  Realtek ALC650 6-channel audio
  Digital audio out supporting 24-bit SPDIF
  [/quote:19e2fc8521]
  Met een beetje geluk kun je in ieder geval bij het bekijken van dvd's nog gebruik maken van de sp/dif uitgang naar je speakers. Als je een redelijke speakerset koopt heb je gegarandeerd goed geluid (voor dat geld).
 • Ik ga even vragen ofdat ze die 4400 nog op voorraad hebben.
 • 6 kanaals = 5.1 … dus met een 4.1 setje heb je een speaker te weinig.
  Is toch zonde als je geluidskaart op het moederbord dat al ondersteund ?
 • Dus ik moet niet zeuren en die extra €30 er maar bij leggen. mmmh, lastig…(arme scholier)

  ik mag m'n Zalman 5100CU ook ophalen. Ik denk dat ik maar gewoon een 4.1 neem. Ik speel toch alleen spellen. En ofdat ik nou die stemmen van voor of van de zijkant hoor. Maakt niet zoveel uit denk ik.

  ik heb alleen benieuwd ofdat mijn onboard geluid EAX heeft. Anders mag ik er weer een PCI kaart bijkopen.
 • een beurs-index voor je geluidskaart ?
  *oh* EAX …
  De nieuwste Terratec-kaarten kennen zowel de Creative-'standaard' EAX als de echte A3D 2.0 standaard.
  Misschien komt het dat ik het in het begin alleen maar nep-3d was, maar ik ben nooit onder de indruk geweest van EAX …
  A3d van (de helaas ter ziele gegane Vortex-chipsets) was vanaf het begin al echt 3D geluid.
 • Alleen wordt A3D steeds minder gebruikt, dus is het eigenlijk niet meer interessant. EAX is hoofdzakelijk geluidseffecten. De 3D effecten worden verzorgd middels DirectX.
 • Wat voor soort aansluiting heb je dan? ik heb zo'n appart kaartje dat ik bij mijn mobo kreeg. daar zitten 2 poorten op die geel zijn. Ik wil wel eens weten wat voor pluggen zo'n surroundset gebruikt.

  http://www.hexus.net/review.php?review=460&page=5
 • die drie stekkertjes zijn niet alleen voor ouptut out.
 • Ligt er maar net aan wat voor een speakerset je koopt.
  De goedkope sets zijn gewoon een 5-tal boxjes die je op de speaker-uitgangen aansluit met van die 'hoofdtelefoon'-stekkertjes. (zo te zien zijn dat waarschijnlijk de drie aanslutingen die boven elkaar op je moederbord zitten). Je zou in je handleiding moeten nalezen hoe het precies zit.

  De duurdere met ingebouwde DolbyDigital-decoder hebben daarnaast vaak of een aansluiting voor de 'digitale' verbinding. Het is dan of analoog (sp/dif, 'coax') of 'optisch' (TOSlink, glasvezel). Aan de gele stekkertjes van je uitbreidingskaart te zien zou je dan net zo een aansluiting op je decoder moeten hebben.
 • Mogelijk dat ze ook een line-in/mic-in hebben maar dat zal dan ten koste van een speaker uitgang zijn (waarschijnlijk die van de center/subwoofer).

  Dit staat op de site die je aanwees :
  [quote:b9cf55eac0]
  Here we see the ATX back panel connectors. [b:b9cf55eac0]From left to right[/b:b9cf55eac0] we have 2 PS/2 ports, 2 USB 1.1 ports, parallel and 2 serial ports, the 1000/100/10 LAN port [b:b9cf55eac0]and finally the audio jacks.[/b:b9cf55eac0]

  extra firewire ports and [b:b9cf55eac0]digital audio I/O are supplied on seperate brackets.[/b:b9cf55eac0]
  [/quote:b9cf55eac0]
  toch maar eens die handleiding nalezen …

  als arme student kun je toch geen speakerset met decoder veroorloven, dus je zult het met een 4.1 setje moeten doen. ;)
 • student. ik noem mezelf eerder scholier, zit in de 4e.

  edit:/

  Ik heb dus vandaag een 4.1 set gehaald. alles aansluiten. Maar ik hoor de rear niet. De sub en de frontspeakers doen het oke. Maar de rear speakers doen het niet. Als ik met soundman alles instel en wil testen hoor ik ze wel alletwee. Maar met mediaplayer of een spel hoor ik ze niet.

  In directXdiag zegt de soundtest dat hardware geluid niet is ondersteunt en dat ie afspeelt vanuit softwarebuffer. ik heb de jack van de rearspeakers in de blauwe ingang van m'n geluidskaartje gedaan.
  nope, nog steeds geen rear.

  Ook al eens AC'97 opnieuw geïnstalleerd, nope. :roll:

  Toch maar een PCI geluidskaart kopen?

  Ps: de Zalman CU5100 die ik er ook bij heb gekocht is stil. Alleen nog geen spellen gespeeld. Maar idle is ie op 41 graden. heb hem op een lage stand staan.

  edit 2:/

  ik lees net op een site dat je alleen een rear hebt als je een DVD afspeelt die dolby ondersteund. Maar hoor je dan helemaal niks uit je rear als je gewoon een mp3 of wav afspeelt?
 • Kijk eens of windows wel is ingesteld op 4 speakers. Mogelijk heb je nog een extra driver nodig, of moet je die ook nog instellen.
 • leuke reply. Maar eerlijk gezegd schiet ik daar niet zoveel mee op.
  ik ga nog eens kijken.

  Maar ik wil alleen even weten:

  Moet je altijd geluid uit alle speakers horen ongetwijfeld een DVD of een mp3? Omdat een mp3 meestal 2 kanaals is.
 • [quote:92763368d2]Moet je altijd geluid uit alle speakers horen ongetwijfeld een DVD of een mp3?[/quote:92763368d2]
  Ja.

  En inderdaad kun je in/bij windows even kijken of ie wel op 4 speakers staat. Correcte reply.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.