Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

van *.wav naar cd-r

Anoniem
mephi
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik probeer mijn lp's op cd te zetten, ik heb alle lp's opgenomen op mijn pc in wav formaat. als ik deze probeer te branden kan ik dit alleen afspelen in mijn pc en niet in mijn stereo toren. Wat moet ik doen om dit te kunnen afspelen in mijn stereo.
 • Dan heb je ze waarschijnlijk als WAV bestanden in een Data-CD project op CD gezet. Je moet echter een Audio-CD project aanmaken in je brandprogramma (kies dus de optie "audio CD maken") en dan de Wav's daarin slepen. Vervolgens zet je brandprogramma de wavs om in een leesbaar formaat voor je CD speler.

  Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je CD-speler geen CD-R's "lust".
 • Dit heb ik al geprobeerd, ik gebruik Nero en die zegt als ik voor audio cd kies dat hij geen wav kan lezen. Als ik het van mp3 naar audio cd probeer lukt het gewoon om die af te spelen in mijn toren.
 • [quote:22fe5f2c02="AenM"]Dit heb ik al geprobeerd, ik gebruik Nero en die zegt als ik voor audio cd kies dat hij geen wav kan lezen. Als ik het van mp3 naar audio cd probeer lukt het gewoon om die af te spelen in mijn toren.[/quote:22fe5f2c02]
  Vreemd, andersom komt veel vaker voor. Het probleem zal wel in een corrupte Nero-installatie zitten. Heb je al een herinstall geprobeerd?
 • Nee ik heb nog geen herinstall geprobeerd.
  Maar op een andere pc met een andere versie van nero lukt het ook niet.
 • Volgens mij stel je dan toch "iets" verkeerd in; het zou wel heel toevallig zijn dat beide installs corrupt zijn. Kun je meer info geven over je werkwijze? Heb je bv. al geprobeerd met de Wizard (of met Nero-Express) een AudioCD samen te stellen van losse wavs?
 • Zou het ook kunnen dat de wav files het verkeerde 'formaat' hebben? Voor een audio cd heb je stereo, 44 kHz en 128 kb/s nodig. Met wav kun je alle kanten uit, dus zou het iets anders kunnen zijn. Weet zo niet of Nero daar een probleem van maakt, maar het zou best kunnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.