Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Branden op CD

Anoniem
Captain_Kansloos
7 antwoorden
 • Eric, ik neem aan dat je op de betreffende Nero pagina op "view it" klikt waarop Acrobat-reader crashed. Heb je al geprobeerd de documenten eerst te downloaden ("download it") en ze vanuit verkenner te openen? Als ik jou was, zou ik ook eens proberen een oudere Acrobat reader (4.x ipv 5.x) versie te downloaden en te installeren.
 • Hallo Forum.
  Ik ben in het bezit van een [b:39b3befeeb]Philips CD-ReWriter 46xW/12xRW/48xR.[/b:39b3befeeb]
  Ik gebruik het programma [b:39b3befeeb]Nero 5 - NL - Versie 5.5.9.8 Bundled.[/b:39b3befeeb]
  Als ik 2 liedjes brand en ik wil tekst invullen, gaat het niet.[b:39b3befeeb] Op de CD staat Track01.cda, Track02.cda[/b:39b3befeeb]. Als ik via verkenner, naar eigenschappen ga, is het kenmerk [b:39b3befeeb]Alleen lezen[/b:39b3befeeb]. en kan ik het niet veranderen. Hoe kan ik de tekst mee branden ???

  Als er twee liedjes opstaan, en ik wil er nog bijvoegen, lukt het niet.
  Ik krijg volgende vermelding: http://members.lycos.nl/cdrom59/cd13-8.gif.
  Wie kan mij helpen????????
  thankx
 • Als de tracks zijn gebrand kun je geen titels meer veranderen. Ten eerste moet je brander cd teksten willen schrijven. Zelf weet ik niet precies hoe je die teksten moet toevoegen, misschien met id3 tags ofzo. In de praktijk heb ik het ook nog nooit nodig gehad.
  Geloof ook dat je ergens moet aanvinken dat je text wilt branden in nero.
  Heb je niet veel verder geholpen, maar hoop dat je er genoeg aan hebt.
 • hier kun je vinden hoe je CD tekst aan een audio CD toevoegd.

  Dat je tracks zo heten, komt omdat je een standaard Audio cd brand (zonder CD tekst). Deze tracks hebben zonder CD tekst geen "naam", waardoor Windows verkenner ze als Track01.cda en volgende benoemd. Dat kun je idd niet wijzigen; een CD is in windows verkenner ALTIJD "alleen lezen". WinVerkenner behandeld een CD namelijk heel anders dan een brandprogramma.

  Liedjes toevoegen aan een bestaande AUDIO CD kan in een officieel AUDIO CD formaat niet. Dat zou de CD namelijk multi-sessie maken (in meer dan 1 keer een CD volbranden) en dat mag niet volgens de officiele Audio CD standaard (Ik weet uit m'n hoofd niet meer of dat nou het de Orange, Green of Red Book standaard is). Daarnaast; de meeste audio CD spelers snappen zowieso niks van multisessie CD's. Een audioCD wordt vaak door het brandprogramma "afgesloten", wat zoveel betekend dat er niks meer bijgezet kan worden (Audio CD's zijn dus Single ipv Multi sessie)

  Volgens mij doe je er goed aan het een en ander over het branden van CD's en de daarmee samenhangende standaarden eens door te lezen. De homepage van Nero bevat een groot aantal
  Guides vol handige info die je zo kunt downloaden. Doe er je voordeel mee! Succes!
 • Zie ook opmerkingen andere forummers als : je brander moet cd-tekst ondersteunen en de cd speler waar je hem in afspeelt ook.

  In het kort : de liedjes op HD (*.wav) geef je gewoon de naam van het liedje bijv : 1e liedje : lees het boekje van Nero eens.wav
  2e liedje : lees het boekje over je brander.wav,
  3e liedje : lees goed wat op het Nero scherm staat.wav

  Je start Nero op, klik op de audio button, vink Cd-text branden aan,
  sleep de files naar het scherm en burn

  Multie sessie audio cd's kan volgens mij niet of het gaat problemen geven. nb elke sessie pakt zon 30 mb mee voor multie sessie info en een hoop spelers lezen alleen de 1e of de laatste sessie.
  Bovendien als je de cd-tekst audio in een cd speler afseelt die geen cd-tekst ondersteund EN hij is multie sessie : Er kan dan van alles fout gaan

  Succes :wink: :wink:
 • [quote:266f1b9de9]Captain_Kansloos Geplaatst: 21 Feb 2003 18:09 Onderwerp:

  ——————————————————————————–

  http://www.ahead.de/en/index.html#c1034059052386 hier kun je vinden hoe je CD tekst aan een audio CD toevoegd. [/quote:266f1b9de9]
  Aan allen die gereageerd hebben op mijn probleem, mijn oprechte beste dank.
  [b:266f1b9de9]Nog een vraagje aan Captain_Kansloos[/b:266f1b9de9].
  Als ik hierop druk http://www.ahead.de/en/index.html#c1034059052386 en ik wil afdrukken krijg ik volgende fout:
  http://members.lycos.nl/cdrom59/acrord32.gif. Ik heb [b:266f1b9de9]Acrobat Reader 5.1[/b:266f1b9de9] enkele malen verwijderd, en terug geinstalleerd en telkens dezelfde fout. Ik kan het niet printen.
  Ik weet niet waarbij het komt. [b:266f1b9de9]Kan iemand mij helpen[/b:266f1b9de9].
  Ik heb deze hier geplaatst omdat het programma hier op staat, zie quote.
  Eric
 • [quote:fcb0730615]Eric, ik neem aan dat je op de betreffende Nero pagina op "view it" klikt waarop Acrobat-reader crashed. Heb je al geprobeerd de documenten eerst te downloaden ("download it") en ze vanuit verkenner te openen? Als ik jou was, zou ik ook eens proberen een oudere Acrobat reader (4.x ipv 5.x) versie te downloaden en te installeren.[/quote:fcb0730615]Captain_Kansloos
  Ik heb beide geprobeerd, maar nog altijd dezelfde printfout. Ook de oudere Acrobat reader 4. geinstalleerd, hetzelfde.

  [b:fcb0730615]Als in naar Program Files, Acrobat - help, NL ga en Acrobat.pdf wil printen, dit lukt wel.[/b:fcb0730615]
  Eric

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.