Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

2 geluidskaartem op 1 systeem...

Anoniem
newq
6 antwoorden
 • heb me onlangs een surroundset aangeschaft…die staat in de woonkamer,maar wordt "gevoed"door de onboard sound van mijn mobo..heb er ook nog een creative 5.1 in voor de surroundset van de computer..alleen kan ik allebeide sound resources niet tegelijk inschakelen…het is of de creative of de onboard sound…kan ik er nog een soundkaart bij insteken om zo de probleem op te lossen zodat ik de onboard sound kan uitschakelen…
 • Dat zal niet werken. Windows kan namelijk niet twee geluidskaarten tegelijkertijd aansturen.
 • Dat is niet helemaal juist, het is wel mogelijk. Maar de kans op conflicten is aanwezig (irq, dma). Je zou de kaart eens in een ander slot kunnen zetten, of irq's voor een en ander vastleggen in het bios.
 • [quote:e7cce844fe="gerben"]Dat is niet helemaal juist, het is wel mogelijk.[/quote:e7cce844fe]
  Volgens mij is het probleem dat software zoals Winamp of WMP slechts een output device tegelijkertijd kan aansturen. Je kunt als output device een van de geluidskaarten kiezen, maar niet beide.
 • Er is een gerede kans op conflicten, maar het is niet per definitie onmogelijk. Er is al meer over gediscussieerd. Bijvoorbeeld:

  http://www.hardwareforum.nl/viewtopic.php?t=24770&highlight=twee+geluidskaarten

  Koen Crijns
  Hardware.Info Crew
  Geplaatst: 09-04-2002 17:55 Onderwerp:
  ——————————————————————————–
  In het testlab heeft ons speaker testsysteem ook én een Sound Blaster Audigy én een TerraTec DMX 6Fire. Twee geluidskaarten kan dus prima.
 • [quote:d57c3c71d1]Als je ergens niet zeker van bent, zeg dan niets.
  2 dezelfde kaarten in een systeem gaat meestal niet werken omdat een driver in de meeste gevallen maar 1 kaart aan kna spreken.
  Verschillende kaarten kan dus wel, of je moet 2x sb live gebruiken met 1 ker originele driver en 1 keer "gehackte driver"
  Uitzonderingen op deze regel zijn o.a. de kaarten van Hoontech en RME, deze kunnen tot resp. 4 en 8 kaarten gebruiken in 1 systeem met 1 driver.[/quote:d57c3c71d1]
  Dit moet je dan er wel bijvermelden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.