Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Tips & Trucs voor powerpoint maken

Anoniem
mechelina1
10 antwoorden
 • Hallo ik ben nogal slecht in het maken van powerpoint's. Voor het vak ICT bij ons opschool is dit wel nodig. Ik ben slecht in het verwerken van informatie. Ook ben ik nogal nerveus tijdens het presenteren. Heeft er iemand tips en trucs om van deze problemen af te komen.

  Alvast bedankt :D .
 • Heb je dan niet het verkeerde vak gekozen? Je zou een bestaande powerpoint presentatie kunnen ombouwen, en dus jouw informatie erin verwerken. Je zenuwen in bedwang houden is lastiger. Maar ik denk dat je je gewoon niet de druk moet maken. Concentreren op je presentatie, en doe alsof je iets aan een goede vriend uitlegt. Want dat kost je hoogstwaarschijnlijk veel minder moeite.
 • [quote:86c919c829="gerben"]Heb je dan niet het verkeerde vak gekozen? Je zou een bestaande powerpoint presentatie kunnen ombouwen, en dus jouw informatie erin verwerken. Je zenuwen in bedwang houden is lastiger. Maar ik denk dat je je gewoon niet de druk moet maken. Concentreren op je presentatie, en doe alsof je iets aan een goede vriend uitlegt. Want dat kost je hoogstwaarschijnlijk veel minder moeite.[/quote:86c919c829]

  Nee want het is een verplicht vak. Een bestaande powerpoint zou kunnen maar het verwerken van informatie in mijn eigen woorden uitleggen lukt mijn nogal moeilijk. Die tip van doe alsof je aan een goeie vriend presenteert is een goeie zal ik zeker onthouden :D . Net heb ik ook al met een leraar gesproken en die gaf ook wat tip en trucs. Ik denk dat weer een leer dag word :D .
 • Oefen je presentatie een paar keer thuis voor de spiegel. Op deze manier merk je of het geen je aan het vertellen bent lekker loopt en oefen je het wisselen van de powerpoint pagina's.

  Handige sites met wat powerpoint instructies zijn er genoeg op internet : deze bijvoorbeeld : http://www.electricteacher.com/tutorial3.htm

  Succes!
 • [quote:8e78558b00="Error404"]Oefen je presentatie een paar keer thuis voor de spiegel. Op deze manier merk je of het geen je aan het vertellen bent lekker loopt en oefen je het wisselen van de powerpoint pagina's.

  Handige sites met wat powerpoint instructies zijn er genoeg op internet : deze bijvoorbeeld : http://www.electricteacher.com/tutorial3.htm

  Succes![/quote:8e78558b00]

  Ja oke bedankt voor de tip. Alleen oefen van het wisselen van de pagina's hoeft niet want dat doen we handmatig.
 • En als je een videocamera hebt….
 • Houd je hoofd koel bij alles wat je doet… gewoon je babbeltje doen, klink makkelijk maar als je je niet te druk maakt gaat alles van een leien dakkie… mijn PPT zijn altijd om voordat ik het weet ;)
 • ook ik heb nog een aanvulling op de eerder gegeven tip van de spiegel/videocamera.


  Doe dit alleen als je geen gebrek aan zelfvertrouwen/eigendunk hebt.


  Ik heb dit wel heel erg, en heb door deze tip te gebruiken mezelf een keer alleen maar heeeeeel erg gespannen gemaakt.
 • [quote:c7661650be="tinus89"]ook ik heb nog een aanvulling op de eerder gegeven tip van de spiegel/videocamera.


  Doe dit alleen als je geen gebrek aan zelfvertrouwen/eigendunk hebt.


  Ik heb dit wel heel erg, en heb door deze tip te gebruiken mezelf een keer alleen maar heeeeeel erg gespannen gemaakt.[/quote:c7661650be]

  Kan je dit meschien anders uitleggen?
 • Als je jezelf terugziet op video, kan het zijn, dat dat je erg tegenvalt. Dus dat je presentatie veel slechter is, dan je zelf tijdens het houden ervan dacht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.