Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Powerball counter high scores!

Anoniem
BassWave
24 antwoorden
 • ik had een leuk ideetje: iedereen die een powerball + teller heeft, post hier je high scores!

  mijne: R 9571 L 6411 (alles in RPM)

  UITLEG(van powerball europe):

  Wat is dat, die PowerBall?

  Het lijkt een hebbeding, maar het is een serieus trainingsapparaat.

  De PowerBall is in de Verenigde Staten, in opdracht van NASA, ontwikkeld. Omdat astronauten in een toestand van gewichtloosheid nu eenmaal niets hebben aan gewichten wilde men een trainingsapparaat dat ook in de ruimte kan worden gebruikt. Met behulp van de nieuwste wetenschappelijke theorieën op het gebied van bewegingstherapie is toen de PowerBall ontwikkeld. De PowerBall werkt niet met vaste gewichten, zoals andere apparaten, maar met gebruikmaking van het principe van de middelpuntvliedende kracht.

  Daardoor is de kracht van de PowerBall variabel en past zich aan het trainingsniveau van de gebruiker aan. De gegenereerde zijdelingse kracht is trouwens zo'n 15 kilo bij 10.000 omwentelingen per minuut!

  Hoe functioneert de PowerBall?

  De rotor in de PowerBall draait om een as, terwijl deze as haaks op die eerste beweging draait in het binnenste van de PowerBall. Stel je een glas water voor, met een grote ijsklont die ronddraait om een denkbeeldige as. Als je het glas nu in de hand heen en weer draait zal de ijsklont een tweede beweging gaan maken, namelijk links en rechtsom om de (ook denkbeeldige) as van het glas.

  Deze beweging veroorzaakt het schrapende geluid dat verraadt dat de as van de rotor in beweging is in het hart van de PowerBall. Door de PowerBall steeds sneller heen en weer te draaien zal de rotor meer toeren maken. Het geproduceerde 'gejank' klinkt als muziek en zweept je op om sneller te draaien. Wie graag een echte 'huil' wil horen doet er goed aan te kiezen voor de PowerBall Regular. Wie kiest voor mooi zoekt een Amber Light of Blue Light uit. De laatste twee zijn namelijk voorzien van leds die meer licht geven naarmate de rotor sneller draait. Als je wilt opvallen ga je midden in een volle kantine of disco staan en vraagt of het licht uit mag. Gegarandeerd dat je de rest van de avond niet meer alleen staat!

  De PowerBall werkt zonder batterij. Hij wordt aangedreven door louter spierkracht. In het hart van de PowerBall bevindt zich een 200 gram zware rotor. Als die in beweging wordt gebracht ontstaat een draai-impuls om de as. Dat is een beetje te vergelijken met fietsen: hoe sneller de beweging hoe stabieler. Bij toenemende snelheid is meer kracht nodig voor een stuurbeweging.

  In het binnenste van de PowerBall bouwt de rotor ook een stabiliteit op die wordt veroorzaakt door het traagheidsmoment (de draaiende massa is circa 2 centimeter van de as geplaatst) en de draaisnelheid. De gebruiker probeert nu de rotor en de as zijwaarts te kantelen en oefent daarbij een draaimoment op de rotor uit. De rotor reageert hier op met een tegenbeweging om weer rechtop te komen. Dat is wat er gebeurt als je een autoband voor je uit rolt. Als de snelheid afneemt dreigt de band te vallen, maar richt zich meteen weer op. De bewegingen worden steeds groter, tot de band plat valt. Die tegenbewegingen zijn trouwens veel sterker dan je in eerste instantie zou denken. Bij 10.000 omwentelingen per minuut worden krachten opgewekt die wel 75 keer zo groot zijn als het eigen gewicht van de rotor. Dat betekent dus zo'n 15 kilo!

  Uitleg

  Doorsnede
  De PowerBall heeft een diameter van 7,1 centimeter en is daarmee iets kleiner dan een baseball

  Gewicht
  Circa 280 gram

  Dynamiek
  De PowerBall werkt zonder elektriciteit, zonder batterijen. De kern van de PowerBall beweegt door een rotatie van de pols. Hoe sneller de PowerBall wordt bewogen, hoe groter de zijwaartse kracht. Afhankelijk van het type kan de PowerBall wel tot 18 kilo torsie veroorzaken, bij een toerental van maar liefst 15.000 omwentelingen per minuut

  Functies
  De PowerBall is een uiterst effectief hulpmiddel om de kracht in vingers, pols en arm te vergroten. Bovendien bevordert trainen met de PowerBall in korte tijd de doorbloeding, versterkt de gewrichtsband en vermindert de gevolgen van sportblessures

  Effecten
  Door regelmatig te trainen met de PowerBall kunnen de prestaties in diverse takken van sport aanzienlijk worden verbeterd. Bij sporten waar een stevige 'grip' of een goede coördinatie zijn vereist is de PowerBall onmisbaar.

  Voordelen
  De PowerBall is niet groter dan een tennisbal en past daardoor in iedere jaszak. Ook in het dashboardkastje van de auto is altijd wel ruimte voor een PowerBall. Daarmee is de PowerBall altijd onder handbereik. Het is natuurlijk af te raden om de PowerBall tijdens het rijden te gebruiken, maar in de file of tijdens een overtocht met de pont is de PowerBall een uiterst welkom middel om de tijd zinvol te besteden. De PowerBall kan ook worden gebruikt tijdens het wandelen, TV kijken en in het openbaar vervoer.
  Doordat de PowerBall overal kan worden gebruikt kunnen in korte tijd (sportieve) resultaten worden geboekt. Vrijwel iedereen kan met de PowerBall trainen, ongeacht leeftijd of lichamelijke gesteldheid.

  Techniek
  De balans van de rotor van iedere PowerBall is tot op een honderdste millimeter nauwkeurig gecorrigeerd door de computer. Daardoor heeft de bal een excellente stabiliteit.*
  Om de bal zit een band van siliconenrubber die voorkomt dat de PowerBall uit de hand glipt. De band voelt verder erg prettig aan.
  De PowerBall is vervaardigd uit uiterst deugdelijk kunststof. De as van de rotor is vervaardigd uit staal (niet uit ijzer) en is daarmee vrijwel onbreekbaar.

  Patent
  De PowerBall is een gepatenteerd product en daarmee de originele Gyro execiser. De laatste tijd zijn er imitaties op de markt verschenen, zoals de Rollerball, Spinbal, Twistermaxx, Gyro Twister en Xbeam. Vooral de laatste lijkt qua uiterlijk veel op de Amber en Blue lighted PowerBall. Maar de kwaliteit blijft ver achter bij de originele PowerBall van Nano Second. Laat u niet verleiden tot aanschaf van een imitatie! Daar krijgt u geheid spijt van. Alleen de originele PowerBall heeft een stalen kern en een stalen as. Het verschil is meteen te voelen en een kern van ijzer is absoluut onvoldoende duurzaam voor een probleemloze werking van uw gyro!

  * De PowerBall is oerdegelijk en kan vrijwel niet kapot. Laten vallen op een harde ondergrond kan echter wel tot gevolg hebben dat de rotor enige onnauwkeurigheid oploopt. Dat veroorzaakt onbalans en een tikkend geluid.
 • je zou beter zeggen: "iedereen die een powerball heeft + teller…"

  want ik heb een powerball maar geen teller om te zien hoe snel het gaat.
 • jammer….
 • zo een ding stop ik altijd in de wasmachine een powerball
 • [quote:ae6af5d215="plextor"]zo een ding stop ik altijd in de wasmachine een powerball[/quote:ae6af5d215]
  dan ben jij gek!! :o :o :o
  dan weet je volgens mij niet wat er wordt bedoelt hier…

  deze dingen worden bedoelt:
  [img:ae6af5d215]http://i67.photobucket.com/albums/h290/remontje4/powrballgold.jpg[/img:ae6af5d215]
  [img:ae6af5d215]http://i67.photobucket.com/albums/h290/remontje4/powerball.jpg[/img:ae6af5d215]
 • [quote:c2e009735c="plextor"]zo een ding stop ik altijd in de wasmachine een powerball[/quote:c2e009735c]
  Wat nieuwerwetsch.
 • [quote:fdb700a875="plextor"]zo een ding stop ik altijd in de wasmachine een powerball[/quote:fdb700a875]
  Ik gebruik gewoon poeiah :D
 • HALLO???!!!!
  we praten hier niet over wasmachines!!! (tenzij je powerball als een ouwe wasmachine klinkt :P)

  ga nou aub ff ontopic!
 • Ja maar dit is een Offtopic forum :lol:
 • haha heel grappig….NIET!! :evil: :evil: :evil:
 • Kennelijk zijn de meeste forumleden geen astronaut.

  We vliegen wel, maar meestal de laan uit.
  Ook vervelen we ons niet zo erg. Ik ga wel eens met de pont over en daar leg ik iedere keer weer in een deuk als ik de gedichten van Drs P. lees.

  En anders heb ik wel een krant of een goed boek bij me.

  Ook tijdens het rijden heb ik hem niet nodig. In de file staan is natuurlijk niet leuk, maar die tijd gebruik ik weer om naar goede muziek te luisteren.

  Zoals je ziet zijn er niet zoveel ontopic reacties, dus we hebben een andere hobby.
  En dat je niet tegen grapjes kunt in een offtopic forum is jouw probleem :wink:
 • toch raar dat niet meer mensen hier het hebben.

  't is toch een computerforum, vandaar dat ik denk dat veel mensen hier ook vele tijd achter de PC besteden, en er bestaan toch dergelijke kwaaltjes zoals bv. een muisarm.

  daar helpt dit ding dus tegen, het is ook goed voor soepelere polsen, stevigere spieren, soepelere vingers… toch handig voor iemand die veel achter de pc zit en wel eens zere vingers/polsen/… heeft.
 • idd
  en ik heb nu een score van:
  R 10145 RPM
  L 7719 RPM

  YAY!

  KLIK HIER VOOR HET ENIGE ECHTE POWERBALL FORUM!!!
 • Kwa RSI: Deze zijn ook fijn.
 • [quote:046306bded="animaster"]HALLO???!!!!
  we praten hier niet over wasmachines!!! (tenzij je powerball als een ouwe wasmachine klinkt :P)

  ga nou aub ff ontopic![/quote:046306bded] CALGONIT PowerBall die gebruik ik ook dagelijks :lol: :lol:
 • [quote:e9a827c116="plextor"][quote:e9a827c116="animaster"]HALLO???!!!!
  we praten hier niet over wasmachines!!! (tenzij je powerball als een ouwe wasmachine klinkt :P)

  ga nou aub ff ontopic![/quote:e9a827c116] CALGONIT PowerBall die gebruik ik ook dagelijks :lol: :lol:[/quote:e9a827c116]

  Vertrouw roze, vergreet vlekken. :lol:

  ontopic:
  Hoe duur is zo'n ding?
 • 20 euro plus 6 euro verzendkosten voor een goede orginele….
  6 euro voor een die binnen een week stuk is
  en 28,95 euro voor een Nsd Powerball Regular met Digital Counter (TIP! geen verzendkosten als je deze koopt!)
 • De lagers van die dingen maken met een paar keer gebruiken al lawaai, verder heb je er weinig aan, was toen zo'n hype ding.
 • dat lawaai na die paar keer komt omdat je hem niet goed tot stilstand laat komen. en is dus je eigen schuld. heeft met de fabricatie van het ding niets te maken.

  heb de mijne al een paar maanden en zoemt nog zoals een bijtje.

  en je hebt er trouwens zeer veel aan, maar je moet het wel gebruiken ook.

  bv. ik ben elektricien, en als ik eens dikwijls stopcontacten of schakelaars moest plaatsen, dan kreeg ik altijd pijn aan m'n pols en vingers. Sinds ik de powerball heb gebruik ik hem elke dag 5 à 10 minuutjes met elke hand. Nu heb ik geen last meer van pijnlijke polsen/vingers na het plaatsen van veel stopcontacten/schakelaar, na het gamen, …
 • Volgens mij krijg je geen RSI van het stopcontacten plaatsen, maar van het gamen.
  Waar FlvSon mee komt, werken ook goed tegen RSI.

  Maar lekker sporten is veel fijner!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.