Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

EO verkoopt omstreden natuurserie-dvd niet meer

Anoniem
gramps
8 antwoorden
 • EO verkoopt omstreden natuurserie-dvd niet meer
  28 januari 2008, 16:45 | ANP

  HILVERSUM (ANP) - De Evangelische Omroep heeft de dvd met de aangepaste versie van de BBC-natuurserie The Life of Mammals uit de handel genomen.

  De woordvoerder van de omroep zei maandag dat de EO heeft besloten de ongeveer duizend tot 1500 exemplaren van de dvd niet te verkopen om een discussie over de evolutieleer naar aanleiding van de serie te voorkomen.

  Honderden Nederlandse en Vlaamse wetenschappers ondertekenden de afgelopen zomer een petitie waarin de BBC werd verzocht te voorkomen dat Nederlandse omroepen in natuurprogramma's van de Britse omroep schrappen. De aanleiding was de ontdekking van evolutiebioloog Gerdien de Jong dat de EO uit de natuurserie The Life of Mammals (het leven van zoogdieren) fragmenten had aangepast of verwijderd waarin de evolutieleer aan de orde kwam. Het laatste deel van de serie, dat over mensapen en de mens gaat, zond de omroep niet uit.

  Presentator Sir David Attenborough van de serie ondersteunde de petitie. Hij noemde het in een brief aan De Jong en haar collegawetenschapper Hans Roskam ,,erg spijtig'' dat onderdelen van zijn programma's waren geschrapt.
 • En wat is nu je punt? Als we hier ieder nieuwsbericht zouden posten wat op internet staat, zonder verder een discussie op gang te willen brengen wordt het hier erg druk en het forum erg nutteloos…
 • ik ben het eens met dat het uit de handel wordt gehaald, maar ik vind de titel van dit topic wel erg (onnodig) beledigend.
 • Vrienden, indien men - opzettelijk - de historie aan het vervalsen is; dan is dat niets anders dan mensen oplichten en mensen 'brainwashen'.

  Wie aan het flagrant beledigen is, zijn de schijnheilige leden van de eo.

  In de VS is dit soort van vervalsing ook bekend: daar probeerde ook een soort van 'eo-gelovigen' - mensen ervan te overtuigen dat er ten tijden van de dinosaurussen ook al mensen 'van hun sekte' bestonden - terwijl het de versteende afdrukken van dinosaurussen waren! :wink:
 • [quote:ec6457bd58="arjant2"]maar ik vind de titel van dit topic wel erg (onnodig) beledigend.[/quote:ec6457bd58]Aangepast.
 • [quote:4b49359d89="diquydiq"]Vrienden, indien men - opzettelijk - de historie aan het vervalsen is; dan is dat niets anders dan mensen oplichten en mensen 'brainwashen'.[/quote:4b49359d89]En jij doet percies hetzelfde, jij gelooft schijnbaar niet in het scheppingsverhaal (en dat is jouw goed recht) en komt hier met een enorme bash tegen de punten van de EO. Dus jij probeert net zo goed jouw mening er hier doorheen te douwen…
 • :lol: uiteindelijk zal niemand precies weten hoe het nu zit. en is dit nu dan een discussie over het geloof? of over brainwash? het zal toch voor vele geen schrik meer zijn om te weten dat propeganda nummer 1 is op de wereld lijst niewaar? en wat't geloof betreft? als iemand een ander wil overtuigen van het bestaan van God, dan is't geen geloof meer…. over zoiets is ook een boek trouwens. "geen geloof zonder bewijs" en het beste boek wat ik ooit heb gelzezen!
 • [quote:a172a281be="Bill Gates"]Dus jij probeert net zo goed jouw mening er hier doorheen te douwen…[/quote:a172a281be]
  Er is een verschil tussen je mening promoten door argumenten te geven en je mening promoten door andermans argumenten ongemerkt weg te laten. Die eerste is constructief, de tweede destructief.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.