Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Ufo's

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Gisteren stond er een artikel in de Sp!ts over een ufo-invasie. Wat zijn de meningen daarover? Of er hier iemand gelooft in het bestaan van buitenaardse wezens? Ufo's zijn toch niet geïdentificeerde vliegende voorwerpen. Ook het zoekwoord Ufo's in google geeft veel output. Onder andere UFO's, buitenaards mysterie?
 • Volgens mij is het dikke onzin, net als het monster van Loch Ness. D'r zijn ook zat vieze woordjes die een hoop output geven op google :P. Klinkt in ieder geval als een broodje aap.
 • Mijn persoonlijke favoriet is een scene uit Penn & Teller's "Bullshit!", aflevering 3 van seizoen 1. Een vrouw die zegt ontvoert te zijn door buitenaardse wezens krijgt een voorwerp aangereikt van de cameraman en identificeert deze als een door de aliens op haar gebruikt onderzoeksinstrument, "veel geavanceerder dan alles wat wij hier op Aarde hebben".

  Het voorwerp is in werkelijkheid een met zilververf bespoten "Beyond 2000, HS III technology" - hou je vast - "vibrating anal beads".

  Wat betreft die UFO invasie, buitengewone beweringen vragen buitengewoon bewijs. En dat bewijs ontbreekt volledig. Een groot deel van de UFO waarnemingen kunnen worden verklaard als optische lichtverschijnselen, geheime vliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht of slaapverlamming.
 • Ik geloof absoluut dat er in het heelal meer bewoonde planeten zijn. Echter een beschaving die instaat is om deze kant op te komen? zou zeker slim genoeg zijn om dat niet te doen. :wink:
 • UFO's in de zin van buitenaardse vliegende schotels zijn non-wetenschap (zelfs de classificatie pseudo-wetenschap gaat me te ver). Elk bewijs van het bestaan ervan ontbreekt, het is niet falisificeerbaar, etc. Op de crackpot-index scoort elke UFO-theorie enorm hoog.

  Kijk, ik geloof best dat er op een andere planeet ook leven is, wellicht ook wel intelligent leven. Maar op basis van het feiten zoals we die nu kennen, dat het onmogelijk is voor materie om sneller te reizen dan het licht, is het ook onmogelijk dat binnen een redelijke tijd een brok materie van de dichstbijzijnde bewoonbare planeet naar de onze reist. En dan? Even "meenemen naar hun planeet, aan onderzoeken worden onderworpen en 's ochtends verward in het park wakker worden"? Ik vind een te diepe kijk in de wiskeyfles dan iets aannemelijker….
 • Misschien komen ze voor de nieuwe skoda fabia :D
 • Tja, buitenaards leven hoeft niet te betekenen dat ze in vliegende schotels het universum afzoeken… Het kan ook een 1 cellig wezen zijn op een verder redelijk levensloze planeet, dat zou al van groot belang zijn. Statisch gezien zou je zeggen dat dit niet onwaarschijnlijk de waarschijnlijke hoeveelheid plateten in acht genomen, enig probleem is dat je niet echt een getal kan geven aan de kans op het ontstaan van leven. Dan kunnen er nog miljarden planeten met potentie bestaan, als de kans op het ontstaan van leven 1 op een paar miljard is dan is de aarde alsnog een buitenkansje… ;)

  Het bestaan van ufo's kan me niet overtuigen, het eerste overtuigende bewijz moet ik nog zien…
 • ik denk dat er vandaag we een paar UFO's rond gaan vliegen met stormkracht 9>10 .

  :lol: :lol:
 • [quote:8bd4d099d1="eduard33"]Ik geloof absoluut dat er in het heelal meer bewoonde planeten zijn. Echter een beschaving die instaat is om deze kant op te komen? zou zeker slim genoeg zijn om dat niet te doen. :wink:[/quote:8bd4d099d1]
  Daar heb je helemaal gelijk in.

  Maar ach .. zo lang er geen Vogon Constructor fleet langs komt ben ik al happy ;)
 • Wel! Niet! Wel! Niet!
 • Ha, de UFOs zijn weer terug op tamelijk veel internet-forums; dit hier bijvoorbeeld:

  http://forum.politics.be/showthread.php?t=100891
 • @willem1940

  Dat is dan wel een hele lange discussie. Ik heb 'm overigens alleen vluchtig doorgelezen, zonder de youtube filmpjes te bekijken. Er werden wel een aantal interessante punten genoemd. Zoals de lichtsnelheid als maximum snelheid. Wormgaten. Dimensies. Zwarte gaten.

  Er wordt overigens nog steeds gezocht naar buitenaards leven. Zie http://www.desterren.net/nieuws/713/methaan-gevonden-op-exoplaneet/
 • De UFO waarin ik indertijd werd uitgenodigd heb ik afgewimpeld omdat er geen ruimte in was voor mijn brommer.
 • [quote:f2ed771375="plextor"]ik denk dat er vandaag we een paar UFO's rond gaan vliegen met stormkracht 9>10[/quote:f2ed771375]Die ene die een aantal jaar geleden in Utrecht gecrashed is? :lol:

  [img:f2ed771375]http://www.ruygrok.com/Fotos/foto_11_05.jpg[/img:f2ed771375]
 • Als er wezens bestaan die in staat zijn om ons te bereiken, zijn ze ons veruit superieur wat betreft hun kennis.
  Het zou dus absoluut niet moeilijk voor ze moeten zijn om ons "onder de duim te houden"

  In wezen heeft Europa dat in het verleden ook gedaan met de rest van dewereld (dat heette toen kolonisatie).

  Ik ben het met voorgaande opmerkingen eens. Dat we alleen zijn is op basis van de enorme aantallen in het heelal al onwaarschijnlijk, maar of we ooit kontakt krijgen……..
 • [quote:7e2031886a="Peter Vooges"]Als er wezens bestaan die in staat zijn om ons te bereiken, zijn ze ons veruit superieur wat betreft hun kennis.
  Het zou dus absoluut niet moeilijk voor ze moeten zijn om ons "onder de duim te houden"

  In wezen heeft Europa dat in het verleden ook gedaan met de rest van dewereld (dat heette toen kolonisatie).

  Ik ben het met voorgaande opmerkingen eens. Dat we alleen is alleen op basis van de enorme aantallen in het heelal al onwaarschijnlijk, alleen of we ooit kontakt krijgen……..[/quote:7e2031886a]Ik denk dat "ze" er belang bij hebben om ons zo lang mogelijk dom te houden; hebben al eeuwen geleden hier "godsdiensten" gebracht en manipuleren ons nog steeds via die doctrines.
  8)
 • Ik zal voorzichtig even door de luxaflex gluren. Doe wel eerst even al het licht binnen uit….. :wink:
 • Het lijkt erop dat zij zich ook wel eens vermommen en dan o.a IT-ers aanvallen … vreselijk toch.

  [quote:2facc256ee]Teletubby attacked me in Welsh nightclub, claims tourist
  Aug 31 2008 by Our Correspondent, Wales On Sunday

  A TOURIST claims he was attacked by a giant Teletubby.
  The 35-year-old [b:2facc256ee]IT worker[/b:2facc256ee] from London says he was punched on the head by Po, the red Teletubby, in Porthcawl’s Streets Nightclub.
  He followed the man but could only find two other Teletubbies. Laa-Laa – a man from Pyle – told police he did not know Po, while Dipsy refused to give any details.
  Detective Sergeant Richard Jones said: “Police are treating this matter seriously.”
  The incident happened last Sunday at 1am.

  http://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/2008/08/31/teletubby-attacked-me-in-welsh-nightclub-claims-tourist-91466-21639670/[/quote:2facc256ee]
  Een oud lied, anno ca. 1948, met misschien wel voorspellende kracht, komt mij in gedachten en ja hoor, Internet heeft het nog:


  [quote:2facc256ee]Deuren dicht

  (tekst: Bart Ekkers / muziek: Freb Ebb en Paul Klein)

  (met dank aan Ingrid Ouwerkerk voor het sturen van de tekst)

  'k Zat rustig voor mijn venster, ineens gaf ik een gil,

  Want dáár zag ik ze komen, mijn hart stond bijna stil.

  Het waren er wel duizend, ik brulde: "dat's niet pluis !

  Dáár komen ze, dáár komen ze ! Pas op, blijf binnenshuis !"  Refrein:

  Deuren dicht ! Ze komen door het venster.

  Deuren dicht ! Ze zijn al in de hal.

  Deuren dicht ! Daar gaan ze al de trap op !

  Die brrrrrrr zijn overal !  Ik rende naar de gangkast en greep een eindje hout,

  En als er eentje langs kwam, dan tikte 'k hem knock-out.

  Ik sloeg er per seconde gemiddeld twintig neer.

  Ik gaf ze flink van Jetje, maar er kwamen er steeds meer.  Refrein  Ze kwamen in de keuken, ze kropen in mijn bed.

  Ze drongen in de kelder, ik staakte mijn verzet.

  Ze waren niet te stuiten, mijn weerstand had geen zin,

  Ik zat er in een ommezien tot aan m'n knieën in.  Refrein  Ze zetten 't huis op stelten en gingen bar tekeer.

  Toen zijn ze weer verdwenen, 'k vergeet het nimmer meer.

  Ik hoop, dat die-je-weet-wel voorgoed zijn weggegaan.

  (Wat hoor ik daar ? Wat hoor ik daar ?) Dáár komen ze weer aan !  Refrein

  http://www.seniorplaza.nl/Liedjes_grootmoederD4esm_z.htm
  [/quote:2facc256ee]
 • [quote:623a4b2bf4="willem1940"]Een oud lied, anno ca. 1948, met misschien wel voorspellende kracht[/quote:623a4b2bf4]Uhm, was dit voor of na het Roswell Incident? :)
 • Een klein woordje : Bullshit.

  En als er slimmere wezens dan de mensheid ergens in de ruimte leven, dan zouden ze ons toch wel al hebben opgezocht? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.