Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Gamen slecht?

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Hallo,

  Nu heb ik eens een mischien vreemde vraag. Is 2-3 uur per dag een shooter spelen echt slecht voor je? Naar mijn mening oude lui beweren dat altijd en vinden dat ik maar eens moet stoppen met het spelen van schietspellen. Hebben ze nu gelijk of niet?

  Ruud
 • ja.. ze hebben gelijk. 3 uur is echt bizar veel. En los van de tijd die je verspilt door te papzakken achter je pc wordt je er ook nog eens dommer van:
  http://core.tweakers.net/nieuws/53208/computergebruik-kan-tot-identiteitsverlies-leiden.html
 • Om eerlijk te zijn… dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:

  Hun argument is het volgende: "Nu kan je die beelden nog weerstaan maar als je nog een keer eens geestelijk heel zwak wordt dan kan het zijn dat je die beelden niet meer kan weerstaan en het zelf ook gaat doen (moorden)."
 • [quote:943434385b="piacevole"]Om eerlijk te zijn… dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:[/quote:943434385b]Het feit dat je met dit weer zit te computeren zegt al genoeg… ;)

  Ik ga snel weer naar buiten…
 • [quote:aec08f9c09="Bill Gates"][quote:aec08f9c09="piacevole"]Om eerlijk te zijn… dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:[/quote:aec08f9c09]Het feit dat je met dit weer zit te computeren zegt al genoeg… ;)

  Ik ga snel weer naar buiten…[/quote:aec08f9c09]
  Ik kom net terug van een kamp. Genoeg buitenlucht gehad dus. :wink:
 • Hier Twee reacties over dat artikel:

  -beetje vreemde conclusies
  Als gamen slecht is omdat er dopamine vrij komt dan lijkt mij dat je dat verband ook door kan trekken naar bijv voetbal. Elke keer als jij een doel maakt komt er dopamine vrij en dat is slecht…. Op die manier kan je natuurlijk alles wel als oorzaak van Alzheimer classificeren.

  -Het is niet zozeer de dopamine die schadelijk is, maar meer de hoge regelmaat en de hoge dosis die vrijkomt tijdens het gamen. Als jij meerdere uren per dag zou voetballen, met een hoge afwisseling van succes en falen, komt er ook teveel dopamine vrij en dat zou wellicht hetzelfde effect op de groei van de hersenen kunnen hebben als gamen.

  En zo is het ook. Zo kun je alles wat slecht is wel linken aan gamen. Stel, je hebt hoofdpijn, en ze zeggen gelijk dat het komt door het gamen, terwijl je gewoon ziek bent. Dat er teveel dopamine vrijkomt door gamen, is waar, maar het komt ook vrij door tegenslagen enz. Het moet dus niet altijd gelinkt worden aan te veel gamen.

  MVG
 • [quote:40565f4deb="piacevole"]Om eerlijk te zijn… dat artikel vindt ik wel een beetje onzin. :roll: Kijk maar eens naar de reacties eronder dan merk je dat direct. En aangezien ik nog maar 14 ben heb ik tijd zat. :wink:[/quote:40565f4deb]

  als je het niet wil horen, moet je het niet vragen…

  Je komt gewoon tijd te kort als je dik 3 uur per dag zit te gamen..
  Nieuws volgen, schoolwerk maken, je kamer opruimen, potje voetballen buiten, sociale contacten (geen online, maar IRL) onderhouden…

  Maar goed, ieder mag zijn eigen fouten maken, ga vooral je gang :)
 • ik vind het wel meevallen.

  ikzelf werk gewoon full-time, maar volg ook een opleiding, heb een full-time vriendin, zie m'n ouders 3x in de week (woon al laaaang niet meer thuis), en game zelf ook 1.5u-2u per dag. dus ik vind het echt nog wel meevallen.
 • Waar haal je de tijd vandaan…
  Ik heb alleen een baan (naja… iets meer als een baan…) en een tijdrovende sport en ik kom al tijd te kort :lol:

  Als gup heb ik 4 uur counter strike gespeeld per dag, kan niet bepaald zeggen dat dat een positief effect op m'n studies heeft gehad.
 • Het gaat niet om de tijd. Het gaat er om dat shooters een negatieve invloed op mij zouden hebben. Dat ik als ik geestelijk heel zwak ben ook een school ga uitmoorden omdat ik er al zo aan gewend ben om virtueel te moorden. Tijd is er genoeg in de vakantie. :wink: Wat vinden jullie ervan?
 • Tja, je kunt rustig stellen dat gamen niet bevordelijk is voor jongeren daar de voorste hersenkwab nog in ontwikkeling is, bij te veel foutieve informatie zouden zomaar verkeerde verbindingen kunnen worden gemaakt, heeft toch niets te maken met zwak zijn o.i.d. :?

  En wat ik er van vind? dat je iets kroms recht probeert te lullen.

  Alle negatieve indrukken zullen denkelijk geen massamoordenaar van je maken maar echt bevordelijk voor een goede ontwikkeling is het zeker niet, ga sporten b.v.
 • ach, alsof gaming aanzet tot moorden .. ga toch fietsen
 • ach … maar laten we wel wezen dat 3 uur per dag voor een kind wel erg overdreven lang is.
  Dan kunnen ze beter boeken lezen of studeren als ze toch zoveel tijd over hebben. :lol:
 • Dat games aan zouden zetten tot geweld? Niet bij normaal denkende mensen. Dat er enkelen zijn bij wie dat wel zo is kan niemand ontkennen.

  Maar los daarvan is "te veel" nooit goed. Zeker niet als puber / jong volwassene, bij wie de hersens nog in ontwikkeling zijn.

  En als je nou 3 uur per dag zou touwtjes springen, of hoela hoepen, of cirkels tekenen op papier of hinkelen is het dan wel normaal? Als je elke dag zo lang iets doet, ben je gewoon verslaafd. punt.
 • als je met ctr-alt-delete al jaren weer mensen "tot leven" kunt roepen….. kan er voor een bepaalde groep jonge mensen een vervaging optreden tussen fictie en realiteit….
  Dit niet zo scherp mee waarnemen van dit verschil kan in reflexmomenten tot vreemde/mogelijk ongewenste beslissingen leiden.

  Wat onbewust conditioneren kan is al heel lang bekend: in de jaren 70-ig is er een film gemaakt met in de beelden 1 op de zoveel beelden een foto van een fleje cola v/e bekend merk. Voor het oog was het beeldje niet afzonderlijk niet zichtbaar vanwege het aantal normale beeldjes per seconden…
  In de pauze werd gemeten welke drank de kijkers namen….. . en dat in vergelijking met een referentie zonder het beeld vd cola.
  De verschillen waren zeer groot, veel meer cola drinkers in de testgroep tov de referentie groep!

  Toen was dus al bekend wat de macht !! van het zelfs voor het blote oog onzichtbare beeld al was, laat staan dat je dus 3 uur per dag gamed….. waarbij het waarschijnlijk niet om patience gaat….
 • [quote:5e4d4762a4="JaFO"]Dan kunnen ze beter boeken lezen of studeren als ze toch zoveel tijd over hebben. :lol:[/quote:5e4d4762a4]

  Ja is zo, maar geef nou toe, wat is leuker: Een boek lezen of gamen 8)
 • Hangt van het boek af….
 • [quote:8bb5156a88="andre@home"]De verschillen waren zeer groot, veel meer cola drinkers in de testgroep tov de referentie groep![/quote:8bb5156a88]

  Dan hadden ze waarschijnlijk dorst.

  Of je van gewelddadige spellen echt gewelddadig wordt verschillen de meningen:
  `Computerspellen tasten hersenen tieners aan'
  Professor: gamen is goed voor je sociale leven
  Virtueel en echt geweld hetzelfde voor brein
  'Games zijn gezonde uitlaatklep'
  'Computerspellen maken jongens agressief'
  'Hersenen wennen aan gewelddadige games'
  Virginia-schutter speelde geen gewelddadige spellen
 • [quote:6b2135400b="MReLecTro"]ach, alsof gaming aanzet tot moorden .. ga toch fietsen[/quote:6b2135400b]
  Heb ik ook gedaan met dit mooie weer. Wel 480 km in 4 dagen!
  Veel leuker als gamen.
 • Fietsen doe ik ook veel, ook vroeger deden we dat veel. Mja.. toen hadden we ook geen vette game pc ter beschikking. Als we dan wilden gamen gingen we gewoon naar de amusementen hal. Maar ook dat kan fout gaan als je daar veel komt. Dan ga je namelijk wat anders proberen dan gamen… :? Alles heeft zijn voor en nadelen. Maar ik ben er van overtuigt dat als wij in onze jongere jaren een game pc hadden, dat we dan ook de hele dag achter dat ding zaten te slijten. Je moet gaan kijken wat de oudere garde vroeger deed, met de spullen die ze hadden. En ja.. Natuurlijk had je ook studie bollen. Maar iedereen die meer dan 2 uur aan zijn huiswerk bezig was noemden we ook gek! :lol: Ik denk wel een beetje met de tijd mee. En al is de hele ontwikkeling niet goed voor de toekomstige generatie, kun je geen dingen gaan vergelijken die er vroeger niet waren. Mijn oma speelde met een oude fietsband…. zeiden we 20 jaar geleden ook… duuuhhhh… Over een X aantal jaren hebben ze een soort zware game laptop, die je dus mee kan nemen en toch buiten bent :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.