Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Wetenschap? Toeval? of boze geesten?

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Nou heb ik voor mijn kleine boodschappen een oude opoe fiets. Nu is't zo dat elke keer als ik dat ding op slot zet, er een spaak tussen het slot zit! Het is me nog nooit gelukt dat ding op slot te zetten zonder die iritante spaak.. Terwijl die spaak maar 3mm is, en de tussen ruimte tussen de spaken gemiddeld 4,5cm. Is dat dan wetenschap? toeval? of gewoon boze geesten! :lol:

  Het zelfde geld voor vliegjes in je oog tijdens fietsen. Zo'n vliegje is hooguit 1,5mm. En de ruimte rond mijn oog is toch vele malen groter dan dat vliegie.. Toch krijgen ze het voor elkaar om precies in dat 0,5cm oog hoekje te vliegen….. Volgens mij zijn er boze geesten aan't werk! :lol:
 • Ik houd het op psychologie.
  Met zoveel spaken in een wiel is de kans redelijk groot dat het gebeurt. (Bovendien telt niet alleen de dikte van de spaak, maar ook de dikte van het slot. Hoe dikker de doorsnee van het slot, hoe groter de kans dat er een spaak voor zit.)

  Het zal dus zonder meer redelijk vaak gebeuren. Op een gegeven moment gaat je dat opvallen en focus je alleen nog maar op de keren dat het wel gebeurt. Als het niet gebeurt dan valt het je niet eens op en loop je niksvermoedend naar binnen en gaat de ervaring meteen de garbage bin in. Als het wel gebeurt wordt je geheugen getriggerd en krijg je de herkenning: zie je wel? Het gebeurt alweer.
  Een heel menselijk gevalletje selectief geheugen dus. Leg maar eens een bloknote en pen waar je fiets staat en leer jezelf maar eens aan om consequent elke keer op te schrijven of eht wel of niet gebeurde. Zeker weten dat later blijkt dat het lang niet altijd gebeurt ;-)

  Om dezelfde reden zeggen bejaarden dat het vroeger elke winter sneeuwde :-)
 • Typisch geval van karma. :wink:

  Of bel Derik Ogilvie maar even, tip, je dient er wel in te geloven. :P
  Welke/wie van je voorouders heb je slecht behandeld?
 • Je krijgt altijd een vertekend beeld. Je onthoudt de keren dat je je ergert aan de spaak, de andere keren denk je er helemaal niet over na.
 • Zo zal het iid wel zijn. Toch is't wel grappig. Rot spaak! :evil: … Maarehm.. het sneeuwde vroeger toch ook elke winter?? :lol:
 • Nu nog hoor. :-)
 • ik denk dat het plaaggeesten van de planeet trionogadus zijn :)
 • U vraag wetenschap?
  Een wiel, laten we 26" pakken, ofwel een radius van 33 cm. Totaal oppervlakte wordt dan 0,34 m²
  Stuk waar het slot in valt is 5 cm van de buitenrand, dus dat stuk heeft dan een oppervlakte van 0,16 m².

  Een standaardwiel heeft zo'n 36 spaken. 3 mm zeg je, dus dat wordt over dat gedeelte een oppervlakte van 0,016 m². Kom je dus op een kans van zo'n 10 procent. En daar komt de dikte van het slot dan nog bovenop.
 • Vraag me af of je dat wel via oppervlak moet uitrekenen. Denk dat de cirkelomtrek ter hoogte van de slotbout interessanter is. Een spaak is ongeveer 2, de slotbout iets van 10mm dik.
 • hahaha.. Leuke wetenschap, Maar iid gaat het om de omtrek van het bovenwiel. immers de spaken komen dichter bij elkaar in het midden? ik heb 36 spaken, de afstand ten hoogte van het slot is precies 4 cm. het slotstang zelf heeft een doorsnee van 1,3 cm. laten we voor het gemak 1cm zeggen. er blijft dus een ruimte van 3cm over. kans van 1 op 4 dus gewoon… hmmm.. misschien moet ik eens een lucky day gaan kopen! :lol:

  Maar hoe zit dat dan met die vliegjes?
 • [quote:0477cecf8f="eduard33"] Maar hoe zit dat dan met die vliegjes?[/quote:0477cecf8f]
  Grote ogen? xD 8)
 • Een onweerstaanbare blik…..
 • Ik ben het met gerben eens 8)
 • Ik zoek er geen verklaringen voor, heb allang mijn levenswijze aangepast, attent/waakzaam.

  Zit er een steentje in een krentenbrood dan tref IK dat; ook weleens een glasscherfje in een koekje.

  Openbaar vervoer mijd ik omdat er als ik mij daarin bevind ALTIJD ongeregeldheden ontstaan; vertraging wegens vechtende supporters op de rails / stiptheids-actie, enige uren wachten op een tussen-station / van trein wegens "werkzaamheden" overstappen op bussen / 200km staan terwijl getatoueerde figuren met modderpoten en veel bagage per stuk gangpad plus 3 zitplaatsen in beslag nemen waarvan 1 voor die modderpoten en geen controleur durft er iets tegen te ondernemen … enz., enz., allemaal dingen die vermoedelijk niet zouden plaatsvinden als ik niet instap, dus minstens 2 redenen voor mij om daaruit naar mogelijkheid weg te blijven.

  8)
 • [quote:839debade2] ….. vliegjes in je oog tijdens fietsen ….. [/quote:839debade2]

  Ook: eentje recht in je keel, als je je lippen even niet heel stijf opelkaar houdt en ze smaken bovendien echt rot.

  Ik denk wel dat snelheid en aerodynamica, de vorm van je/mijn hoofd, ermee te maken kunnen hebben.

  :wink:
 • [quote:c9ff829be9]allemaal dingen die vermoedelijk niet zouden plaatsvinden als ik niet instap[/quote:c9ff829be9]
  Dus eigenlijk gewoon niet mijn fiets op slot zetten, of uberhaubt gaan fietsen…. :D
 • [quote:d2eba6d053="eduard33"]Maar hoe zit dat dan met die vliegjes?[/quote:d2eba6d053]
  Vele wolken vliegjes, die zo minuscuul zijn dat je ze niet eens voelt als ze tegen je gezicht botsen. Je merkt ze alleen als ze je mond of ogen in vliegen. Dus natuurlijk maken ze nu en dan een voltreffer.
 • [quote:531b27b5b4="egslim"][quote:531b27b5b4="eduard33"]Maar hoe zit dat dan met die vliegjes?[/quote:531b27b5b4]
  Vele wolken vliegjes, die zo minuscuul zijn dat je ze niet eens voelt als ze tegen je gezicht botsen. Je merkt ze alleen als ze je mond of ogen in vliegen. Dus natuurlijk maken ze nu en dan een voltreffer.[/quote:531b27b5b4]Toch moet er minstens iets aan die SMAAK gedaan kunnen worden …
 • Alleen fruitvliegjes happen. :wink:
 • Ik had vroeger (nou ja vroeger, 5 jaar geleden) altijd graten is graatloze vissticks :P.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.