Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Downloaden van muziek en films toch illegaal in Nederland.

Anoniem
arjant2
35 antwoorden
 • Tot die conclusie [pdf] komt een Haagse rechter in een bodemprocedure.

  Bron: NU.nl

  Ik denk dat ze bij brein nu een feestje aan het vieren zijn…
 • Ik ben dit aan het lezen terwijl ik volop muziek bij Limewire zit te downloaden, en 2 games van www.thepiratebay.org.

  Dus ik denk: ''Boeie''
 • [quote:61c94d3b3a="NHubregtse"]Ik ben dit aan het lezen terwijl ik volop muziek bij Limewire zit te downloaden, en 2 games van www.thepiratebay.org.

  Dus ik denk: ''Boeie''[/quote:61c94d3b3a]

  Dan kunnen ze jou al meteen oppakken aangezien uploaden illegaal is.
 • Het zal allemaal wel los lopen.. Ik ben benieuwd wat ze dan gaan doen met mensen in situaties als de mijne? Ik ben artiest en werk veel samen met artiesten in de VS. We wisselen onze eigen muziek bestanden uit via sendspace. in feite is dat dus ook uploaden en downloaden.
 • nou , daar ben ik niet blij mee.

  wij voeren al jaren actie om prijzen van spellen, muziekcd's, en films lager te krijgen, die elke 3-5jr duurder worden, en nu doen ze dit.

  stel miereneukers. en zelf maar downloaden. ik weet 100% zeker dat als die rechter kinderen heeft, het halve huis volligt met gekopiëerd spul. Net als bij die Tim "superidioot" Kuik.
 • Ja en hoe willen ze dat gaan controleren :\.
 • Nou voorlopig hoeven we ons nog geen zorgen te maken lijkt mij. Het kan niet zo zijn dat door een uitspraak van een rechter de wet even wordt aangepast :lol: Als het in de wet komt kun je zowiezo nog een jaartje je gang gaan :wink: Wellicht volgt er nog een hoger beroep op deze zaak en valt hun "overwinning" in duigen
 • [quote:87c91d71d2="steeldevil"][quote:87c91d71d2="NHubregtse"]Ik ben dit aan het lezen terwijl ik volop muziek bij Limewire zit te downloaden, en 2 games van www.thepiratebay.org.

  Dus ik denk: ''Boeie''[/quote:87c91d71d2]

  Dan kunnen ze jou al meteen oppakken aangezien uploaden illegaal is.[/quote:87c91d71d2]
  Whoehoee…. Ik begin al bang te worden. Snel forceer de deuren, houten planken voor de ramen. Eeehh.. Nee…

  Ik gok dat 90% van de mensen hier op Computer!Totaal al eens iets illegaal heeft gedownload, bewust, of onbewust.
 • Er word gezegt: [b:f8654a4536]De Thuiskopie en SONT toonden zich in een reactie tevreden dat de rechtbank de heffing niet heeft afgeschaft of verlaagd.[/b:f8654a4536]
  Dat is dus wat de rechter bepaald heeft. De rechter kan in geen geval gezegt hebben dat het downloaden in nederland illegaal is.

  [b:f8654a4536]Die richtlijn staat kopieën voor privégebruik alleen toe als 'daarbij geen afbreuk wordt gedaan aan de normale exploitatie van werken'.[/b:f8654a4536]

  En bewijs bovenstaande maar eens.

  De rechter heeft dus bepaald dat er geen extra heffing komt, en de thuiskopie en SONT claimen dan vervolgens een overwinning op dat downloaden illegaal is.. zo lust ik er nog wel een.:lol: zuiver politiek….
 • [quote:f604759652="NHubregtse"][quote:f604759652="steeldevil"][quote:f604759652="NHubregtse"]Ik ben dit aan het lezen terwijl ik volop muziek bij Limewire zit te downloaden, en 2 games van www.thepiratebay.org.

  Dus ik denk: ''Boeie''[/quote:f604759652]

  Dan kunnen ze jou al meteen oppakken aangezien uploaden illegaal is.[/quote:f604759652]
  Whoehoee…. Ik begin al bang te worden. Snel forceer de deuren, houten planken voor de ramen. Eeehh.. Nee…

  Ik gok dat 90% van de mensen hier op Computer!Totaal al eens iets illegaal heeft gedownload, bewust, of onbewust.[/quote:f604759652]

  Het zal wel loslopen inderdaad.
  Echter, als ze een eerste slachtoffer willen verhalen ze even jou ip adres en ze zijn klaar :P
 • [quote:eb94dc2dbc="steeldevil"]
  Het zal wel loslopen inderdaad.
  Echter, als ze een eerste slachtoffer willen verhalen ze even jou ip adres en ze zijn klaar :P[/quote:eb94dc2dbc]
  Nou, ik wacht :P
 • Ik heb gewoon qua software niks legaal (incl. windows :P). Maar als ik ooit iets met een virus iets heb dat ik niet weg krijg dan koop ik wel Vista want heb geen kopietjes van XP meer :(.
 • [quote:151018b7c9="Silence`"]Ik heb gewoon qua software niks legaal (incl. windows :P). Maar als ik ooit iets met een virus iets heb dat ik niet weg krijg dan koop ik wel Vista want heb geen kopietjes van XP meer :(.[/quote:151018b7c9]
  Ach, ik heb er nog wel een paar liggen :wink:
 • Uiteindelijk gaat het er niet om of je alsnog gewoon doorgaat met downloaden…
  Het gaat erom dat het wettelijk alsnog niet meer is toegestaan en de overheid ons eventueel zou kunnen aanpakken.

  Of het nou 'boeit' of niet, het is bij deze vooralsnog nu dus illegaal, en dat is heel het punt van dit draadje.
 • @Nhubregtse: Illegale software aanbieden is niet toegestaan op dit forum. Ook al was het in dit geval misschien meer humoristisch bedoeld.

  En zeggen wat je zelf allemaal illegaal hebt mag wel, maar het is onnodig en onvoorzichtig, dus gewoon dom.
 • [quote:1fb85563b2="egslim"]@Nhubregtse: Illegale software aanbieden is niet toegestaan op dit forum. Ook al was het in dit geval misschien meer humoristisch bedoeld.

  En zeggen wat je zelf allemaal illegaal hebt mag wel, maar het is onnodig en onvoorzichtig, dus gewoon dom.[/quote:1fb85563b2]
  Ok, maar hij biedt geen illegale software aan… Hij zegt alleen wat hij waar vandaan haalt… De link naar illegale_site.org is geen illegale link maar een surftip [© Bas Poppink].
 • [quote:019c4131d6="Phrea"]Uiteindelijk gaat het er niet om of je alsnog gewoon doorgaat met downloaden…
  Het gaat erom dat het wettelijk alsnog niet meer is toegestaan en de overheid ons eventueel zou kunnen aanpakken.

  Of het nou 'boeit' of niet, het is bij deze vooralsnog nu dus illegaal, en dat is heel het punt van dit draadje.[/quote:019c4131d6]
  Waar in het vonnis staat dat? Ik citeer:

  [quote:019c4131d6]De rechtbank:
  verklaart voor recht dat bij de bepaling van de thuiskopievergoeding geen rekening dient te
  worden gehouden met kopieerhandelingen waarvoor de rechthebbende expliciet of impliciet
  toestemming heeft gegeven;
  wijst het meer of anders gevorderde af;[/quote:019c4131d6]
  Je kunt dat zelfs lezen alsof men aanneemt en dus accepteert dat de betreffende kopieerhandelingen zonder toestemming plaatsvinden.
 • Wow, dat klinkt echt heel erg politiekerig…
  Mag hoor, maar wanneer heb je voor het laatst een Computer!Totaal maandblad gelezen…? Staat vol met tips over wat men waar kan downloaden. Wat in het blad wordt gepost zal zeker hier mogen gepost cq verdedigd.
  Een paar voorbeelden zijn Bittorrent, Usenet, Frostwire, etc.
 • @Phrea, dit is geen discussiepunt. NHubregtse zegt dat hij nog wel een paar kopietjes van XP heeft liggen als reactie op iemand die zegt dat hij geen meer heeft. Als moderator interpreteer ik dat als een aanbieding van illegale software. En totdat een van de admins mij corrigeert staat die interpretatie, en dus mijn waarschuwing.

  [quote:e0f92c1ec8]De link naar illegale_site.org is geen illegale link maar een surftip[/quote:e0f92c1ec8]
  Op dit forum volgen we de regels niet alleen naar de letter ervan, maar ook in de geest. Linken naar die site is dus niet toegestaan, tenzij je toestemming van een van de admins krijgt. Tot die tijd gaat deze topic op slot, omdat jij klaarblijkelijk niet in staat bent over dit onderwerp te discussiëren zonder regels te overtreden.
 • Ik heropen het topic omdat het onderwerp toch wel erg interessant is en grote gevolgen kan hebben in downloadend Nederland.

  Laat wel duidelijk zijn dat illegale zaken, links etc nog steeds uit den boze zijn. Dat betekent tevens links naar torrents e.d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.