Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

batterij adapter van D/C naar AA

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • Ik heb onlangs wat speelgoed gekocht welke op D batterijen loopt en in eerste instantie daar een setje alkaline bij gekocht met het idee later NiMh oplaadbare voor te kopen, dat loont snel want alkaline D cellen zijn behoorlijk prijzig. :?

  Dat is een aardig idee maar oplaadbare D en C batterijen zijn een aardige scam want de capaciteit komt in nagenoeg alle gevallen niet verder dan die van een AA batterijtje, zo'n 2500 mAh.
  Duracell bakt ze echt het meeste bruin van allemaal met 2200 mAh.
  Er zijn wel "echte" dikke D cellen met 12.000 mAh capaciteit maar die kosten een vermogen en zijn moeilijk te vinden.

  Je voelt het ook aan het gewicht van zo'n NiMh D cel want ze wegen nix en ik denk dat als je hem open sloopt er waarschijnlijk ook gewoon een AA batterrijtje in zit. :roll:
  Op zich is er niets tegen die constructie als die lekker goedkoop zou zijn maar "neppe" NiMh D cellen kosten evengoed een berg.

  De oplossing is er en heb ik al eens gezien maar weet niet meer waar: er bestaan adapters om van een AA batterijtje een C of D cel te maken, het is feitelijk een kunstof buisje met daarin een metalen lipje welke de pluspool verlegt naar de buitenmaat van een D cel.

  Heeft iemand dat ook wel eens gezien en de hamvraag natuurlijk : waar?, welke winkel?

  Ik kom niet verder dan Amazon en dat is me een beetje te gek, het liefst koop je zoiets gewoon bij de Action/Aldi/Lidl ofzo…
 • Als je toch gaat knutselen, is het dan niet mogelijk om meerdere (3 ?) AA cellen samen te knopen tot een D-cel ?
  Ik weet niet of dat qua diameter uitkomt, maar de capaciteit gaat dan wel een eind omhoog als het zou passen.
 • Bij de aldi liggen diverse oplaadbare batterijen te koop. Ik heb iig C batterijen zien liggen. Misschien heb je er wat aan.
 • Bij de Kijkshop in Beverwijk (hadden) hebben ze die converters liggen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.