Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Op welke wijze een lichtsensor spaarlamp gebruiken

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik kocht gisteren een lichtsensor spaarlamp. En heb nu hetzelfde knipper probleem als in dit Energieforum http://www.bblv.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1148052822 Ik draaide 'm eerst aan het plafond van de badkamer. Omdat daar zon een witte glazen bol op zit, ging de sensor spaarlamp steeds aan en uit. Blijkbaar ziet de sensor zijn eigen licht.

  Dus draaide ik 'm daarna in een gewone plafond lampenkap. (Of hoe je zoiets noemt.) Zie onderstaande afbeelding

  [img:4c0b147f40]http://img509.imageshack.us/img509/2020/electronsensorlamp2pe9.jpg[/img:4c0b147f40]

  Ook daarin gaat deze sensor spaarlamp steeds aan en uit. Ik heb via google gezocht naar verschillende plafond verlichting. Ik weet eigenlijk niet meer wat er tegenwoordig in de mode is. Ik kwam onder andere inbouw verlichting tegen. Dat is nu ook weer niet de bedoeling. En zit aan het plafond gewoon een haakje waaraan een lampenkap kan worden opgehangen. Ik ben er niet zeker van wat voor een lampenkap te gebruiken voor zo een sensor spaarlamp. Of hoe deze genoemd worden.

  Ik vond nog wel een PDF over Feiten en Mytes rond spaarlampen, waarin een bewegings- melder of lichtsensor in combinatie met een gewone spaarlamp wordt afgeraden. Maar dat geldt toch niet voor een spaarlamp met ingebouwde licht sensor.
 • Die is dus bedoeld voor een open of weinig reflecterende toepassing …
  Als je zelf een losse sensor monteert met je ook oppassen dat er geen lamplicht opvalt anders heb je een mooie oscillator…. maar dat was waarschijnlijk net de bedoeling….
 • Ik heb ook zo'n ding en dat probleem had ik ook. Dus uiteindelijk de sensor maar afgeplakt en gaat hij gewoon met de schakelaar aan en uit.

  Jack Marotick
 • [quote:0883c6c351="marotick"]de sensor maar afgeplakt [/quote:0883c6c351] De workaround die dus ook al stond in die link, die ik in de startpost postte. Dan heb ik dan ook maar gedaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.