Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

C!T = Tips&Trucs ? (en vica versa)

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ben ik de enige of valt het ook andere lezers van zowel de C!T en de Tips&Trucs op, dat er vaker artikelen in de C!T staan die eerder in de Tips en Trucs hebben gestaan ? (en vica versa).

  Om maar een voorbeeld te noemen:
  Het artikel Veilig en Anoniem Downloaden uit C!T Nummer 6 Juni 2008 is tot op de letter nauwkeurig "gekopieerd" uit de Tips en Trucs Nummer MP3+DVD.
 • Ze zijn beide van idg, dus er zou best wel eens enige overlap kunnen zijn.
 • Het is me al vaker opgevallen dat elk computerblad zonder specialisatie zo'n beetje hetzelfde vertelt: windows opschonen, veilig surfen, je foto's opslaan… En dat dan ook met de regelmaat van de klok herhalen. Hoe vaak ik niet een artikel ben tegengekomen dat me beloofde dat "XP sneller dan ooit" zou worden met fantastische tips… Dat het ook letterlijk hetzelfde is was me nog niet eerder opgevallen, maar dat komt misschien ook omdat ik die dingen om voornoemde reden al bijna niet meer opensla. D'r staat toch niets nieuws in.

  Maar extact hetzelfde, dan vraag ik me toch af hoe fatastisch het ledenvoordeel is als je C!T-lid blijft. Krijg je korting op een extra blad! Wauw! Met een volledig andere cover! Wauw! Maar het er staat verder hetzelfde in! D'oh!
 • [quote:cfe5c1a279="Ger"]ik me toch af hoe fatastisch het ledenvoordeel is als je C!T-lid blijft. Krijg je korting op een extra blad! Wauw! Met een volledig andere cover! Wauw! Maar het er staat verder hetzelfde in! D'oh![/quote:cfe5c1a279]

  You just read my mind. Dat is precies waar ik op doelde, ik kon het alleen niet zo mooi onder woorden brengen zoals jij doet.
 • [quote:ee2b05e10c="Ger"]Het is me al vaker opgevallen dat elk computerblad zonder specialisatie zo'n beetje hetzelfde vertelt: windows opschonen, veilig surfen, je foto's opslaan… En dat dan ook met de regelmaat van de klok herhalen. Hoe vaak ik niet een artikel ben tegengekomen dat me beloofde dat "XP sneller dan ooit" zou worden met fantastische tips… Dat het ook letterlijk hetzelfde is was me nog niet eerder opgevallen, maar dat komt misschien ook omdat ik die dingen om voornoemde reden al bijna niet meer opensla. D'r staat toch niets nieuws in.

  Maar extact hetzelfde, dan vraag ik me toch af hoe fatastisch het ledenvoordeel is als je C!T-lid blijft. Krijg je korting op een extra blad! Wauw! Met een volledig andere cover! Wauw! Maar het er staat verder hetzelfde in! D'oh![/quote:ee2b05e10c]

  Inderdaad veel nuttigs staat er voor de wat gevorderde gebruiker vaak niet in.
  Je vergeet online backuppen, virusscanners, vista sneller maken, registertweaks, noem het allemaal maar op.
  En dat blijft zich maar herhalen voor mij is er echt niks aan om dat te lezen.
  Al zijn er ongetwijfeld bladen die zich meer op de gevorderde gebruikers richten veel tijd om dat uit te zoeken heb ik niet.
 • Ik heb c't (computer en techniek) erbij genomen, das wel een heel stuk zwaardere kost geregeld. Wat ik met C!T doe????
  Zie: http://www.fnl.nl/ct/
 • Kom op zeg, er zijn toch niet alleen negatieve dingen?
 • Nee, klopt, maar helaas vallen die de laatste tijd wel erg op…
 • c't en C!T overlappen elkaar veel minder dan tips en trucs…

  c't heeft meer diepgang, C!T is aardig, maar niet super, maar ook goedkoper dan c't.

  Het valt ook niet mee om weer niet de zoveelste tweaks van Windows en review van versie zoveel van een populair programma te presenteren.
  c't geeft meer achtergrond info en soms aardig diep. Heeft natuurlijk wel een grote Duitse moeder achtig zich…. je kunt in het Oosten v/h land (Westen?) dan ook vaak de Duitse versie kopen, soms net iets eerder met de info (aantal zaken wordt immers gewoon vertaald).

  edit: geen trucks maar trucs… ;)
 • Maar ik vind het overdreven als Tips en Trucs dezelfde artikelen gebruikt. Maar de auteurs van de artikelen zijn dan ook gewoon hetzelfde. Snel verdiend dus…

  Dat is de reden dan we thuis nu ook geen abbo op Tips en Trucs meer hebben.
 • Je ziet dit wel bij meer bladen van dezelfde uitgeverij gebeuren hoor. Mooi voorbeeldje is Sanoma die bij zijn mannenbladen twee populair wetenschappelijke tijdschriften (Kijk en Triv) heeft en daar geregeld dezelfde onderwerpen behandelt.

  Ze gaan er vanuit dat toch maar een klein deel beide bladen koopt en het is natuurlijk een stuk goedkoper om een auteur een artikel licht aan te laten passen en dat in een nieuwe opmaak te gooien.
 • Ik heb ook een abbo op c't, enige probleem daarmee vindt ik is dat je vaak een nummer hebt met een soort thema, als je dat thema niet interessant vindt dan kan je de helft van het blad overslaan…

  Verder lees ik tips en trucs niet, die dingen kan je wel online vinden.
 • Ik heb de laatste nieuwe Tips en Trucs binnen maar de nieuwe C!T nog niet.
  In de TenT staat iets over hyves, dat zou volgens een vriend van mij ook in de nieuwe C!T staan.. het zal toch niet… nee.. dat kan gewoon niet.
 • Ja het is echt zo….

  Maar het grappige is nu, in de Tips en Trucs stond een aanbieding van de C!T. Daar stond de voorkant van de nieuwste C!T in, maar die was nog niet uit. Maar je kon al wel zien waar het over ging, en ook dat het over Hyves zou gaan…. :x
 • Mij was al wat anders opgevallen: relatief veel computerbladen (lees: diverse titels) en slechts een handje vol uitgevers.
  Dus één uitgever die wel drie of vier pc-tijdschriften uitgeeft onder verschillende namen/titels. Tja, dan is het ook goed verklaarbaar hoe het komt dat een bepaald item vrijwel indentiek afgedrukt staat in meerdere tijdschriften.
  Verschraling heet dat in goed Nederlands.
 • [quote:87044bd8f1="Japie III"]Ja het is echt zo….x[/quote:87044bd8f1]

  De artikelen hebben beide Hyves in de titel maar daar houdt het toch wel op. De een gaat over het gebruiken en ontdekken van meer functies, de ander over juist alternatieven voor Hyves. En ze zijn ook door heel verschillende mensen geschreven.

  mvrgroet Edmond
 • Wat eerst in de pcm staat komt de maand erna in computertotaal let daar ook maar eens op :lol: .
 • Voor jonkies en ouderen die pas beginnen hebben deze bladen denk ik wel nut.
  Voor de gevorderden is er toch dit forum? :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.