Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

HME 2008: hcc-dagen in de herkansing

Anoniem
weert114
31 antwoorden
 • [b:290ba9c540]Wat?[/b:290ba9c540]

  HME 2008 zijn de vernieuwde HCC-dagen. Dit jaar in een nieuw jasje gegoten.

  thema's: http://www.hme2008.nl/index.php/facts-a-figures/themas

  activiteiten: http://www.hme2008.nl/index.php/facts-a-figures/wat-is-er-allemaal-te-doen

  exploitantenlijst: http://www.hme2008.nl/images/exposantenlijst2.pdf

  [b:290ba9c540]Waar & wanneer?[/b:290ba9c540]

  Jaarbeur Utrecht

  Vrijdag 28 november: 10:00 – 17:00
  Zaterdag 29 november: 10:00 – 17:00
  Zondag 30 november: 10:00 – 17:00

  [b:290ba9c540]Kost het?[/b:290ba9c540]

  Kassa - € 20

  Voorverkoop (printbare kaartjes via e-mail, incl. transactiekosten):
  Algemeen - € 15,50
  HCC-lid - € 8
  Abonnee van HUB/FBL-tijdschrift - € 10,50

  De hcc-dagen krijgen een herkansing, dus leek het me een leuk idee om het voorheen tradiotionele hccdagen-topic ook weer te doen herleven.

  Voor alle vragen, ervaringen en meningen over de oude en de vernieuwde HCC-dagen (die nieuwe naam HME is nog teveel wennen. :wink: )


  Zelf ga ik in ieder geval op de zondag eens kijken, heb via via goedkope kaartjes en met de trein ben ik er goedkoop en snel. Voor de koopjes ga ik niet, die tijd is al jaren voorbij. Hoop er een leuk dagje uit aan te hebben en te zien dat de beloofde hernieuwingen ook daadwerkelijk een verbetering zijn tov de teleurstellende dagen van 2006. In ieder geval positief dat er weer een games-gedeelte is, dat vond ik altijd wel leuk, tot dat je daarvoor apart entree moest betalen.
 • Eeehm, je weet dat Computer!Totaal hier niets mee te maken heeft?
 • Daarom is het ook off topic. ;)
 • [quote:1ff7c89101="Ger"]Daarom is het ook off topic. ;)[/quote:1ff7c89101]
  Ok, maar het komt heel dichtbij de 'andere treurigheden' die zonder pardon worden gewist… :wink:
 • [quote:cdcd646bf3="Jeroen de Jager"][quote:cdcd646bf3="Ger"]Daarom is het ook off topic. ;)[/quote:cdcd646bf3]
  Ok, maar het komt heel dichtbij de 'andere treurigheden' die zonder pardon worden gewist… :wink:[/quote:cdcd646bf3]

  Dat C!T er niks mee te maken heeft is genoegzaam bekent (oa via het sticky topic in ditzelfde forum). Voor jou en je collega's een extra vrij weekend. ;)

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je negatief tov deze beurs bent vanwege al het gedoe HCC<>IDG van de laatste tijd of omdat je het evenement zowiezo de laatste jaren al niks vond.
 • ik zal er ook zondag zijn. heel misschien corei7 platform maar waarschijnlijk spullen die in alphen EO niet te krijgen zijn maar te klein en goedkoop om te bestellen ivm verzendkosten :). heb Fans nodig, sleeves, en verder zie ik het wel. maar vooral weer eens een leuke pc-dagje uit ;)
 • [quote:57b75390ea="PS"]Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je negatief tov deze beurs bent vanwege al het gedoe HCC<>IDG van de laatste tijd of omdat je het evenement zowiezo de laatste jaren al niks vond.[/quote:57b75390ea]

  Je kunt je voorstellen dat wij als redactie wat minder enthousiast zijn richting HCC nu de vereniging onze abonnees ongevraagd een abonnement van de concurrenten probeert op te dringen.

  Naar de HME 2008 kijken we met een open blik. Ik weet vanuit Zoom wat voor een enorme klus het is om een evenement te organiseren. Nu een nieuwe organisatie dat doet (Mag Events) liggen alle kansen weer open. Ik ga zeker kijken wat het resultaat wordt.
 • Zoom is idd een evenement waar hopelijk een voorbeeld aan genomen wordt. Dit jaar was ik verhinderd, maar verleden jaar heb ik me daar uitstekend vermaakt. Niet alleen maar partijen die verkopen, maar ook veel workshops, lezingen, etc. Balans bij de oude hcc-dagen lag toch te veel op de markthallen en daar wil je in deze internettijden geen entree voor betalen.
 • Jammer dat je dit jaar er niet bij kon zijn. 20.000 vierkante meter, meer dan 100 workshops en lezingen, snowboarders, skaters, modellen (véél modellen)… Maar goed, het zit er weer op :D
 • [quote:fd37b561bd="PS"]Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je negatief tov deze beurs bent vanwege al het gedoe HCC<>IDG van de laatste tijd of omdat je het evenement zowiezo de laatste jaren al niks vond.[/quote:fd37b561bd]
  Ik ben niet negatief hoor, staat niet voor niets een knipoog achter.
  We zullen zeker een kijkje gaan nemen. Ben benieuwd wat ze bieden en of het echt anders is dan de HCCdagen van vroeger. En of ze goed hebben afgekeken van de Zoom.Experience natuurlijk.. 8)
 • Met veel bombarie is het weer aangekondigd: de HCC-dagen gaan door!

  In 2007 was er even een kleine kink in de kabel gekomen en had de directie besloten een pas op de plaats te maken om eens te overdenken hoe men het in het vervolg allemaal zou gaan.
  Altijd goed natuurlijk, om te relativeren wat je aan het doen bent en vooral waarvoor je het doet.
  Ik had de beurs daarvoor niet stilgelegd, maar ja.
  De HCC-dagen hebben toch een bijzondere achtergrond.
  Ooit in een ver verleden stelde iemand zijn zolderkamer ter beschikking om als geloofsbroeders van het heilige moederbord bij elkaar te komen om te filosoferen over dat nieuwe wereldwonder: de computer.
  Begeesterd was iedereen dat je gewoon op je tv-scherm een spelletje tennis kon spelen, monitoren had je toen nog helemaal niet. Laat staan 23 inch flatscreens. Of nou ja, tennis, het waren links en rechts twee balkjes en daarmee moest je proberen een wit puntje bij te houden.

  Er werden wat leveranciers uitgenodigd om te vertellen over al die mooie nieuwigheden, bijvoorbeeld een kastje dat weliswaar een hemeltergend lawaai maakte, maar waarmee je wel contact kon maken met de buurman en dat je dan via je een oversized konijnenhok met een glazen voorkant, het beeldscherm, met hem kon praten. Over de schutting zou voor eeuwig verleden zijn. Maar er ging meteen wat mis: er kwamen teveel bezoekers. De zolderkamer werd te klein en de vriendin van de eerste organisator maakte de keus duidelijk dat of volgend jaar weer zo'n avond, of zijzelf nog in de woning aanwezig.
  Dus verhuisde het hele circus naar de utrechtse jaarbeurs.
  Eerst één zaal, toen twee, daarna drie op welk moment ik lid ben geworden, verleid door een drietal blonde dames bij de ingang dat me in koor vertelde dat ik gratis naar binnen kon als ik maar een formuliertje zou tekenen waarmee ik lid van de HCC zou worden.
  Het lidmaatschap afgezet tegen de toen al belachelijke toegangsprijs van twaalf gulden deed me snel overstag gaan. Of was het toch die kleine met die mooie blauwe ogen?
  Enfin.
  Jarenlang maakte ik optimaal gebruik van de maar liefst drie gratis toegangskaarten. Dat wil zeggen dat ik zowel de vrijdag, als de zaterdag als de zondag op de beurs te vinden was. Woonachtig in utrecht is dat een voorkeurspositie en zo voelde ik dat ook.
  Ik reisde gemiddeld om een uur of 1, misschien 2 naar de binnenstad om me daar te vergapen aan alles wat werd aangeboden.
  Het was een chaotische beurs. Met soms oorverdovende herrie.
  En daarom iets speciaals.
  Ik herinner me uit de begintijd dat ik voor mijn commodore 64 nog een muziekmodule heb aangeschaft. Die propte je achter in een aansluitingssleuf en na een minuut of tien het programma laden van een echte floppy, die kon je nog dubbelvouwen destijds, kon je de meest wilde melodieën maken. Geen idee wat je ermee moest doen, mijn familie was het al na twee demonstraties helemaal zat, maar je ging mee met je tijd.
  En dan die stands van de gebruikersclubs: de groteske modelspoorbaan van de treinenclub, of de robotica-afdeling. Ik moest altijd glimlachen bij de linuxgroep die hun stand met linten had afgeschermd 'windows free zone'.
  Je had ook een briefje in je zak. Je zocht een twintig Mb harde schijf en noteerde tijdens de dag keurig de prijzen en de standnummers. Om tegen vijven de meest scherpe deal te kunnen maken. Ik heb ooit nog iets gekocht dat bij thuiskomst helemaal niet in mijn computer bleek te passen. Maar de zaak zat in Hilversum, dus kon ik het dubbele aan benzine verstoken om het te ruilen.
  Ook waren er de echte teleurstellingen. Een klasse monitor helemaal uitvoerig gedemonstreerd door de verkoper en op het moment dat je aan hem toevertrouwt dat je hem wilt kopen blijkt dat je bij die stand niet kan pinnen. En de rijen bij de ingang bij de pinautomaat daar wil je ook niet in gezien worden. Tragisch.

  2008! Ze gaan door!
  Er blijkt toch iets veranderd.
  Op een min of meer belerende toon werd mij duidelijk gemaakt dat het niet meer de bedoeling is dat HCC leden gratis naar binnen gaan. De reguliere toegangsprijs is inmiddels overigens verhoogd naar twintig euro. Dus ruwweg vijftig gulden.
  Maar goed nieuws! Ik kan korting krijgen. Ik moet wel van te voren bepalen op welke dag ik wil, want je koopt het kaartje per dag. Acht euro. Twintig gulden.
  Het zijn ook niet meer de HCC dagen, maar de HME dagen. Dat houdt in dat het onderdeel is geworden van een veel grotere beurs. De stands van de gebruikersafdelingen zijn meteen al geschrapt.
  Ik heb daarom eens gekeken wat de HCC daar van plan is.
  Korte lezingen en workshops. Owkee.
  Professionele modellen fotograferen. Nou is fotograferen buiten vakanties om niet een echte hobby van mij en ik verwacht niet dat die modellen heel erg uit de kleren zullen gaan, dus laat maar zitten.
  En dan kan je ook nog ergens terecht met al je computerproblemen.
  Weet je, ik ben zelf redelijk bedreven met dat spul en echte computervragen zijn altijd op te zoeken via internet. De deskundigheid is daar echt veel en veel groter.
  Waar is die grote graaibak met spullen waar je nog een autoracestuur voor twee euro uit op kan diepen? Waar is de kraam met de cd-inlegs waardoor je van een enkel cd-cover een dubbel of drie-dubbel kan maken? Waar is die onduidelijk sprekende chinees met zijn kraam met stekkertjes en snoertjes waar je altijd wel wat kocht? Waar is die man waar ik vier jaar geleden mijn tweedehands laptop bij heb gekocht? En die het nog steeds doet getuige dit stukje?
  Afgeserveerd.
  Wat is er dan nog verder te beleven?
  Het blijkt één grote games-beurs te zijn geworden. Afgewisseld met bedrijven die IT-personeel zoeken. En optreden van tweederangsartiesten. Een soort idols maar dan anders.
  Tevens staan er goede doelen stands en daar adverteren ze ook nog eens mee. Mooi, maar daar koop ik geen kaartje voor een beurs voor.
  Moet iedereen helemaal zelf weten.
  Ik ben niet zo van games op de computer, alhoewel ik dat spel waarbij je gekleurde bubbles laat ploffen af en toe uiterst amusant vind. Maar daar houdt het op.
  Ook ben ik uiterst tevreden met mijn huidige werkkring in de ICT.

  Nee. Ik haak nu af.
  Jammer.
  Het waren altijd chaotische maar heel erg leuke dagen.

  Ik beeindig ook mijn lidmaatschap van de HCC. Dat meisje met die mooie blauwe ogen kan nog een poging wagen om mij over te halen. Maar dan moet ze wel heel erg haar best doen.
  Hoewel, zij is nu ook achttien jaar ouder.
 • [quote:bea09cd823="wim_comp"]
  Professionele modellen fotograferen. Nou is fotograferen buiten vakanties om niet een echte hobby van mij en ik verwacht niet dat die modellen heel erg uit de kleren zullen gaan, dus laat maar zitten.[/quote:bea09cd823]

  Op een van de laatste hcc-dagen (2005?) hadden ze anders wel een naaktmodel bij de stand van Zoom. Misschien een verzoeknummer voor de Zoomexperience van volgend jaar? :wink:

  [quote:bea09cd823]
  Waar is die grote graaibak met spullen waar je nog een autoracestuur voor twee euro uit op kan diepen? Waar is de kraam met de cd-inlegs waardoor je van een enkel cd-cover een dubbel of drie-dubbel kan maken? Waar is die onduidelijk sprekende chinees met zijn kraam met stekkertjes en snoertjes waar je altijd wel wat kocht? Waar is die man waar ik vier jaar geleden mijn tweedehands laptop bij heb gekocht? En die het nog steeds doet getuige dit stukje?
  Afgeserveerd.[/quote:bea09cd823]

  Die stands met leuke aanbiedingen waren er toch al niet meer, de marges zijn gewoon te klein en de standplaatsen te duur. Ik heb begrepen dat bijvoorbeeld Mycom er puur vanwege de naamsbekendheid stond en er dik geld bij moest en dat met prijzen die vaak duurder waren dan op internet.

  Gevolg was dat juist alleen de producten met marge nog werden verhandeld, dus eindeloze stands met printercatridges, merkloze usb-meuk, lege dvdtjes. Ik ken veel mensen die juist daarom afgeknapt zijn op dit evenement (zelf ook voor een deel).
 • [quote:247ec5ca96="wim_comp"]Nee. Ik haak nu af.
  Jammer.
  Het waren altijd chaotische maar heel erg leuke dagen.
  [/quote:247ec5ca96]

  Hier nog zo iemand.

  Wat een mooi betoog van wim_comp. De nostalgie druipt er vanaf. Ik herken het volledig en had het niet beter kunnen verwoorden.

  Ik vind het een goed besluit dat men tot de conclusie is gekomen dat de HCC dagen in haar oude vorm zijn tijd gehad had en juich het toe dat het evenement gaat proberen zich meer naar deze tijd te richten. Dat die nieuwe vorm voor mij niet interessant lijkt te zijn vind ik jammer, maar ook niet meer dan dat.

  Voor iedereen die naar de HCC dagen nieuwe stijl gaat. Ik hoop dat je een fantastische dag hebt en verwacht hier een levendige beschrijving van hoe geweldig het was. Mogelijk dat ik dan volgend jaar toch weer een blik ga werpen.
 • groots aangekondigd noemen we dat ?
  laatst nog op de jaarbeurs-site gekeken en daar stonden geen hcc-dagen meer op.
  Blijkt dus dat men nu een andere beurs heeft waarbij men voor de sier nog de 'hcc-dagen' bij de lange haren bijsleept om duidelijk te maken dat het in theorie een voortzetting is.

  Doet me enigszins denken aan de tijd dat de Firato (de beurs waar eeuwen geleden nog de digital versatile disc werd geintroduceerd … ) ten onder ging en men probeerde dat gebeuren een nieuw leven in te blazen door het een nieuwe naam te geven.

  20 Euro ? Ik vind dat veel te veel geld om zo maar even uit te geven aan een dagje beurs als ik niet zeker weet of het uberhaupt wel leuk kan worden.

  Dat je bij voorverkoop al zoveel korting kunt krijgen doet mij denken dat men eigenlijk liever geen bezoekers wil.
  Beurzen voor bedrijven (zoals Industry&ICT) doen dat ook … (gratis/goedkope kaartjes voor de 'relaties' en absurde bedragen om te voorkomen dat 'gewone' mensen binnenkomen lopen.)
 • [quote:7ae27d4ffc="JaFO"]
  Dat je bij voorverkoop al zoveel korting kunt krijgen doet mij denken dat men eigenlijk liever geen bezoekers wil.
  Beurzen voor bedrijven (zoals Industry&ICT) doen dat ook … (gratis/goedkope kaartjes voor de 'relaties' en absurde bedragen om te voorkomen dat 'gewone' mensen binnenkomen lopen.)[/quote:7ae27d4ffc]

  Ik denk dat er een iets andere redenering achter zit, in het bedrijfsleven gaat het idd om de zakenrelaties te lokken en heb je liever geen particulieren die er toch niet toe doen. Bovendien haal je door de gratis kaartjes aan potentiele relaties een leuk bestand aan klantgegevens binnen.

  Belangrijkste reden voor voorverkoop is het hebben van een zekere opbrengst, aan mij hebben ze nu al verdient zelfs als het op 30 nov noodweer is en ik dus maar niet kom. Verder ben je op die manier van de lange kassarij af, mensen die zich vooraf informeren kopen in de voorverkoop vanwege de korting en die dat niet doen betalen mopperend 20 euro omdat ze dan toch al de reis hebben gemaakt.

  Verder zijn de kortingen niet heel groot hoor, meer een marketingtruuk, voorheen kostte het 15 euro en nu is de voorverkoop inclusief transactiekosten 15,50. In feite betaal je een boete voor het feit dat de kassajuf aan het werk is. Ook het ledenvoordeel lijkt misschien groot, maar die mochten voorheen zelfs voor niks (had je als beursorganisatie geen belang bij of ze kwamen of niet) dus daar maak je ook enkel winst op. Vermoedelijk hoeven ze hierdoor nog niet de helft van het bezoekersaantal van vorige keer te halen om er al meer winst mee te maken.
 • Voorgaande jaren vond ik toch wel erg druk in het HCC gedeelte. En zo ver ik weet is er toch een grote ruimte gereserveerd voor de HCC en de gg's. Zelf sta ik vr/zat bij een gg. Gezien de vragen die ik links en rechts ontvang, is er een duidelijke behoefte om specifieke computer vragen beantwoord te krijgen. Het is inderdaad afwachten wat de rest van de beurs heeft te bieden. Vroeger vond ik het struinen wel leuk (en noodzakelijk). Of dat dit keer weer mogelijk is, dat is inderdaad afwachten. Prijs van de toegangskaarten lijken me vrij gangbaar.
 • [quote:f2453f841f="Jeroen de Jager"]Eeehm, je weet dat Computer!Totaal hier niets mee te maken heeft?[/quote:f2453f841f]

  In de optiek van sommigen wellicht een domme vraag :wink: , maar voor alle duidelijkheid en volledigheid:
  Is IDG wel / niet meer aanwezig, nu en in de toekomst?
 • [quote:61d97e1c11]
  voorverkoop inclusief transactiekosten 15,50.
  [/quote:61d97e1c11]
  Dit snap ik echt niet hoor.
  Ik betaal aan de kassa toch ook geen 'transactiekosten' omdat de kassajuf een papiertje moet printen ?
  Waarom moet dat bij een voorverkoop toch altijd op zo'n onhandige en onduidelijke manier ?
  Kan daar niet meteen ook het btw-bedrag en de drukkosten voor het kaartje bij ?

  In de rij staan is geen probleem. Alleen 's morgens bij de opening sta je in de rij (zelfs al heb je een kaartje).

  Het is echt triest hoe dit georganiseerd is zelfs de site stikt van de fouten en de onduidelijke informatie.
  Nog geen twee weken en het programma/de website is maar half af en stikt van de marketingkreten ('homecomputing' … ) en er is nog geen eens een lijst met deelnemers (of zijn computerland en dynabyte de enige winkels daar ?).
 • [quote:445d1fca1b="lion"]Is IDG wel / niet meer aanwezig, nu en in de toekomst?[/quote:445d1fca1b]
  Nee, IDG is niet aanwezig. HCC heeft de samenwerking met IDG opgezegd en is met andere uitgeverijen in zee gegaan.
  Of IDG in de toekomst er staat weet ik niet. De Zoom.Experience is zo succesvol dat ik verwacht dat we ons daar volledig op richten.
 • Had ik al verwacht, maar wilde even zekerheid….
  Alweer een reden om niet te gaan. Ik mocht graag nog wel eens wat "bijkletsen".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.