Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Luidsprekers via Homeplug

Anoniem
Lange Pier
3 antwoorden
 • hi,

  Een jaar of 7 geleden trok mijn zoon (het is hem inmiddels vergeven, hij mag weer naar buiten :) , in een voor een baby opmerkelijk vloeiende beweging de tweeters uit de luidsprekers van de stereo. Stuk. Daarna is alle bijbehorende hardware naar de zolder verkast, wachtend op de jaren dat hij en zijn later geboren zus, dergelijke geintjes niet meer zouden uithalen. Die tijd is nu aangebroken :P

  De stereo staat alweer beneden. Middenklasse geluidshardware van Denon, Marantz en Philips. Het gebruikelijke allegaartje.

  Nu moeten er echter nieuwe luidsprekers komen en ik zat zelf te denken aan de iQ serie van Kef. Paar maal in de winkel de iQ30's gehoord en die klinken lekker.

  Maar. Luidsprekers plaatsen betekent ook weer kabel trekken. En ik heb een hekel aan kabels, zeker in de woonkamer. Optie 1 is onder de vloer door, maar dat is een flinke onderneming. Optie 2 is wireless, maar dat is bij luidsprekers nog niet echt volwassen.

  Bij netwerken heb je inmiddels Homeplug. Tot 200Mbit netwerken via het electriciteitsnet. Wat mij opvalt in mijn zoektocht naar luidsprekers is dat nog geen enkele leverancier van luidspekers, deze techniek aanbiedt om de stereoset (verbonden met het stroomnet) en de luidspekers te koppelen. Strange.

  Iemand dat al eens gezien? Of zijn er technische redenen waarom dit niet kan en toch de directe bekabeling noodzakelijk is?

  groetjes Edmond
 • Het vermogen wat door een netwerk gaat, is een fractie van dat van een luidspreker. Als het al zou kunnen, moet je een onversterkt signaal gebruiken, en na de homeplug verbinding een versterker.
 • MicroLink dLAN Audio kennelijk bestaat dit kastje. Het probleem zou kunnen zijn dat het geluid niet gestreamed mag worden. Dan is de kans groot dat de vertraging te onvoorspelbaar wordt. Iedere luidspreker zou dezelfde vertraging moeten hebben. Met het eerder genoemde kastje moet alleen nog een versterker en wat kabels toegevoegd worden en klaar. Die versterkers lijken me het enige echte probleem. Maar eigenlijk geldt dat ook voor de bedrade configuratie. Nu scheelt dat wel wat kabels. Dehandleiding geeft de duidelijkste informatie. Of dit is te gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.