Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Virtuele wereld

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Weet iemand toevallig iets over virtuele wereld? of dat uberhaupt al bestaat of niet. Ik bedoel dan niet second life ofzo.. Of wellicht wel, maar dan echt 3D. Dus of er zo'n 3D bril bestaat of iets. Lijkt me wel een leuk onderwerp hoe snel die technologie gaat en of wij dat dan nog gaan mee maken in ons leven. Afhankelijk van hoever het nu al is.
 • Ik weet wel dat Sony bezig is met 3D gaming te ontwikkelen.
  http://www.gamersnet.nl/nieuws/200901/sony_laat_eerste_beelden_van_3d_gamen_zien/
  http://www.gamer.nl/doc/49471/Sony-toont-games-in-echt-3D-op-CES-2009

  Mischien niet echt wat je bedoelt, maar er word dus wel wat met 3D gedaan.
 • Het is een begin natuurlijk. Maar ik bedoel echt zo'n 3D wereld waarin je feitelijk geen verschil ziet met de wereld van nu. Een soort SF zoals the matrix ofzo. Het valt mij op dat er de laatste jaren nogal wat van dat soort films te zien zijn. Virtual storm, 13th floor etc. Natuurlijk zijn dat soort films altijd wel geweest, maar ook de specioal effects daarin worden beter en beter. Er zal op het echte niveau dus ook wel wat mee gedaan worden lijkt mij.
 • Denk dat de hardware nog lang niet snel genoeg is, om zoiets in real time te doen. Maar tot op zekere hoogte wordt zoiets wel gebruikt bij het trainen van piloten, en ook wel voor stuurlieden in de grote vaart.
 • AW-Europe druk op F9 dan klik je op wereld matrix.

  [img:c7c99c4f74]http://www.info.aw-europe.com/matrix4.jpg[/img:c7c99c4f74]
  [img:c7c99c4f74]http://www.info.aw-europe.com/matrix.jpg[/img:c7c99c4f74]  Als je het wil downloaden dan hoor ik het van je :)
 • Ja maar dat blijft beeld gebeuren. Ik denk meer richting 3D in de zin van zelf door de straten lopen zegmaar.
 • Dat kan je daar ook.

  Je kunt er zelfs vliegen door de straten.

  Of rijden met auto,s
 • Nou.. ik geef 't op…. :lol:
  Ik bedoel dus geen second life. Door straten rijden kan ik ook in GTA4, en is nog vet veel mooier ook. Ik bedoel echt 3D virtuele realiteit. zoals je in de film 13th floor ziet of zo.
 • [quote:3b871f17d3="gerben"]Denk dat de hardware nog lang niet snel genoeg is, om zoiets in real time te doen. Maar tot op zekere hoogte wordt zoiets wel gebruikt bij het trainen van piloten, en ook wel voor stuurlieden in de grote vaart.[/quote:3b871f17d3]Simulatoren idd. Maar dan een simulator voor een hele wereld. Ik vraag mij dus af hoe snel die ontwikkeling gaat.
 • Dan weet ik het ook niet meer…. Sorry
 • Ik kan me herinneren dat een aantal jaren terug er een digitale shooter was. Deze moest je dan spelen in een groote loods met zo'n 3D bril op je harses. Als je dan ging lopen, pikte die bril dat op en bewoog je dus ook ingame. Enige nadeel was, dat als je het einde van de loods naderde, de game vastliep. Zo ver waren ze nog niet dus.
 • Je definieert het nogal breed…
  -wat kan je doen
  -hoe groot istie
  -hoe is de interactie

  Van Zalman heb je al een 3d monitor, zie je diepte mee met het brilletje.
  Je hebt caves:
  http://fontysvr.nl/het-vr-lab/virtual-reality-cave
  Verder bied wikipedia natuurlijk uitkomst ;)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Virtual_reality
  http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_reality

  Dus hoever wil je gaan ;)
 • Hij bedoelt dat je er echt zelf fysiek ziet, dus niet op een scherm, als een soort hologrammen.

  En dan een beetje het idee van een dorp "Projecteren" Waar je doorheen moet kunnen lopen? :) Klinkt voor mij als toekomst, verre toekomst :)

  Torrentus
 • Ja precies! Ik vraag mij alleen af of die toekomst werkelijk zo ver is. Het enige wat je hoeft te hebben is dus een soort helm / bril die dat waar maakt. De WII is in feite al een leuk voorproefje van wat je alleen maar verder hoeft uit te breiden. Zet zo'n helm op je hoofd en je staat echt in die bowling baan.
 • [quote:bc87822f2e="eduard33"]Ja precies! Ik vraag mij alleen af of die toekomst werkelijk zo ver is. Het enige wat je hoeft te hebben is dus een soort helm / bril die dat waar maakt. De WII is in feite al een leuk voorproefje van wat je alleen maar verder hoeft uit te breiden. Zet zo'n helm op je hoofd en je staat echt in die bowling baan.[/quote:bc87822f2e]

  En hoe wil je dan daadwerkelijk bewegen in die bowling baan? Je kan het dan wel in 3d zien, maar om te bewegen moet je zo'n zwart pak aan met allerlei punten (Motion Capture als ik het goed herriner) die al je bewegingen registreerd en deze omzet naar bewegingen in de helm, zodat het lijkt alsof je loopt.

  Dit lijkt mij in ieder geval geen verre toekomst Torentus, aangezien er op deze manier ook al genoeg films etc. worden gemaakt.

  Dan moet je alleen nog een manier vinden om zelf de lopende beweging te maken, terwijl je "in de echte wereld stilstaat". Een lopende band misschien?

  EDIT: Als ik het zo zelf teruglees, Kan ik begrijpen dat jullie er ook geen z*k van snappen :P

  Het komt er in ieder geval op neer: Om de bewegingen die jij maakt in de helm te zien, moet je een motion capture pak aan die mbv punten op het pak je bewegingen registreerd, en deze omzet naar bewegingen in de helm. Je ziet dus in de helm alle bewegingen die jij in de ''echte wereld'' maakt.
 • Ja da's waar.. Maar volgens mij is in die toekomst neurologisch ook al een boel mogelijk. Wie zegt dat je werkelijk moet lopen als je er ook simpel aan kan denken dat je loopt? In china hebben ze inmiddels al auto's die je hele gevoel kunnen peilen en aan de hand daarvan beslissen of je auto start of niet. Dus zover is die toekomst ook weer niet in mijn optiek. Ik ben benieuwd of ik het allemaal nog mee ga maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.