Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Is vervangende accu voor mobieltje in winkel te oud?

Anoniem
quasistatistiek
25 antwoorden
 • Is een vervangende accu voor mijn mobieltje in de winkel niet te oud? Want die accu's kunnen verslijten als ze lang ongebruikt worden opgeslagen dacht ik. Dat is mijn belangrijkste vraag. Ik zal die vraag hieronder toelichten.

  Ik heb een mobiele telefoon Siemens M35 van acht jaar oud. Dat is een blauwe telefoon die indertijd door de Postbank massaal is uitgedeeld bij een reclame-actie. Zie deze foto: www.limundo.com/slika-Siemens-m35-2618x400.jpg

  Ik heb voor dat mobieltje een nieuwe accu nodig, want de oude accu laadt niet meer goed op.

  Hoe weet ik zeker dat zo'n reserve-accu recent is gemaakt? Want ik geloof dat die accu's ook slijten als ze ongebruikt in de winkel liggen. En op de vorige reserve-accu die ik kocht stond geen productie-datum of houdbaarheidsdatum.

  Kan ik dat probleem misschien oplossen door een bepaald type accu te kiezen dat niet verslijt als het ongebruikt in de winkel ligt? Bijvoorbeeld lithium-ion?

  Het voordeel is dat erg veel mensen indertijd zo'n Siemens M35 hebben gekregen en die telefoons zijn degelijk en mooi, dus ik denk dat er nog wel vraag is naar die accu's. Of past zo'n accu in veel verschillende typen mobieltjes?

  Ik vermoed dat zo'n vervangende accu ongeveer 18 euro kost. Ik heb overwogen om een nieuw mobieltje te kopen, maar dat vind ik lastig, want dan moet ik die gaan uitzoeken en de nieuwe gebruiksaanwijzing bestuderen. En ik vind het zonde om mijn oude Siemens M35 plus oplader, etui en headset weg te gooien, want die werken nog goed. En een nieuw mobieltje geeft ook een klein risico dat het misschien niet goed werkt.

  Kan ik die nieuwe accu het beste zoeken bij een 'onderdelen-winkel' waar ze ook stofzuigerzakken en verloopkabels enzo verkopen? Of kan ik zo'n accu beter ergens anders zoeken?

  Mijn belangrijkste vraag is dus: Hoe weet ik zeker dat een vervangende accu niet al te lang ligt opgeslagen in de winkel?
 • Gewoon naar een winkel gaan met Uw telefoon en het accu probleem voorleggen.Er zal dan naar :o een passende oplossing gezocht worden.
 • Ik denk niet meer dat dat mobieltje wordt geproduceerd dus ook die accu's zijn waarschijnlijk al uit productie. Ik zou het eens proberen bij een paar telefoonzaken en anders nog even een onderdelenhuis.

  Maar voor een klein bedrag heb je zo een nieuwe telefoon. Zo moeilijk zijn telefoons niet. Paar dagen gebruiken en dan ben je er wel aan gewend :)
 • [quote:1e825a9d59="THE DRAGON"]Gewoon naar een winkel gaan met Uw telefoon en het accu probleem voorleggen.Er zal dan naar :o een passende oplossing gezocht worden.[/quote:1e825a9d59]Twee jaar geleden heb ik een vervangende accu gekocht bij een onderdelenwinkel. Maar die was al snel versleten. Dus die accu was vermoedelijk al te oud toen ik hem kocht, hoewel er geen productiejaar op stond vermeld. Een winkel is dus niet altijd een goede adviseur.
 • Je zou zo'n accu ook kunnen bestellen bij een online shop die een veel hogere omzetsnelheid kent van dat soort accu's (en dus ook niet met hele oude accu's zitten). Via brievenpost ook geen verzendkosten.

  Het is dan geen originele Siemens accu, maar een kloon. Zo'n kloon werkt doorgaans overigens even goed (of heeft zelfs een betere capaciteit!) als een originele.

  Bijv.:
  http://www.batteryking.eu/products/accu-mobiele-telefoon/siemens/siemens-c35.html

  [i:2d19620b49]Geschikt voor:

  SIEMENS S35
  SIEMENS C35
  [b:2d19620b49]SIEMENS M35[/b:2d19620b49]

  SIEMENS S35i
  SIEMENS C35i
  SIEMENS M35i

  Tevens voor:

  SIEMENS GIGASET MICRO 4000
  SIEMENS GIGASET MICRO 4000 L


  [b:2d19620b49]**ULTRA Versie** dus 20% meer capaciteit dan standaard versie[/b:2d19620b49][/i:2d19620b49]
 • Ik heb een paar jaar geleden ook zo'n kloon voor dat mobieltje gekocht, doet het nog prima en kost vaak tot 3x minder dan het origineel…
 • Als Dhr. Meerwijk gesteld is op dat toestel dan zou ik die accu wat Obi-Wan-Kenobi aanraad bestellen. Vaak zijn klonen nog beter dan het orgineel. En in dit geval gaat deze 20% langer mee dus dat is helemaal lekker meegenomen.
 • Bedenk wel, dat je voor een euro of 25-30 ook een nieuwe simlockvrije telefoon kunt krijgen. Het blijft een oud toestel, ook met een nieuwe batterij.
 • Waarom zou je een nieuwe telefoon kopen als alleen een nieuwe accu nodig is en het ding voor de rest voldoet aan de wensen ?
  Bovendien zijn zulke toestellen alleen maar tweede hands te koop.
  De 'moderne' toestellen zijn een stuk breekbaarder en hebben een dozijn overbodige functies die alleen maar energie kosten.

  Dat is net zoiets als een nieuwe auto kopen omdat de tank leeg is en de kleur je niet meer aan staat …
  // —

  Tip : wat bij accu's wil helpen is om ze een paar keer volledig op te laden en dan weer helemaal leeg te laten lopen.

  [quote:696d910e86]
  gewoon naar een winkel gaan met Uw telefoon en het accu probleem voorleggen.Er zal dan naar een passende oplossing gezocht worden.
  [/quote:696d910e86]
  Aangezien zulke winkels geld verdienen aan nieuwe telefoons en het afsluiten van nieuwe contracten zal die 'passende oplossing' vrijwel gegarandeerd bestaan uit de aankoop van een nieuw mobieltje.
  En reken er maar op dat een eventuele 'reparatie' zodanig duur wordt gemaakt dat ze je bijna voor gek gaan uitmaken als je daar toch op gaat aandringen …

  m.a.w. … ik heb geen enkel vertrouwen dat dat een oplossing zal zijn, tenzij je een van de weinige klantvriendelijke verkopers tegenkomt.
 • Tsja, een auto van acht jaar oud kun je ook laten reviseren. Maar een wat jongere is vaak een gezondere investiring.
 • [quote:272c05a911="Obi-wan-kenobi"]Je zou zo'n accu ook kunnen bestellen bij een online shop die een veel hogere omzetsnelheid kent van dat soort accu's (en dus ook niet met hele oude accu's zitten).[/quote:272c05a911]Heel verstandig idee. Misschien doe ik dat wel. Maar ook dat is nog geen 100% garantie dat hun accu's nog goed zijn als er geen houdbaarheidsdatum opstaat. En als die accu dan eventueel toch niet past of niet goed werkt, kan ik niet langsgaan en moet ik hem terugsturen en hopen dat ze het geld terugstorten.
 • [quote:bd4e9479db="gerben"]Bedenk wel, dat je voor een euro of 25-30 ook een nieuwe simlockvrije telefoon kunt krijgen. Het blijft een oud toestel, ook met een nieuwe batterij.[/quote:bd4e9479db]Klopt, maar ik hem hem bijna niet gebruikt. Hoewel ik hem wel regelmatig bij me heb.

  Als ik toch een nieuwe koop, heb ik de neiging om ook wat extra kenmerken erop te kopen zoals een camera en handsfree-functie. En dan wil ik ook een extra degelijke. En dan kost het E80,- en dat is wel veel duurder dan een accu van E20,-.
 • [quote:def5965ea2="JaFO"]De 'moderne' toestellen zijn een stuk breekbaarder en hebben een dozijn overbodige functies die alleen maar energie kosten.[/quote:def5965ea2]Mijn oude Siemens M35 is volgens gebruikers op internet inderdaad heel degelijk. Maar te lang nadenken kost ook geld.

  [quote:def5965ea2="JaFO"]wat bij accu's wil helpen is om ze een paar keer volledig op te laden en dan weer helemaal leeg te laten lopen.[/quote:def5965ea2]Inderdaad. Dat soort truukjes heb ik allemaal gedaan met behulp van de gebruiksaanwijzing. Ik heb ook de accu-contacten afgeschraapt met een schroevendraaiertje. Maar dat hielp allemaal niet.
 • (tip : er zit een 'wijzig' knop bij je posts … of werkt die niet meer op dit forum ?)
  // —

  Het zou ook gewoon kunnen dat je mobieltje zelf 'lek' is en dat daardoor de accu's sneller dan 'normaal' leeg zijn.


  [quote:6d02aac324]
  Maar te lang nadenken kost ook geld.
  [/quote:6d02aac324]
  Te kort nadenken kost nog veel meer geld.
  Er is (IMHO) nooit zoiets als te lang nadenken, tenzij je mobieltje in dusdanige staat verkeert dat ie er elk moment mee kan ophouden … want dan zul je inderdaad wel moeten beslissen. Maar dan nog kan het verstandiger zijn om een tijdje zonder (mobiel) te zitten dan er halsoverkop eentje te kopen.
 • [quote:3482b0ccd1="JaFO"](tip : er zit een 'wijzig' knop bij je posts … of werkt die niet meer op dit forum ?)[/quote:3482b0ccd1]Wat zou ik moeten veranderen aan mijn teksten?

  [quote:3482b0ccd1="JaFO"]Het zou ook gewoon kunnen dat je mobieltje zelf 'lek' is en dat daardoor de accu's sneller dan 'normaal' leeg zijn.[/quote:3482b0ccd1]Is dat een reële mogelijkheid? Ik bedoel, ben je technisch deskundig op gebied van mobiele telefoons?

  Als mijn mobieltje mogelijk kapot is, kan ik denk ik beter een nieuwe gsm kopen voor de zekerheid. Want ik weet ook niet zeker of een vervangende accu al in de winkel ongebruikt kan verslijten. Dus misschien is m'n gsm toch zelf kapot. En dan heeft het geen zin om er weer een nieuwe accu in te zetten. En ik heb weinig tijd.
 • Je zou niet drie keer een nieuwe bericht staan terwijl het gewoon een bericht had kunnen zijn. En ik dacht niet dat er in dit forum een tijdslimiet zat op het bewerken van berichten.
  // —

  Ik ben geen technisch expert, maar het lijkt mij best een overweging waard.
  Alleen moet je dan wel een accu hebben waar je vertrouwen in kunt hebben dat ie daadwerkelijk goed is. En dat kun je helaas niet echt testen omdat de leeftijd/houdbaarheid een factor kan zijn.
 • [quote:6183297f37="JaFO"]Je zou niet drie keer een nieuwe bericht staan terwijl het gewoon een bericht had kunnen zijn. En ik dacht niet dat er in dit forum een tijdslimiet zat op het bewerken van berichten.[/quote:6183297f37]Bedankt voor je antwoorden. Ik vind het sneller werken om voor elke nieuwe persoon een nieuw bericht te maken
 • [quote:ef4ac1abaf="Henk Meerwijk"][quote:ef4ac1abaf="JaFO"]Je zou niet drie keer een nieuwe bericht staan terwijl het gewoon een bericht had kunnen zijn. En ik dacht niet dat er in dit forum een tijdslimiet zat op het bewerken van berichten.[/quote:ef4ac1abaf]Bedankt voor je antwoorden. Ik vind het sneller werken om voor elke nieuwe persoon een nieuw bericht te maken[/quote:ef4ac1abaf]

  [Offtopic] +1 voor de Multi Quote in PHPBB3 [/Offtopic]

  Henk, koop gewoon die accu. Als je geen nieuwe GSM wilt kopen om wat voor reden dan ook, dan lijkt me dit de beste reden.
  Alles verslijt op den duur. Ik vind het

  al knap dat die accu het 8 jaar vol gehouden heeft bij dagelijks gebruik. Wat kost z'n ding ? 5 euro ? 10 euro ?
  http://cgi.ebay.nl/1700mAh-ACCU-Batterij-SIEMENS-C35-C35i-S35-S35i-M35-i_W0QQitemZ270323380671QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_146?hash=item270323380671&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318

  Je kunt niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten…
 • Ben je niet beter af met een Motorola F3 van 20 euro ? Ding is nieuwer (model is denk ik een kleine anderhalf jaar oud), ligt fijner in de hand, is VEEL dunner, heeft een langere accuduur en dan heb je weer 2jr garantie :)

  Bij elke speciaalzaak (een BCC, Mediamarkt, Kijkshop etc) te koop.

  Ik zie niet in waarom je voor een 8jr oud ding een 'nieuwe' accu zou willen aanschaffen. Dat ding is een lomp oud rammelding, koelkast'type'.
 • [quote:2877744f05="MReLecTro"]Ben je niet beter af met een Motorola F3 van 20 euro ? Ding is nieuwer (model is denk ik een kleine anderhalf jaar oud), ligt fijner in de hand, is VEEL dunner, heeft een langere accuduur en dan heb je weer 2jr garantie :)

  Bij elke speciaalzaak (een BCC, Mediamarkt, Kijkshop etc) te koop.

  Ik zie niet in waarom je voor een 8jr oud ding een 'nieuwe' accu zou willen aanschaffen. Dat ding is een lomp oud rammelding, koelkast'type'.[/quote:2877744f05]

  Zie z'n andere topic. Dat ding voldoet niet aan al zn eisen en hij heeft het liefste dezelfde bediening

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.