Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Gaan mobieltjes van merken Alcatel, Sagem en LG snel kapot?

Anoniem
quasistatistiek
9 antwoorden
 • ik kan toestellen van LG persoonlijk afraden. ikzelf en veel mensen in mn omgeving hebben verschillende modellen van LG en allemaal hebben problemen met dat ze onverwacht uitvallen, niet meer opladen en meer batterij gerelateerde problemen. aan de andere kant ken ik ook mensen die ze geweldig vinden.

  zorg gewoon voor een duidelijk verhaal bij de winkel als je om garantie vraagt en gooi nooit een oude sim-lock vrije mobiel weg. als het dan kapot gaat laat je hem gewoon repareren
 • Ik hoorde pas zeggen dat mobiele telefoons van Alcatel vrij snel kapot gaan. Is dat zo? En geldt dat ook voor de merken Sagem en LG?

  Zijn mobiele telefoons van die drie merken minder duurzaam dan de merken Samsung, Nokia en Sony Ericsson? Daarbij bedoel ik in onderlinge vergelijking van telefoons die even duur zijn.

  Ik overweeg om de mobiele telefoon "Alcatel One Touch Sport" te kopen oftewel de Alcatel Sport. Het is een klein nieuw zwart telefoontje, type candybar met een oranje rand rondom en een ingebouwde camera. Hier zie je een foto daarvan: http://ko-online.com.ua/files/u255/interesting-alcatel-sport.jpg

  Die Alcatel Sport is ook in effen zwart te koop. Dan heet hij de Alcatel OT-i650. Ik ben benieuwd naar jullie mening over die Alcatel Sport, vooral over de kans op kapot gaan.
 • Henk, alles kan en gaat kapot. Niets heeft het eeuwige leven, maar als je er goed mee omgaat gaan zo'n dingen toch zeker een aantal jaren mee.. kijk maar naar je Siemens M35 ding van de postbank.

  Tja, wat "men" zegt moet je niet altijd geloven bij produktreviews. Zo zul je minder vaak een review vinden als alles in orde is en vaker als het produkt niet functioneert, wat de indruk geeft dat een produkt niet deugt/duurzaam is.

  Ik denk dat je met zulke gerichte specifieke GSM vragen beter op een GSM forum terecht kunt zoals www.gsmhelpdesk.nl

  Anyway ik persoonlijk zelf denk dat de huidige gsm's allemaal ongeveer gelijk presteren qua duurzaamheid.
  En zo te zien is dat toestel rugged, dus extra duurzaam… maar volgens mij voldoet het niet aan je eisen in het andere topic.
 • Ik heb hier een Alcatel Music ofzoiets.
  Voor 50 euro gekocht, 1 gig aan geheugen voor mp3 :)
  Ik zit aan mijn tweede nu. De eerste had een programeer fout :lol:
  Ik zetten even iets aan dat niet aan moch op dat moment (zeggen dat hij aan een pc zit terwijl hij aan de oplader zit). Bij de nieuwe versie hebben ze die fout eruit gehaald.
  Viel onder de garantie allemaal. Maar wel stom van die lui.
  Tis een goedkopie ding, maar werken doet ie wel. Hij heeft echter nog geen grote valpartijen gehad.
 • [quote:47ad5617a6="Repr"]ik kan toestellen van LG persoonlijk afraden. ikzelf en veel mensen in mn omgeving hebben verschillende modellen van LG en allemaal hebben problemen met dat ze onverwacht uitvallen, niet meer opladen en meer batterij gerelateerde problemen. aan de andere kant ken ik ook mensen die ze geweldig vinden.

  zorg gewoon voor een duidelijk verhaal bij de winkel als je om garantie vraagt en gooi nooit een oude sim-lock vrije mobiel weg. als het dan kapot gaat laat je hem gewoon repareren[/quote:47ad5617a6]

  Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Begin Januari 2008 een LG Viewty genomen, ding vertoonde na 4wkn al kuren, en na 4x opgestuurd te hebben, kreeg ik niet eens een nieuwe omdat het 'gebruikersfouten' betrof. Ammehoela, maar goed. Heb nu een Xperia X1, geweldig toestel. Koste 700eurie, maar dan heb je ook een uitermate goed apparaat.

  In je andere topic stelde ik al eens een Motorola F3 voor. Lees mijn 'verhaal' nog eens door !!
 • Kan ie dan ook stuiteren ? Of is ie dan ook stuk ?
  Voor 700 Euro zou ik dat in ieder geval wel eisen … ;)

  // —
  ik zou stellen : de 'goedkope' merken lijken vaker stuk te gaan doordat men deze niet net zo voorzichtig behandeld als de idioot dure toestellen.

  ie :
  als de consument het toestel behandelt alsof het ongelooflijk duur is dan zal het navenant langer meegaan …


  // —

  'user error' … tja … eerlijk gezegd geloof ik dat nog ook, want als een cent kreeg voor iedere keer dat het lezen van een handleiding voordat de gebruikers op knopjes drukten dan was ik heel erg rijk geweest. ;)

  // —
 • [quote:a39f486d94="JaFO"]
  'user error' … tja … eerlijk gezegd geloof ik dat nog ook, want als een cent kreeg voor iedere keer dat het lezen van een handleiding voordat de gebruikers op knopjes drukten dan was ik heel erg rijk geweest. ;)
  [/quote:a39f486d94]

  JaFO, we zitten hier op een computer forum. Ik neem aan dat mensen die hier regelmatig komen, toch wel enig verstand hebben van elektronica ;)
 • *eh* als ze hier komen dan is het met vragen en dan hebben ze dus toch juist geen verstand ervan ? ;)

  Bovendien is er maar een ding linker dan een nitwit die iets probeert te bedienen …
  en dat is iemand die alleen maar denkt dat ie het kan :P
 • Bedankt voor alle reacties. Alcatel mobieltjes hebben geen Nederlandse website voor consumenten. En ze blijken in Nederland weinig verkocht te worden. Het kopen van een reserve-accu kan dus een probeem geven denk ik. En simlockvrij laten maken van Alcatel telefons kan daardoor niet in Nederland of is heel duur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.