Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Ziekenfonds

Anoniem
None
41 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik vraag mij af of ik de enige ben ben ruim 1830 euro per jaar aan zijn ziekenfonds betaald, zonder enige service terug te verwachten? :o Ik hoor er weinig mensen over, dus het meerendeel schijnt het gewoon te slikken…

  Ik wacht inmiddels al 5 weken op mijn nieuwe ZF pas, 4 weken op een declaratie en vliegt de ene na de andere aanmaning over de deur mat! :evil: Het betreft hier het Trias. Voorheen altijd een goed ziekenfonds, met een goeie service. Ik vraag me af wat er gebeurd is het laatste jaar.
 • Ziekenfonds bestaat niet meer, het is nu gewoon je ziekten kosten verzekering. Ik betaal net iets meer dan 100 euro per maand, dat is basis inclusief de standaard tandarts verzekering. Jij betaald dus ongeveer 50 euro per maand meer, dat vindt ik best wel veel, heb je allerlei aanvullende verzekeringen ofzo?
 • Betaal €56,= p/m en het eigen risico haal je er wel uit, misschien heb je een jaar pech of niet.

  Of je moet freelance zijn, dan betaal je ook de afdracht zelf afhankelijk van je inkomen.

  Overigens had ik bij een volledige verzekering nooit problemen met de declaraties, binnen een paar weken werd er betaald.

  Maar ja, het is @eduard33, wat zijn ogen zien maken zijn handen stuk. :P
 • Voor een zeer compleet pakket zonder zorgtoeslag ben je bij OZF Achmea € 116,42 kwijt voor een middelbare leeftijd.
  Voorwaarde dan:
  * 500 euro eigen risico
  * die leeftijdsklasse, effe checken voor andere leeftijden
  * incl Aanvullend Royaal
  * incl Aanvullend Tandarts

  Kaal zou je ca 40 betaald hebben, dat is dus minus zorg verzekering is als je 30 euro zorg zou krijgen anders max € 72,42 bij 500 euro eigen risico.

  En je hoeft niet alle "Aanvullenden" te nemen.

  Betaling gaat meestal erg soepel, stonden bij de top van de testen…

  http://www.ozf.nl/particulier/premieenvergoedingen/Pages/premies.aspx
 • https://www.zekur.nl/

  Kaal met een eigen risico ven totaal €655,=, handig als je een kunstgebit hebt, wat ik overigens niet bezit.

  Reken maar eens uit wat dan ook in het ongustigste geval voordeliger is.
 • is iets duurder voor mij ruim 75 euro…en dan heb ik de voorwaarden nog niet exact kunnen vergelijken.
  PS: wat moet je in vredesnaam met een credit kaart daar….?
 • Ik heb inderdaad een aanvullende verzekering voor mijn tanden. Die laat ik graag zien dus… :lol: Maar goed.. Ik vind het een belachelijke situatie! Ik vraag me af wat ze in de rest van europa voor die verzekering betalen. In de VS is het ook duur, maar daar heb je in iedergeval nog de keus of je verzekerd wilt zijn of niet. En in het geval van niet heb je state hospitals. Hier word het gewoon weer door je strot geduwd!
 • [quote:b05b2cd386="eduard33"]Ik vraag me af wat ze in de rest van europa voor die verzekering betalen. In de VS is het ook duur, maar daar heb je in iedergeval nog de keus of je verzekerd wilt zijn of niet. En in het geval van niet heb je state hospitals. Hier word het gewoon weer door je strot geduwd![/quote:b05b2cd386]
  Als je de situatie in de VS met betrekking tot ziektekostenverzekering in positieve zin vergelijkt met de situatie in Nederland ben je zeer slecht geïnformeerd:
  The annual premium that a health insurer charges an employer for a health plan covering a family of four averaged $12,700 in 2008.
  Verder klaag je over een wachttijd van 4 weken op een declaratie, maar in de VS zou je daar waarschijnlijk ook nog eens een duel met een set juristen van de verzekering voor moeten uitvechten.

  Overigens heb je in de VS als onverzekerde de keus tussen behandelingen die duur genoeg zijn om veel mensen tot een persoonlijk bankroet te dwingen, of je bent beperkt tot gratis zorg van matige kwaliteit en uitsluitend in noodgevallen.

  Ik heb onvoldoende informatie om te beoordelen hoe erg de situatie in Nederland is veranderd ten opzichte van het oude ziekenfonds, maar ik weet wel dat we gelukkig nog een heel eind van Amerikaanse taferelen verwijderd zijn.
 • [quote:e7521c648f="eduard33"]…. Hier word het gewoon weer door je strot geduwd![/quote:e7521c648f]Bekijk het zo…. als je een keer echt flink in het ziekenhuis komt…. wees blij dat je verzekerd bent….
  Dat kun je zelf nooit betalen… zo hard loopt dat op "State" of "niet-State"….

  En waarom kun je het NL wel betalen….. omdat er gelukkig altijd veel mensne niets mankeren en die betalen nu eenmaal mee als je zelf het niet kan betalen.
  Ik ben er wel blij mee, ook al maak ik er beperkt gebruik van (tandarts het meest…), als ik echt pech zou krijgen dan zou ik niet blij zijn met die torenhoge rekening bij een ander systeem. Een paar weken ziekenhuis kost je al zo 10.000 euro excl tarieven van specialisten… Wel als je een heel zwaar ongeval hebt en je moet 1 jaar revalideren in allerlei ziekenhuizen en er moeten allerlei aanpassingen komen praat je zo over meer dan 100.000 euro…

  Wil je nog steeds "anders"…. :?
 • [quote:f8f9536a32="andre@home"]is iets duurder voor mij ruim 75 euro…en dan heb ik de voorwaarden nog niet exact kunnen vergelijken.
  PS: wat moet je in vredesnaam met een credit kaart daar….?[/quote:f8f9536a32]

  Niets, het is een mogelijkheid, denkelijk om je hoge eigen bijdrage te kunnen betalen. :P
 • Natuurlijk hebben julie wel gelijk, als het echt een keer bal is ben ik blij met de verzekering. Echter gaat't mij meer om de verandering over het hele gebeuren. De bureaucratie is erger geworden en de service minder. Ik vind als je 1800 euro per jaar betaald dat daar wel een stukje service tegenover mag staan. Maar inplaats daarvan word ik bekogelt met onterechte aanmaningen en dreigingen dat mijn aanvullend pakket word opgeschort etc. Het trias vond ik voorheen echt geweldig. Declaraties werden binnen 2 dagen voldaan en informatie werd duidelijk verstrekt. Nu krijg ik meer het gevoel alsof ik 1800 euro betaal aan een stel bureaucraten die het in hun eigen zak steken. De vergelijking met de VS is ook neit helemaal terecht geweest, maar het ging er meer om dat je daar in iedergeval de keus hebt om te betalen of niet. Iets meer democratie ten opzichte van hier dus.

  En als ze het hier toch zo willen? waarom word het dan niet gewoon van je bruto salaris ingehouden? Lijkt mij een veel betere oplossing. Zal ook een boel geld schelen in eht steeds maar versturen van rekeningen, herinneringen en aanmaningen. Nu zijn ze bij mij toevallig onterecht, maar er zullen genoeg verstuurd worden waarbij het wel terecht is.

  En tevens worden er dan kosten bespaard voor de onterechte aanmaningen en herinneringen. want die lopen volgens mij in de miljoenen op jaarbasis.
 • Indien je werknemer bent zou ik maar eens op je loonstrookje kijken, bijdrage en werkgeversvergoeding staat er ook op.

  http://www.basisverzekeringonline.nl/basisverzekering_inkomensafhankelijke_bijdrage.htm
 • Ja dat begrijp ik, Alleen het zou handig zijn als ze ook via je salaris je eigen deel alvast inhouden. Dat maakt het allemaal wat goedkoper namelijk. Je zou dan alleen je eventuele eigen bijdrage zelf kunnen voldoen op jaar basis.
 • [quote:58ac11761d="eduard33"]Ja dat begrijp ik, Alleen het zou handig zijn als ze ook via je salaris je eigen deel alvast inhouden. Dat maakt het allemaal wat goedkoper namelijk. Je zou dan alleen je eventuele eigen bijdrage zelf kunnen voldoen op jaar basis.[/quote:58ac11761d]Mijn baas doet dat wel…

  Wij hebben wel een collectieve… scheelt ook al weer 10%….
  Kun jij geen collectieve via de baas krijgen?

  [quote:58ac11761d]OZF inhouding nominaal/aanvullend ……………[/quote:58ac11761d]
 • Je hebt een inkomensafhankelijke bijdrage die ze bij mij bijdrage ZVW noemen, daarnaast heb je nog een verzekering nodig.

  Die bijdrage wordt meestal ook vergoed door de werkgever bij mijn weten, je betaald er alleen belasting over die niet meer aftrekbaar is per 01-01-2008.

  Alleen freelancers mogen het zelf ophoesten.

  Overigens maakt het voor mensen die eerst net op de ziekenfondsgrens zat of eronder niets uit, eronder krijg je een inkomensafhankelijke vergoeding, alleen door wat je meer wilt verzekeren zou je hoger uit kunnen komen, de vroeger particuliere betalen ongeveer ook hetzelfde, dus eigenlijk maakt het allemaal niet zo veel uit.
 • Collectief kan inderdaad ook. Alleen heb ik daar toen niet voor gekozen omdat ik dan minder vergoed zou krijgen voor tandheelkunde. En aangezien daar nog wel een en ander nodig was/is Leek mij een verzekering die tot 1500 euro vergoed beter dan 800 :wink:
 • ik betaal 96 euro of zoiets.
 • [quote:e2aed062fb="MReLecTro"]ik betaal 96 euro of zoiets.[/quote:e2aed062fb]Dat is exclusief aanvullende verzekering en inclusief collectieve korting.
 • eh nee, da's incl all-in tandverzekerd.
 • bij wie ook al weer… ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.