Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

HCC laat je niet los

Anoniem
anoniem
21 antwoorden
 • Sinds eind december ben ik officieel geen lid meer van de HCC. Maar ze blijven maar nieuwsbrieven sturen en houden mijn gegevens in hun bestand. Natuurlijk heb ik die gegevens voor zover mogelijk aangepast, zelfs met fake-adres. Het helpt niks.
  Zijn er meer mensen die hiermee te maken hebben?
 • Ik had daar ook last van. Na vele emails nog steeds post enzo. Toen 2 keer schriftelijk gevraagd of het nu echt zo moeilijk was om mij uit te schrijven en mijn abbo op te zeggen ,gevraagd om een schriftelijke bevestiging daar van en jawel opgelost! :lol:
 • [lol mode]gewoon alles retour afzender sturen. met een beetje geluk ben je er dan binnen een jaar af :P [/lol mode]
 • [quote:a2af03c749="MReLecTro"][lol mode]gewoon alles retour afzender sturen. met een beetje geluk ben je er dan binnen een jaar af :P [/lol mode][/quote:a2af03c749]Dacht je. Ik krijg al 2 jaar post van Debitel gericht aan een voormalige bewoner van mijn adres, al vele keren retour afzender gestuurd met de melding dat de beste man verhuisd is, maar Debitel blijkt niet de snuggerste…
 • Ik was lid van HCC en heb opgezegd maar ik krijg nooit meer post hierover. Mischien dat Infofilter hier ook tegen helpt, daar heb ik me wel bij opgegeven. http://www.infofilter.nl/
 • Mijn pa heeft ooit een blad opgezegd, maar bleef het gewoon krijgen.
  De tweede keer per aangetekende brief opgezegd, maar wederom bleef hij het krijgen.
  Als derde ging er een bedankbriefje de deur uit. "Aangezien ik mijn lidmaatschap twee keer heb opgezegd en u me het blad toch blijft toesturen beschouw ik dit als een geschenk van u aan mij. Daarvoor mijn dank"
  Er is nooit meer iets gekomen :-)
 • Ge-wel-dig! :lol:
 • Toch nog maar eens weer een telefoontje gepleegd met de HCC ledenadministratie (na 4 in boosheid groeiende mails, die trouwens wel beantwoord werden door de ledenadministratie en na 2 telefoontjes met diezelfde admini).
  Wat blijkt: ze houden er een dubbele boekhouding op na! Je wordt aangeraden op de site je gegevens bij te houden en te wijzigen, maar daar kijkt alleen de helpdesk naar. De ledenadministratie heeft een eigen gegevensbank. En daar staan dus andere gegevens in! Ze zouden me er nu uit halen.
 • Ik heb ook nog een leuke, echt waar gebeurde anekdote (hoe raar ze ook klinkt !)
  Een vriend van me kreeg toen, die 18 of 21 was, een donorformulier toegestuurd. Hij wilde echter helemaal geen donor worden en dacht dus van "dan hoef ik het ook niet in te vullen". Dat was niet zo. Vrijwel om de 2 weken lag er weer een nieuw donorformulier in de bus… na een stuk of 4-5 donorformulieren was ie het zat. Hij had nooit om een donorformulier gevraagd en stuurde het daarom retour afzender met de mededeling, ik wil geen donor worden. Dat snapte ze blijkbaar ook niet. Na weer een aantal donorformulieren te hebben ontvangen was de maat vol.
  Hij heeft letterlijk z'n "reet" ermee afgeveegd en retour gestuurd. Hij heeft er nooit meer iets van gehoord.

  Kun je ook eens uitproberen, bij hem heeft het dus geholpen :P

  (En ja nogmaals is echt gebeurd, ik kan er tot op de dag van vandaag nog heel hard om lachen, schitterende actie)
 • Even voor de duidelijkheid:
  - het gaat om het toezenden van elektronische nieuwsbrieven, die ik niet meer wens te ontvangen
  - de HCC blijkt er een vreemde manier van boekhouden op na te houden, waarbij de ene dienst niet weet wat de andere doet
  - en in tegenstelling met wat me een paar dagen geleden door een vriendelijke mevrouw werd meegedeeld: de toezending is nog steeds niet gestopt. Ik kan nog steeds inloggen en mijn gegevens zijn nog steeds aanwezig in de database.
 • [quote:8f457bc1be="johrog"]Even voor de duidelijkheid:
  - het gaat om het toezenden van elektronische nieuwsbrieven, die ik niet meer wens te ontvangen ………
  [/quote:8f457bc1be]In dat geval, waarom al die ergernis? Maak je toch niet druk, één berichtregeltje in je e-mailprogramma en je krijgt het helemaal niet meer binnen. Je ziet het zelfs niet, want het wordt op het moment dat je andere mail binnenhaalt van de server verwijderd.

  En THE_GAME_MEN!, je mag dit dan wel een geslaagde actie vinden, voor mij getuigt het van nul komma nul beschaving. Die oproep voor donorschap was volkomen legaal. Die vriend van je had gewoon het bijgevoegde formulier kunnen invullen met "Nee".
 • [quote:305e43ce84="Ger"][quote:305e43ce84="MReLecTro"][lol mode]gewoon alles retour afzender sturen. met een beetje geluk ben je er dan binnen een jaar af :P [/lol mode][/quote:305e43ce84]Dacht je. Ik krijg al 2 jaar post van Debitel gericht aan een voormalige bewoner van mijn adres, al vele keren retour afzender gestuurd met de melding dat de beste man verhuisd is, maar Debitel blijkt niet de snuggerste…[/quote:305e43ce84]

  Uit ervaring weet ik dat de term ""overleden" op de retourenvelop meer motivatie geeft om zorgvuldig de database aan te passen. :wink:

  Zeker bij aanmaningen wordt er niks gedaan aan de verhuisd-opmerking omdat sommige wanbetalers dit als truc gebruiken om onder de betaling uit te komen.
 • [quote:b01ece0eb2="J. de Boer"]………….
  Die oproep voor donorschap was volkomen legaal. Die vriend van je had gewoon het bijgevoegde formulier kunnen invullen met "Nee".[/quote:b01ece0eb2]Ik denk niet dat het legaal is om met ongevraagd drukwerk een ontvanger te "dwingen" tot reageren.
 • Die oproep om donor te worden is aan iedere Nederlander gestuurd en was als nationale actie volkomen legaal. Natuurlijk kan niemand je [i:4c3a68deb6][u:4c3a68deb6]verplichten[/u:4c3a68deb6][/i:4c3a68deb6] om te reageren en als je goed las beweerde ik dat zoals je kunt zien ook niet. Maar om verder aandringen te voorkomen is dat terugsturen van dat antwoordformulier wel de [i:4c3a68deb6]manier[/i:4c3a68deb6] om aan te geven dat je dit niet wilt, gemakkelijker zelfs voor hun [i:4c3a68deb6][u:4c3a68deb6]en[/u:4c3a68deb6][/i:4c3a68deb6] voor je zelf, omdat alleen dan het automatisch wordt verwerkt.
  De persoon over wie het ging had voorzover ik begrijp wel geantwoord, maar op een voor beide partijen moeilijke manier.
 • [quote:8635f99ba9="J. de Boer"]Die oproep om donor te worden is aan iedere Nederlander gestuurd en was als nationale actie volkomen legaal. Natuurlijk kan niemand je [i:8635f99ba9][u:8635f99ba9]verplichten[/u:8635f99ba9][/i:8635f99ba9] om te reageren en als je goed las beweerde ik dat zoals je kunt zien ook niet. Maar om verder aandringen te voorkomen is dat terugsturen van dat antwoordformulier wel de [i:8635f99ba9]manier[/i:8635f99ba9] om aan te geven dat je dit niet wilt, gemakkelijker zelfs voor hun [i:8635f99ba9][u:8635f99ba9]en[/u:8635f99ba9][/i:8635f99ba9] voor je zelf, omdat alleen dan het automatisch wordt verwerkt.
  De persoon over wie het ging had voorzover ik begrijp wel geantwoord, maar op een voor beide partijen moeilijke manier.[/quote:8635f99ba9]Ik had het over "dwingen"; als aan het niet-beantwoorden van ongevraagd drukwerk dergelijke bedreiging tot "rompslomp" hangt dan zou ik minstens een klacht indienen bij de "reclamecode" of hoe die instantie ook precies nog zich noemt.

  Men heeft mij maar met rust te laten, opzouten die zulken.

  http://www.reclamecode.nl/

  Ik vermoed trouwens dat de EU op dit punt eerdaags wel het een en ander zal "harmoniseren" want de brievenbusterreur loopt wat uit de klauwtjes. Ik ben burger van dit land en dat is niet zomaar te vertalen naar [b:8635f99ba9]eigendom[/b:8635f99ba9] van (semi-)staatsinstellingen cq enige bio/recyclings-industrie met of zonder statiegeld.

  http://www.metaseek.nl/search/nl/1/organen+handel
 • Gewoon 80 keer bellen en vragen of ze ophouden :lol:
 • [quote:9772b6b2a0="Harmen015"]Gewoon 80 keer bellen en vragen of ze ophouden :lol:[/quote:9772b6b2a0]Nee, afgezien van de inspanning kost je dat ook nog telefoongeld en niet zelden hebben ze daarvoor een gedeeld terugvang-tarief dus alle belang erbij om jou zo lang mogelijk in een duur wachthokje aan de lijn te houden.

  Echt, die practijken kunnen niet genoeg bestreden en aan de kaak gesteld worden.
 • Zelfs de RWD verkoopt jouw gegevens aan allerlei autobedrijven zodat je allerlei ongewenste post krijgt als je APK dreigt af te lopen. Dit vind ik toch wel schandalig dat een Rijksdienst dit doet. Ik vind dit privacy gevoelige informatie.
 • [quote:a3e17d605f="willem1940"][quote:a3e17d605f="Harmen015"]Gewoon 80 keer bellen en vragen of ze ophouden :lol:[/quote:a3e17d605f]Nee, afgezien van de inspanning kost je dat ook nog telefoongeld en niet zelden hebben ze daarvoor een gedeeld terugvang-tarief dus alle belang erbij om jou zo lang mogelijk in een duur wachthokje aan de lijn te houden.

  Echt, die practijken kunnen niet genoeg bestreden en aan de kaak gesteld worden.[/quote:a3e17d605f]

  Daar zeg je me wat Willem.

  Wat moet je dan doen om af te melden een openhaard voor de deur zetten ofzo ? :lol:
 • Er is te laks toezicht op die dingen en burgers zijn nog te goed van vertrouwen of reeds suf-geargumenteerd.

  De beste manier is: lawaai hierover, bedrijvers met naam en toenaam benoemen, slechte publiciteit voor die boosdoeners.
  Consumentenbond, radio-inbelprogramma's en tv-dingen zoals koning klant of kassa en noem maar op en daaroverheen het nogal langzaam, maar wel grondig werkend http://www.reclamecode.nl/

  Ik zie dit soort zaken als een klein onderdeel van de wereldwijde verloedering waaraan we de huidige crisis te danken hebben, ten nauwste verwant aan oplichting. Goed nadenken dus hoe je het schorem zo veel mogelijk last kunt bezorgen en vooral negatieve publiciteit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.