Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

TNT-Post, houdt mijn pakketje in gijzeling!

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Ik verwacht een pakketje uit de VS, maar sinds ruim een week wordt het door TNT-Post op hun depot vastgehouden en weigeren mij te vertellen per wanneer ik erover mag beschikken.

  Hoelang mag TNT-Post jouw pakketje in 'gijzeling' houden?

  Ze claimen gelden namens de douane te innen en halen voor zichzelf ook flink geld binnen. Volgens mijn ervaring worden mensen door TNT-Post flink uitgemolken! :evil:
 • Als je een pakketje uit de VS ontvangt kan het zijn dat je invoerrechten en BTW moet betalen. Het postbedrijf int dit.
  http://www.douane.nl/particulier/internetaankopen/
 • Ze mogen dat gewoon doen, waarschijnlijk zitten er rechten op je product. De USA valt niet onder de Europese Unie dus er is geen vrij verkeer van goederen. Wees blij dat je niet in Nigeria woont, ze houden zich hier gewoon aan de regels.
 • Ik zie anders geen enkel verschil tussen de ' 419-jongens' uit Nigeria:

  http://www.youtube.com/watch?v=Ktz7vc70hZ8&feature=channel_page

  en bankiers: beiden weten gebakken lucht te genereren, waar een ieder gek op is! :wink:
 • Dat is het risico van buiten de EU iets bestellen.
  Je gaat gewoon flink betalen aan de postbode waarschijnlijk (afhankelijk wat je gekocht hebt)
  Volgende keer zorgen dat er *gift* en een lage waarde op staat… wil nog wel eens schelen ;)

  Ik weet uit ervaring dat het lang kan duren maar dan gewoon iets uit Zwitserland (is ook geen EU….) duurt dan ff lekker 10 dagen ofzo, daarna btw uitzondering geval aangevraagd aangezien het bedrijfsmatig is.
 • vreemd, toen de koers 1.6$ >> 1€ stond (vorig jaar zomer), heb ik iets van 130 laptops uit de VS gehaald in een periode van 9 weken. Nooit langer dan 2dgn na aankomst in NL op moeten wachten. Het waren laptops van tussen de 1800 en 7000 dollar.
 • [quote:fdf97e3bea="Jax Dryke"]vreemd, toen de koers 1.6$ >> 1€ stond (vorig jaar zomer), heb ik iets van 130 laptops uit de VS gehaald in een periode van 9 weken. Nooit langer dan 2dgn na aankomst in NL op moeten wachten. Het waren laptops van tussen de 1800 en 7000 dollar.[/quote:fdf97e3bea]

  Doe maar duur :lol:
 • Heb dit zelf een paar weken geleden aan de hand gehad.
  Via tracing and tracking kon ik 'zien' dat mijn pakketje op inklaring lag te wachten.
  Duurde in totaal negen dagen. Extra kosten voor bewerking was 12,50 Euro (naast de te betalen invoerrechten). Af te dragen aan de besteller van TNT-post.
 • Gewoon in Nederland kopen.Ik heb een 16GB OCZ kit uit Canada laten opsturen en dat duurde erg lang. Dus ik koop het voortaan gewoon in mijn eigen land. :o
 • Vaak zijn bepaalde goederen slechts in/uit de VS te verkrijgen! Ook al worden dit soort van artikelen elders geproduceerd - zoals in China of zelfs in de EU!

  TNT-Post, durft telkens de klanten schaamteloos te benadelen: zaterdag de gehele dag op mijn pakketje thuis gewacht… Eens zien of ik komende dinsdag wel mijn bestelling mag ontvangen! Met een monopolie op zak kan TNT-Post zich wel van alles en nog iets permitteren!!! :evil:

  TrackTrace op zaterdag:

  De volgende gegevens zijn over uw zending gevonden:

  Statusinformatie Datum Locatie
  Zending opgehaald en in sorteerproces 10-04-2009 Amsterdam , intern transport pakketten
  Zending zit in afleverroute 11-04-2009 Amsterdam Zuidoost , pakkettendistributie
  Bestelling uitgesteld servicekader 11-04-2009 Amsterdam Zuidoost , pakkettendistributie
  Zending zit in afleverroute 11-04-2009 Amsterdam Zuidoost , pakkettendistributie
 • Dat zegt niet zoveel. TenT heeft alleen zin wanneer de chaufeur elke dag zijn scanner laat uitlezen.Dus jou chauffeur heeft zijn route niet afgemaakt en het pakket ligt weer op het depot en zijn scanner is nog niet uitgelezen.
 • Wees niet bang, als klant ben je niet de enigste ide wordt uitgemolken.. de werknemers ook :wink:

  Ik kan het weten,
 • Ruim 50 euro betaald aan tnt, voor iets dat ruim 100 dollar heeft gekost!!!
 • Wat is het?, en was het niet in NL te koop?
 • http://www.recordergear.com/pd/diasonic/digital_voice_recorders-87/ddr-5300_diasonic_cd_quality_voice__tel_recorder__sd_card_slot-218.html
 • Mooi ding. :lol:
 • [quote:c6054f7688="maanvol"]http://www.recordergear.com/pd/diasonic/digital_voice_recorders-87/ddr-5300_diasonic_cd_quality_voice__tel_recorder__sd_card_slot-218.html[/quote:c6054f7688]

  ehm … jij hebt echt niet goed rondgekeken ..
  deze dingen worden zowel bij de mediamarkt als de mediamarkt verkocht. BCC Hengelo, Enschede en Den Haag ben ik 100% zeker van (heb ik gewerkt).
 • Toch iets dichter bij huis. :P
 • Ik heb een Samsung Blackjack II uit amerika besteld.
  het lag 3 weken in de douane. 2 weken om naar nederland te komen en daarna 3 weken in de douane.
  ik moest 70 EURO betalen op een produkt die hier niet verkrijgbaar is en ook nooit zal zijn. Ik snap het als je invoerrechten of belasting wat dan ook moet betalen als je hier de produkt ook kan krijgen om te voorkomen dat iedereen in amerika koopt en de bedrijven hier naar de klote gaan
  maar als ik hier de produkt niet kan kopen omdat de model gemaakt is voor de amerikaanse markt snap ik niet waarom ik belasting betaal over een produkt die hier niet bestaat ( of in andere EU landen)
 • Nou dat is niet echt moeilijk te bedenken lijkt mij.
  Er zal ongetwijfeld een Europees gefabriceerd product zijn dat lijkt op wat jij wil hebben. Mogelijk niet precies als wat je op het oog hebt, maar wel gelijkend.
  Als je nu dus die heffingen hoog maakt, zal voor een aantal kopers die drempel dusdanig hoog zijn, dat ze dan maar kiezen voor het Europeese product.

  In Amerika doen ze overigens het zelfde voor sommige producten uit Europa en in China doen ze het ook en eigenlijk dus overal.
  Dat heet protectionisme.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.