Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Holux M-241

Anoniem
helicop
4 antwoorden
 • Ik beschik over zo'n 'Holux M-241' gps-systeem.

  Wat mij tegenvalt is de nauwkeurigheid! Ik zie dat ik dwars door muren, bomen, wateren, etc., ga. waarom word jouw route niet precies weergegeven? Zijn de satellieten niet goed om dit te doen? Bestaan er systemen die een route wel precies kunnen weergeven?
 • Typische afwijking van een gps ligt in de buurt van de 5 tot 10 meter.
  Met WAAS kan dat wat beter zijn, maar veel beter dan 3 meter nauwkeurigheid voor een consumenten-GPS zit er niet in.
  Als de constellatie van de satellieten een beetje ongunstig is, zit je al gauw op een grotere afwijking en 15 meter is dan helemaal niet zo bijzonder.
  Wil je echt nauwkeurig werken (minder dan een meter of zelfs cm) dan heb je een ander soort ontvanger nodig (differential) maar dan praat je over heel andere prijzen (enkele duizenden Euro's).
 • [quote:c7bfde3740="maanvol"]Ik beschik over zo'n 'Holux M-241' gps-systeem.

  Wat mij tegenvalt is de nauwkeurigheid! Ik zie dat ik dwars door muren, bomen, wateren, etc., ga. waarom word jouw route niet precies weergegeven? Zijn de satellieten niet goed om dit te doen? Bestaan er systemen die een route wel precies kunnen weergeven?[/quote:c7bfde3740]

  Je meet niet DOOR muren en bomen heen, je meet indirect, de GPS bepaalt a/d hand van eerdere bepalingen en via reflectie van signalen de positie op dergelijke moeilijke locaties. Staal is een grote reflectiebron maar ook een hinderbron.
  Ik ken zo'n apparaat niet, meet die van seconde op seconde de locatie of gebeurt dat stiekem met een interval waar die de puntjes aan elkaar interpoleert?
  GPS posities blijven een uiterst nauwkeurig schatting als je bedenkt hoe het gaat en dat het gratis is ;)
 • Ben al jaren een tevreden TomTOM gebruiker. Geb nu een TytanII met TT6,, daarvoor een Compaq met TTmuis.
  In 99% vd gevallen sta ik Op de weg en niet ernaast
  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.