Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Waar geld vandaan?

Anoniem
None
52 antwoorden
 • ik vroeg me het volgende af: Als jullie een nieuwe pc kopen krijgen jullie dan, dat van jullie ouders (dus dat zij betalen) of moet je het met je eigen baantje betalen??

  Ik krijg het geld gewoon van me ouders, dus ik vroeg of de meeste mensen dat ook wel hebben.
 • ik denk dat de meeste mensen hier volwassen zijn en het dus zelf betalen
 • Hoi,

  Bij ons gaat het als volgt, om de drie jaar bouw ik een nieuwe, dan gaat de oude naar mijn zoon, en die van hem naar mijn dochter, dit omdat mijn dochter er het minst mee doet.

  Als één van de twee vind dat hij beter wil, dat gaat hij of zij er echt zelf maar voor werken, zodat ze weten dat niets voor niets gaat.

  Neemt niet weg dat wij daar dan best wel iets bijleggen, maar vinden wel dat ze er zelf ook de handjes ervoor uit de mou moeten steken.
 • Welkom in de echte wereld … en zie dat niet alles "gratis" is….. 8)
 • Topic maar ff verhuisd.

  Enne, het kan zeker geen kwaad om te werken voor iets dat je graag wilt hebben, dat hebben mijn ouders mij tenminste ooit geleerd. En dat zal ik mijn kinderen ook aanleren.

  Natuurlijk verdient een kind niet zo gemakkelijk geld als de ouders, maar als zo'n kind er moeite voor doet (bijv. goede schoolresultaten, meehelpen in en rond het huis), dan mogen ouders dat wel belonen door wat bij te lappen!
 • Ik betaal het van mijn eigen baantje :)
 • Gewoon zelf betalen. Mijn moeder heeft liever dat ik het niet koop, dus ze zal er ook nooit is iets bijleggen.
 • Ook ik heb helaas geen sponsor. :wink:
 • ik ook

  betaal alles uit eigen zak
 • Ik dus ook. Help wel n beetje mee met diegene die dan mn pc bouwt, leer ik zelf ook wat van, krijg um dan ook iets goedkoper, maar betaal dus zelf.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • [quote:39e05c5ac2="sivasli40"]Ik krijg het geld gewoon van me ouders, dus ik vroeg of de meeste mensen dat ook wel hebben.[/quote:39e05c5ac2]Weinig soortgenoten tot nu toe… :oops:
 • [quote:9f80f60aec="sivasli40"]

  Ik krijg het geld [b:9f80f60aec]gewoon[/b:9f80f60aec] van me ouders[/quote:9f80f60aec]

  Ik denk eerder dat het niet zo gewoon is….

  enneh… "me" ouders? !
 • je krijgt het gewoon van je ouders ??

  hele slechte opvoeding vind ik dat.  Jouw ouders leren jou zo niet om het met minder te doen.
  Dat wordt nog wat, als je straks volwassen bent .. een wwtje of bijstandsuitkering hebt .. en dan ..
 • [quote:f74a35f386="Jax Dryke"]je krijgt het gewoon van je ouders ??

  hele slechte opvoeding vind ik dat.  Jouw ouders leren jou zo niet om het met minder te doen.
  Dat wordt nog wat, als je straks volwassen bent .. een wwtje of bijstandsuitkering hebt .. en dan ..[/quote:f74a35f386]

  Ja, zo gaat dat tegenwoordig.. :o Dat noemen ze dan 'moderne opvoeding' :lol: :roll:

  En in geval van een bijstandsuitkering is het vaak ook nog eens zo dat je in dat geval ook nog een vergoeding krijg voor de computeraankoop…..

  just me two cents.. 8)
 • Ik moet het van mijn eigen baan betalen.
 • Ik heb het vroeger ook gewoon van mijn eigen bijbaantje betaald (tegenwoordig van een eigen baan, zonder "bij";) ). Als ik destijds aan mijn ouders had gevraagd om geld bij te leggen hadden ze me keihard uitgelachen denk ik. Er stond al een computer thuis, dat was genoeg. Als ik een computer voor mezelf wilde moest ik daar ook maar zelf voor zorgen. En terecht vind ik.
 • dat bedoel ik ..

  toen ik nog thuiswoonde, een jaar of 8 geleden, en ik vroeg om geld voor een videokaart, geheugen of wat dan ook .. dan snapten ze dat niet eens. Meer in de trend van: er zit toch al een videokaart in.. uitleggen waarom een betere nodig was hielp niet. Ze snapten het al niet bij 'hogere clocksnelheid'.

  Ik vind dit zowiezo een waardeloos topic. Het doet mij denken aan iemand die graag wil laten zien dat hij/zij verwend wordt.
 • Ik moest al vanaf dat ik 14/15 was alles zelf betalen. Kleding, computer en alle overrige dingen.

  Gewoon keihard werken, ochtendkrant, stage ( krijg ik ook betaald ) en studie financiering :P .

  Het probleem tegenwoordig is dat sommige niet goed met hun geld om kunnen gaan. krijgen ze salaris binnen, dan is het gelijk, ooh kleding, spelletjes, uitgaan, sigaretten en dan plotseling heb je niks meer en dan kunnen ze weer een maand wachten.

  Ik ben gewoon vanaf 16 al begonnen met elke maand 250 euro sparen. Geloof mij, ik ben nu 18 en als je dan gaat kijken van wat je allemaal heb gespaard, dan wordt je heel vrolijk en dan kan je een leuke nieuwe computer kopen en gerust aan je rijbewijs beginnen.

  Ik ben mijn ouders dankbaar dat ze mij al vroeg hebben laten werken en hebben gezegt, als je iets heel graag wilt hebben moet je daar zelf voor gaan werken!.

  :)
 • Ik ben van dezelfde mening als de meesten hier. Als je iets wilt hebben moet je er zelf maar voor werken. Blijkaar is dat bij veel jongeren tegenwoordig niet meer zo. Ik houd mijn hart vast als deze generatie wat ouder is. Ze hebben nooit met geld leren omgaan en zijn het gewoon dat ze alles zomaar krijgen :( .
 • [quote:1318a9f506="WMP"]Ik ben van dezelfde mening als de meesten hier. Als je iets wilt hebben moet je er zelf maar voor werken. Blijkaar is dat bij veel jongeren tegenwoordig niet meer zo. Ik houd mijn hart vast als deze generatie wat ouder is. Ze hebben nooit met geld leren omgaan en zijn het gewoon dat ze alles zomaar krijgen :( .[/quote:1318a9f506]

  Ik ken anders ook een heleboel "ouderen" die niet met geld kunnen omgaan, doorgaans zijn dat de ouders van die jongeren die alles maar krijgen. Het is ook niet zo zeer een leeftijdskwestie maar een mentaliteitskwestie ontstaan doordat er al tijden geen echte zware crisis is geweest, men was dus gewend dat alles steeds beter werd.

  In de huidige situatie gaan de meeste echter snel genoeg leren en voor wie dat niet snel genoeg doet bestaat er altijd nog de ultieme leerweg, de schuldsanering. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.