Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Thee- en andere moeilijk te verwijderen aanslag

Anoniem
jolo
25 antwoorden
 • Bij het doen van de dagelijkse afwas valt het me op dat onder andere theeaanslag lastig te verwijderen is. Net zoals koffie(melk)- en andere aanslag. Waaronder ook pastasaus.

  Voor thee- en koffieaanslag kwam ik via google onder andere Oma Weet raad Keuken,Kook,Baktips Theeaanslag/Koffie tegen. De vraag is of er hier op dit forum daarmee en andere schoonmaakmiddelen uit de supermarkt persoonlijke ervaring is. Zodat we die hier op het forum kunt delen.
 • Het hangt zeer sterk af van de ondergrond, is het zacht, hard maar toch poreus.

  Theevlekken kun je idd met zuur bestrijden, citroenzuur maar ook azijnzuur. Als ik zelf een glas sinaasappelsap drink in een glas waar net thee in gezeten heeft (en alleen snel omgespoeld) dan is is na die tijd heel mooi schoon…

  Voor troep die erin trekt, pasta kleurstoffen…. als ht er echt niet uit gaat na een goed week en wasbeurt.. helpt vaak alleen bleekwater, maar ook niet altijd… en pas op al het materiaal kan er niet goed tegen of verkleurt….. plus dat het niet zo milieuvriendelijk is.

  De Oma tips zijn vaak heel aardig…..

  PS: vlekken van aangebakken aardappelen…. gewoon met koud water lang laten staan…. dan zwelt het vaak weer en kun je het met de gewone afwas vaak weer schoonmaken. Meteen veel heet water : werkt averechts….
 • Mijn moeder heeft laastst de rijst laten aanbranden en nu zitten er mooie zwarte rijstafdrukken op de bodem, die er met veel geschuur en geschrob niet afgaan. Weet je daar mischien de oplossing op ?:P
 • In laten weken met warm water en biotex. Gewoon een paar dagen laten staan.
 • Hetzelfde een keer gehad. Pan vullen met heet water,wat bleek erin,laten weken,af laten koelen,schuursponsje er door heen halen en goed naspoelen. :wink:
 • Door het laten staan hydrolyseren dan wel rotten de restanten aardappel/rijst. Dat kost nu eenmaal tijd…. Wil je sneller resultaat moet je vaak naar hele smerige middelen, die bijv ook niet goed zijn voor de pan (zeker niet voor een Alu pan…)
 • ik heb toen alle glazen thee kopjes schoongemaakt met JIF
 • Bij de theeaanslag gaat het om theeglazen. Ik had vanmiddag een groot theeglas gevuld met een laagje citroen, en aangevuld met leidingwater. Ik check morgenochtend wel of het is gelukt. Met bleekwater wil ik het nog niet proberen. Ik zag het wel liggen in het schap van de supermarkt. Maar ik heb dat nog niet gekocht. Azijn zou ik ook nog wel kunnen proberen. Jif of eigenlijk Cif heb ik ook wel eens geprobeerd voor theeglazen. Maar gebruik ik liever niet.

  Wat de pastasaus resten betreft. Die komen terecht in een plastic magnetronschaaltje. Als ik die schoonmaak met groene dreft, dan zie ik doorgaans nog achter gebleven restjes.

  En hoe zijn de ervaringen van het schoonmaken van een de koekenpan? Dan bedoel ik niet de binnenkant. Maar de buitenkant. De onderkant van die koekenpan is geribbeld. Dus moeilijk schoon te maken. Ik vond er wel een vergelijkbare vraag over Help onderkant koekepan hoe maak ik die schoon Maar ik twijfel aan de daar geboden antwoorden.
 • bij aankoken laat ik meestal een zoutoplossing droog koken. werkt aardig goed :)
 • Ik heb dat grote theeglas inmiddels, na nogmaals in de afwas te hebben gehad, gecheckt. Zo te zien is de theeaanslag verdwenen. Ik heb die citroen/water overgegoten in een glazen maatbeker met zichtbare melkaanslag. Eens zien wat het daarmee doet.
 • Voor aanslag in een pan, gebruik Vitrol.

  Niet aansteken btw .. gewoon Vitrol erin doen, 2dgn laten weken, daarna uitspoelen met lauw water (niet warm, niet koud).

  Daarna ff met CIF er overheen, en schoon is pan.

  Dan als laatste ff door de vaatwasser halen (kan je het beste doen zonder glazen er bij in te zetten) en 'the dirt is gone'.
 • [quote:4b46422cb1="Jax Dryke"]Voor aanslag in een pan, gebruik Vitrol. [/quote:4b46422cb1] Wat is dat? Is dat wel verkrijgbaar in supermarkten?
 • Zal wel vitriool bedoeld zijn, overdreven oplossing, maar goed.

  Doe het gewoon in de afwasmachine en nergens last van, lijkt wel een topic voor OW'en. :x

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwavelzuur
 • Het is anders wel bedoelt als een serieus topic. En chemische vloeistoffen vallen vanaf nu, buiten het doel van dit topic.

  Ik heb overigens geen afwasmachine. Ik doe de afwas nog steeds met de hand.
  [quote:92ce8e1e0c="jolo"] Ik heb die citroen/water overgegoten in een glazen maatbeker met zichtbare melkaanslag. Eens zien wat het daarmee doet. [/quote:92ce8e1e0c] Ik vind de glazen maatbeker voldoende schoon. De melkaanslag is verdwenen. Ik heb dit ook nog geprobeerd in een melkglas. Hierin is het resultaat iets minder. Maar kan er wel mee door. In dat melkglas heeft toch vaker melk gezeten.

  Verder heb ik met citroen/water uit een soepkop erwtensoep aanslag proberen te verwijderen. Ik vind het resultaat nog niet voldoende. Dus heb ik deze weer opnieuw gevuld met verse citroen/water voor een tweede poging.
 • Heb ook geen sopsnol hoor, maar in me uppie maak je niet zo gek veel vies. Dus de afwas kan makkelijk met de hand gedaan worden. Bovendien waar moet ik in een keukentje van 2 bij 2 zo'n sopsnol plaatsen? Heb nu al te weinig ruimte.
 • Ik heb ook geen "Fatima" maar ook niet nodig.
 • Heeft niet echt met thee-aanslag te maken maar aangezien de tijd van de muggen en ander 'ungeziefer' aanbreekt je muggen en vliegen ook kan 'verdelgen' met een schoteltje met een paar van die zoetjes voor in de koffie ofzo. Ze snoepen ervan en krijgen zo een 'overdosis' en sterven.
  (heb ik gelezen op een forum)
 • [quote:c6a429db70="Margreet57"]Heeft niet echt met thee-aanslag te maken maar aangezien de tijd van de muggen en ander 'ungeziefer' aanbreekt je muggen en vliegen ook kan 'verdelgen' met een schoteltje met een paar van die zoetjes voor in de koffie ofzo. Ze snoepen ervan en krijgen zo een 'overdosis' en sterven.
  (heb ik gelezen op een forum)[/quote:c6a429db70]


  dierenbeul


  sla ze dan gelijk dood met een schoen ofzo ..
  eerst laten lijden en dan laten sterven. kleine dieren hebben ook een gevoel hoor.
 • Nou ze sterven tenminste 'high' en merken er niks van. :lol:
  Bovendien, der zijn der genoeg van op de wereld, teveel zelfs. :)
 • Dan nu weer terug ontopic.
  [quote:75b64d826b="jolo"] En hoe zijn de ervaringen van het schoonmaken van een de koekenpan? Dan bedoel ik niet de binnenkant. Maar de buitenkant. De onderkant van die koekenpan is geribbeld. Dus moeilijk schoon te maken. [/quote:75b64d826b] Om precies te zijn gaat het om de buitenkant van een wokpan. Ik heb er voor alle zekerheid een foto van gemaakt

  [img:75b64d826b]http://img242.imageshack.us/img242/4479/wokpan4aug09.jpg[/img:75b64d826b]

  Is er nog een mogelijkheid om dat schoon te maken? Of kan ik beter een ander model wokpan aanschaffen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.