Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

Bye bye IE6

Anoniem
Phrea
5 antwoorden
 • Vanochtend wachtte mij een prettige verrassing op het werk: ze hebben het oude IE6 vervangen door IE8, en da's een verademing! :D

  (goed, nog steeds IE, maar het scheelt een hoop)
 • En nog steeds Windows. Internet Explorer 8 is inderdaad een behoorlijke verbetering ten opzichte van IE6 & IE7. Een grotere verassing zou zijn, als op je werk opeens een Linux distributie geïnstalleerd zou zijn.
 • Dat zit er niet in, daar ben ik van overtuigd. Er hangt een hoop vast aan de Windows-configuratie. Dusdanig zelfs dat ik ook per se met Internet Explorer moet inloggen op het netwerk als ik thuiswerk.

  Plus dat er dan waarshijnlijk zo'n 2000 mensen een beginnerscursus moete krijgen om met Linux te werken, en dat zie ik ook niet zomaar gebeuren. Want ook Ubuntu is met veel dingen heel anders dan Windows.
 • Dat is ook het geval op mijn werk. Daar wordt nu ook alleen Windows gedraaid.

  In die jaren dat er werk heb ik op slechts één PC Linux gezien. Maar die oude computer was van de klant, waarvoor we printen produceerden (bestucken en solderen) testen. Dat deden we met een PC & externe hardware om een print op aan te kunnen sluiten. De software die gebruikt werd om de printen testen, draaide onder Red Had Linux 6.0. De PC was overigens niet op een netwerk aangesloten.

  Ik herinner me nog dat ik een keer terugkwam van vakantie, dat Red Had Linux niet meer wilde opstarten. Degene die in mijn plaats printen hadden getest, had 'm uitgezet zonder Red Had Linux op de juiste manier af te sluiten. (Het ging om Linux zonder grafische interface. Zodat het voor een niet Linux kenner, op DOS lijkt.)

  Ik ben daar de enige die iets van Linux afweet. Ik heb het dus handmatig met commando fsck weer in orde gemaakt. Zodat de printen van de klant weer verder getest konden worden.

  Inmiddels produceren we die print niet meer, en ging de enige PC met Linux weer terug naar de klant.
 • same here .. ik draai voornamelijk linux op mijn laptop. er werken hier rondom mij zo'n 200 mensen, waarvan de helft niet eens weet wat linux is. Zo had ik het over de nieuwe versie van Ubuntu voor gamers, Ubuntu Ultra Edition 2009, en stond een ander zo te kijken van 'wtf is linux' :S .. nu, een maand later, werkt hij er zelf ook mee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.