Vraag & Antwoord

Offtopic Forum

HME 2009: hcc-dagen weer in de herkansing?

Anoniem
PS
40 antwoorden
 • Vorig jaar:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=194894&postdays=0&postorder=asc&start=0

  Heeft iemand een beter zicht op of er veel standjes met 2e hands spullen zijn dan je op basis van de plattegrond en de namen die in Hal 9 (Shopping deel) kunt afleiden?
  http://www.hme2009.nl/images/presentaties/plattegrond%20hme2009.pdf
 • [quote:2e1df00732="PS"]eveneens offtopic:

  Ligt er natuurlijk maar net aan of de jongere generaties de plannen net zo slecht vinden als de oudere natuurlijk. De leeftijdsverhoging van de AOW had toch ooit plaatsgevonden ivm steeds hogere levensverwachtingen ten opzichte van de tijd dat de AOW is ingevoerd. In dat geval is het dus gunstiger dat het zo snel mogelijk wordt ingevoerd en niet over een paar jaar, want dan moet er dus een extra bedrag aan AOW worden opgehoest. Idem voor de kilometerheffing, verheug me er nu al op. Ga elke dag met ov naar kantoor en aan die paar kilometers in het weekend (<7.000 op jaarbasis) zal ik minder kwijt zijn dan nu aan BPM en wegenbelasting. :wink:[/quote:2e1df00732]

  Niet mijn mening, maar we leven in een democratie…. :wink:
  Vadertje Drees zou zich in z'n graf omdraaien.

  Wat betreft die km-[u:2e1df00732][b:2e1df00732]registratie[/b:2e1df00732][/u:2e1df00732]:
  Op een registratie systeem ben ik fel tegen: kost miljarden en levert te weinig voordelen op. De nadelen zijn ver in de meerderheid:
  - Kost (blijvend) te veel. Exploitatie, administratie, onderhoud.
  - "Terugdraaien" is nauwelijks mogelijk, omdat er teveel voor verricht is
  - Privacygevoelig
  - Storinggevoelig
  - Fraudegevoelig (de onderwereld verneukelt zich nu al)
  - Buitenlandse kentekens kunnen niet meedoen op deze wijze
  - Filedruk zal niet of nauwelijks lichter worden. De meesten staan niet voor hun lol in die file en vaak is er geen vervoersalternatief. De capaciteit van het OV is onvoldoende, evenals de dekkingsgraad.
  - Ik wil mijn dashboard niet ontsierd hebben met zo'n %#$kastje. :evil:

  Wat niet wegneemt dat ik voorstander ben van een km-[b:2e1df00732][u:2e1df00732]heffing[/u:2e1df00732][/b:2e1df00732], maar dan zoals de SP 'm voorstaat. Heel simpel en niet duur.
  Kan bovendien redelijk eenvoudig teruggedraaid worden als 't niet bevalt.
  Er wordt al genoeg geregistreerd in dit land!

  Noodzaak??? :wink:
 • De grootte van het evenement lijkt weer iets gekrompen, mede door het verdwijnen van de grote, lege ontvangsthal maar volgens mij ook minder verkoopstands.

  Zal qua stands wel een beetje hetzelfde verhaal zijn, vooral veel Duitsers van turkse komaf met lege dvds/geheugenkaartjes/helikoptertjes en overal dezelfde merkloze usb-gadgets. Naar mijn weten was er verleden jaar niet veel tweedehands, of je moet het slijten van overjarige scanners, stuurtjes en andere refurbished troep daaronder verstaan. Prijsniveau gelijk aan een gemiddelde webshop of zels duurder, niet echt stunten dus. Mocht je gaan, dan kan je het best de zondag pikken. De tijdschriftenstands moeten dan van hun bladen af en dan hou je aan je entreegeld nog een grote tas gratis leesvoer over.

  Ik laat het evenement dit jaar zeer waarschijnlijk aan mij voorbij gaan, of ik moet hier verslagen gaan lezen over een originele nieuwe opzet en stuntprijzen voor kwaliteitshardware. :D
 • Ik ben vrijdag geweest, wat een aanfluiting.

  Echt waar waardeloos, echt waardeloos.

  De PC dumpdag is groter.

  Ik weet niet hoe je het netjes moet zeggen, maar dit is voor mij de laatse keer geweest. niks koopjes niks lekker keuvelen en snuffelen.

  Ik heb de afgelopen 25 jaar geen jaar gemist, behalve het bekende jaar.

  Er was helemaal niets, ik ging met een tiet geld want ik wilde hem ff uit de broek laten hangen. Een nieuwe computer met 26 inch monitor. Niemand had een groter monitor als 24 inch, behalve pc oke had een 28 inc maar niet mijn merk Hans o.i.d.

  Ik wilde graag een AMD X4 965 die was helemaal niet te vinden.

  Maar helicoptertjes en auto's in overvloed.

  Zonde van mijn centjes, dat ik geweest ben.

  paby
 • Ik had besloten om niet gaan….. (b)lijkt dus wrs een juiste beslissing te zijn…. zit ook niet op die heli's en zo te wachten….
 • Ik wilde in eerste instantie gaan, maar toen zag ik de plattegrond met als grootste bedrijven in de koopjeshal : "Start-Europe", "trading import" en "PC-oke" …
  niet echt namen die de indruk wekte dat er iets zinnigs te koop zou zijn.
  De 'grote' computer-winkels schitteren zelfs door hun afwezigheid …
  tja … zo wordt een entree van 12,50 wel heel erg veel.

  Ik denk dat de gouden tijden van de 'computerbeurs' (of dat nu HCC/HME of Benelux Computer of dumpdag is) definitief voorbij zijn.
 • Gouden tijden liggen idd al jaren achter ons, al vindt ik het best wel leuk om zo nu en dan eens door zo'n hal met computermeuk te lopen als gezellig middagje uit. HME is echter zoals verwacht weer een teleurstelling (gelukkig thuisgebleven) ik hou het dus maar bij zo nu en dan de pcdump in de RAI, slechts 5 euro entree en niet zoveel opgeklopt gedoe wat in de praktijk tegenvalt maar enkel de marktkraampjes
 • Bij ons op school kon je je opgeven om mee te gaan naar de HME beurs met korting. ''Het is geweldig'' ''Je moet er een keer geweest zijn''
  NOT!
  Wat ben ik blij dat ik niet mee gegaan ben.
 • Een collega van mij is afgelopen vrijdag geweest. Zal morgen wel horen hoe het was.

  Hij heeft mij nog gevraagd, maar aangezien de mensen in dit topic al zeer enthousiast reageren heb ik gelijk gezegd dat ik niet heen ga. Als ik als niet HCC lid daar 12,50 euro aan intree moet betalen + ongeveer 10 euro aan brandstofkosten dan moeten daar echt al scherpe aanbiedingen zijn wil ik enigzins de kosten er weer uithalen. Daar komt ook bij dat ik qua hardware momenteel niets nodig ben.
 • rolla, als je HCC lid bent dan moet je toch de informatie beter in de gaten houden. Op vertoon van je HCC kaart kon je op één van de 3 dagen gratis na binnen. (je kaart werd gescand, dus een 2e dag ging niet)
  Ik ben op vrijdag geweest en het viel inderdaad vies tegen.
  De HCC stands waren goed bezet met oudere leden die zeer moeilijk van hun stoel te krijgen waren, alleen de testbank vond ik ok.
  De gratis stick die beloofd was kon niet worden geleverd er zou iets fout zijn gegaan bij de douane, ze werden gescand en ja je raad het al veel info was niet leesbaar dus werden ze niet uitgedeeld. Verdere info was niet te krijgen. Je pasje wel ook wel weer gescand, dus misschien worden ze nog nagestuurd.
  Op een enkel kraampje na waar je nog hardware kon kopen van 2 of 3 jaar oud, waren de overige kramen bemand door Duits sprekende mensen die echt oude zooi verkochten. Alleen de helicopters waren redelijk recent.
  Nee ik denk dat de sfeer van vroeger niet meer terug komt en dat komt ook door het internet waar je nu zeer voordelig je spullen kunt kopen.
  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, ik denk dat de tijd van gaan nu is aangebroken.
  Ik ben bijna 30 jaar HCC lid dus ik dacht dat ik wel uit ervaring kan spreken.
 • 'het internet' lijkt mij echt niet de oorzaak.
  Wat harder aankomt is dat de pc gewoon te 'normaal' is geworden.
  Ik durf te wedden dat diegenen die de glorie-dagen van de HCC-dagen hebben gezien allemaal begonnen zijn in MS-DOS of mogelijk nog ouder.
  De pc-gebruiker van tegenwoordig is een consument ipv een hobbyist, met alle voor- en nadelen van dien. Op zich best goed, maar voor een beurs & vereniging als HCC fataal.

  Bedenk dat vergelijkbare initiatieven zoals de Firato al eeuwen geleden zijn opgeheven om vergelijkbare redenen … de techniek is te volwassen en de echte nieuwtjes bestaan niet meer op een schaal dat een jaarlijkse beurs gevuld kan worden.
 • Het onderwerp was toch:
  "HME 2009: hcc-dagen weer in de herkansing?"
  En nu lees ik heel andere dingen, laat maar ik zeg verder niets meer.
 • [quote:622a5fc7b8="gertcor"]Het onderwerp was toch:
  "HME 2009: hcc-dagen weer in de herkansing?"
  En nu lees ik heel andere dingen, laat maar ik zeg verder niets meer.[/quote:622a5fc7b8]

  Klopt! Was ook teveel Off Topic.
  Maar is er 1 overeenkomst tussen al die zaken: "'t wordt er niet beter op!" :cry:
 • weer on-topic dan maar :)

  bezoekersaantal blijkt 53.000, dus 1.000 meer dan verleden jaar. Op de officiele site dus een jubelverhaal over het succes (financieel zeker?) en dat het evenement een blijvertje is (maar ff vergeten dat er vroegah 120.000+ bezoekers naar de HCCdagen kwamen).

  Verwacht voor volgend jaar dus geen verbeteringen, men blijft de formule uitmelken zo lang de bezoekers de entree blijven neerleggen en er standhouders zijn die de belachelijk hoge standprijs willen ophoesten. Met name dit laatste is de reden dat veel bekende partijen (en ook de kleine handelaar met tweedehands spul) niet meer op de dagen staan.
 • [quote:d0bb8d66bd="JaFO"]'het internet' lijkt mij echt niet de oorzaak.
  Wat harder aankomt is dat de pc gewoon te 'normaal' is geworden.
  Ik durf te wedden dat diegenen die de glorie-dagen van de HCC-dagen hebben gezien allemaal begonnen zijn in MS-DOS of mogelijk nog ouder.
  De pc-gebruiker van tegenwoordig is een consument ipv een hobbyist, met alle voor- en nadelen van dien. Op zich best goed, maar voor een beurs & vereniging als HCC fataal.

  Bedenk dat vergelijkbare initiatieven zoals de Firato al eeuwen geleden zijn opgeheven om vergelijkbare redenen … de techniek is te volwassen en de echte nieuwtjes bestaan niet meer op een schaal dat een jaarlijkse beurs gevuld kan worden.[/quote:d0bb8d66bd]

  Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens, toen ik halverwege de jaren '90 voor het eerst ging, was het inderdaad vooral bijzonder vanwege het computerhobby-gehalte en het feit dat je niet echt een mogelijkheid had om veel aanbieders af te gaan anders dan winkel voor winkel te bezoeken. Ook waren de marges op hardware een stuk hoger dan nu en was er dus meer mogelijkheid op stunts (een instap-pc kostte omgerekend >1.000 euro en nu heb je al aanbiedingen voor 300 euro). De aantrekkelijkheid van de HCC is teruggelopen doordat het niet meer bijzonder is en de prijzen nu veel lager liggen, maar bij deze ontwikkeling heeft internet een zeer grote rol gespeeld, zowel informatie als aanbieders zijn makkelijk toegankelijk en hebben van de pc een gewoon apparaat gemaakt ipv een hobby.

  Overigens zit ik me te bedenken dat er bij die oude hcc-beurzen ook gigantisch veel zooi werd verkocht. Denk aan de talloze kramen met shareware-cd's (of zelfs nog diskettes), porno, cd's voor gratis internet (aan het eind van de beurs had je er wel >25 ). Eigenlijk net zo irritant als die helikopters alleen bij een bijzonder evenement neem je zoiets op de koop toe. :wink:
 • Dit jaar ook maar weer eens geweest. Wat een afgang c.q. teloorgang van iets dat in vroeger dagen [u:71d0a919bd]GROOTS[/u:71d0a919bd] was. Hallen vol en "voor elck wat wils". Je keek er naar uit….

  En nu?
  In hal 1 de gebruikersgroepen (niet eens de regiogroepen!!) van de HCC
  "Laat hier uw hardware testen". Laten ze nou net niet in staat zijn om netwerkadapters te testen. Heb ik weer…. :o
  In hal 2 alles voor "de gamer"
  In hal 3 nog wat standjes (bijna allemaal Duits, dus de Nederlandse ondernemer ziet er al niets meer in!) met kabels, laptops, helicopters, wat inkt en dat soort zaken.
  Beetje "einde HCC dagen", lijkt mij….. :(

  Men is lekker bezig bij de HCC. Een breuk met IDG, waardoor de combinatie HCC lid/Abo C!T ophield te bestaan. Een helpdesk welke 0,60 Eurocent per minuut vraagt aan leden(!) Met een maximum van 30 Euro, da's dan wel weer sympathiek…. :evil: :wink:

  Mijn lidmaatschap is zuiver en alleen nog gebaseerd op de affiniteit met een paar gebruikersgroepen, maar verder…… :?
 • [quote:8e81c2a371="PS"]…
  Overigens zit ik me te bedenken dat er bij die oude hcc-beurzen ook gigantisch veel zooi werd verkocht. Denk aan de talloze kramen met shareware-cd's (of zelfs nog diskettes), porno, cd's voor gratis internet (aan het eind van de beurs had je er wel >25 ). Eigenlijk net zo irritant als die helikopters alleen bij een bijzonder evenement neem je zoiets op de koop toe. :wink:[/quote:8e81c2a371]

  Maar het had in ieder geval wel nog wat met computer-hobby te maken aangezien knutselen en prutsen met oud spul toen nog 'in' was bij de echte hobbyist.

  Op zich vind ik het geen ramp dat we die tijd voorbij zijn, maar aan de andere kant moet je al heel gauw op zoek naar hele dure / moeilijk verkrijgbare spullen als je nu wilt (leren) spelen met electronica (en dan is iets als Lego Mindstorm nog redelijk toegankelijk).

  Misschien is dat ook deels te danken aan het feit dat alle techniek het hobby-stadium allang voor bij is waar het op de benodigde kennis aankomt en daar heeft de tegenwoordige computer-gebruiker al lang geen zin meer in.
 • Sterker nog:
  Een schriller contrast tussen het zwaar voor de gebruiker afgeschermde Vista/7 is toch wel wat anders dan de dagen van DOS6(.22) / Win3.11
  't Was een sport om zo met config.sys en autoexec.bat te manipuleren dat je slimmer af was dan "memmaker"….. :wink:
 • nostalgie.. ok…. maar als ik met een linux distro aan de slag ga is zo'n desktop toch ook wel handig… ook al weet ik redelijk mijn weg in command line mode…
  Kortom niet alle vooruitgang is wat mis mee……
  Het is wel zo… de generatie die nog met de command line heeft leren werken redt zich vaak beter….. straks houd je alleen een select groepje over die het kan bijv vanuit het vak of een zeer selecte groep geïnteresseerden, want de rest hoeft het niet meer (vroeger moesten ze het nog…). Maar ik vrees dat die laatste groep er ook niet wakker van ligt…
 • Zo kwam ik erachter dat een "mem /c"'tje ook onder XP nog steeds werkt…. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.